Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите

Лидерът на ИТН цитира предсмъртното писмо на Яворов до Тодор Александров
Обновена: 4 фев 2023 22:26 | 4 фев 2023 21:15, Анисия Иванова
126
Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира напрежението на българо-македонската граница и скандалите около честванията на Гоце Делчев.

"Гледам по телевизията как не допускат българи да отидат в Северна Македония. С измислени причини за липса на ток, компютри и какво ли още не, български граждани не са допуснати да отидат на паметника на Гоце Делчев. И кой не ги пуска? Тия, за които е умрял и Гоце Делчев, и още стотици хиляди българи", пита Трифонов.

И цитира предсмъртното писмо "на един велик български поет, революционер и патриот - Пейо Яворов", изпратено до неговия другар - Тодор Александров:

Драги Тодоре,
Прости ми ти, нека ми простят и всички други, че изменям на Македония. Аз умирам тук.
Ще легна при моята мила Лора.
Целувам те, дълбоко трогнат от грижите, които положи за мене през дни на големи изпитания. Благодаря за тия деветстотин лева помощ от организацията, без които отдавна бих умрял от глад, наместо от куршум, както ми приляга.
Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син (аз се считам за неин) умря в свободна България, увенчан с една най-мръсна клевета.
И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: "Поздрав от нашата майка мъченица – тя вече е щастлива!”
Предай моите сърдечни поздрави на домашните си!
Горещо стискам ръцете на Христо Матов и Хр. Татарчев и Ал. Протогеров.
Целувам те. Сбогом!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Слави ТрифоновРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Защо не можем да разберем,че не навсякъде където е пръднал българин е българско.
84
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави, ще те изчегъртам! А, ти сам вече си го направи...
83
7
 
18
 
! Отговори
надали преди 1 година
Обезпокоително е сходството с украино-руския конфликт.Един народ, един език , десетилетия подклаждана омраза и накрая насъскване и въоръжаване . Дано не се стигне до там. Но само аз ли виждам аналогията? Започнаха вече да бият българите в Скопие, както украинците биха руснаците от Донбас и ги убиваха 8 години.Това ли следва? Кой и какво ще ги спре?
82
13
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Още един ,,специалист,,по Македонския въпрос. Няма ли кой да му каже,че си няма хал хабер от истината и историята. Това,че неговия мозък са го промили,не трябва сега той да налага измишлйотините с които са му натъпкали кухата манерка.
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сус ба предател! Дегеец марш обратно в плевенските села!
80
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека роднините на Гоце Делчев да поискат преместването на тленните му останки в България. Всеки роднина има право на това.
79
2
 
16
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Един път само да си решиме проблемите със сърбежите/кютек/,и РСМ ще развее БГ байраците.от Скопие,та чак до Албания и оттатък.*** пусти рюшняци,плащат пуно яко на сърбежите,а те намакетата дет се продават като гърли на Гюртела у Беча.
78
15
 
6
 
! Отговори
Turcin преди 1 година
Zabravihte mnogo barzo kakvi gi varsheha balgarite Kato biyeha stari Hora na turskata granitsa I ne iskaha da gi dopusnat do rodnite im mesta
77
3
 
7
 
! Отговори
Мумията преди 1 година
се завръща! Нали два пъти получи мандат........
76
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Слафчу главата ми заприлича на скафандър ?! Явно тренира за полета в Космоса, заедно с македонеца. Като кацнат на Слънцето ще изреват мощно - Македонияяяяяяяяяя!
75
2
 
11
 
! Отговори
Станков преди 1 година
До ФораВие дори името на Гоце не знете бре бандити македонски!Хиляди Българи носят името Георги.
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гоце Делчев и другарите му от ИЛИНДЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ СА ЛЕВИ ХОРА, КОМУНИСТИ.Та питам се сега след като в БГ се води невиждана кампания в медиите срещу комунизма вие какъв го дирите пр Гоце.Радев ок, БСП ок, ама всички други са десни по техните думи, включително и тоя петокласник на снимката.
73
37
 
8
 
! Отговори
Фора преди 1 година
Колко българи се казват Гоце бе, бандити български.Гоце Делчев е Македонец.
72
2
 
15
 
! Отговори
Виж там преди 1 година
с македонския космонавт, нали сте гъсти, та оправете работата и туширайте напрежението. Може и една патриотична песен да им изпееш от седнало положение. Гиди маскара ниедна!
71
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешна ни е политиката, ние не сме братски народи, дори ние да не ги мразим факта, че те не просто ни празят, а ненавиждат в черавата е достатъчен да нямаме нищо общо с тази държава. Колкото и да искат политиците, това няма как да се случи, никой не трябва да ходи там, никакви общи проекти и договори, да се оправят, да търгуват с албанците с тях да се развиват, докато не ги превземат.
70
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев и правителството тази седмица получиха инструкции от Вучич и Орбан как да действат.Те се срещанха последивателно с Вучич и премиера на Унгария .Трите Путински държави отмъщават на Македония ,заради помощ която дават на Украина.Македония е един от най-големите дарители на Украина от 24.02.2022 до сега.Македониямс население от 1,8 милиона е дарила над 1000 пъти повече пари и оръжие от държави с население над 10 милиона.
69
10
 
12
 
! Отговори
Тържество преди 1 година
На политиката на русофила Радев. Коридора Белград-Скопие остава комунистически. Сещайте се от кои партии ще вият против Македония най силно.
68
10
 
27
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Плюха го Славчо , че им свалил правителството , ама по темата за Македония май се оказа прав .
67
1
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Предполагам си го проверил, но на кратко. Яворов е от гр. Чирпан, поет, приема присърце борбата на българите в областта Македония останали в робство и се включва лично в нея. Тогава няма македонци има само българи.
66
2
 
7
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
не знам от кой Запад се обаждаш, но щом не се връщаш в България, значи ти харесва да стоиш на Запад. Ако си работник, а не работодател, не очаквам да разбираш проблемите на работодателите в условия на световна криза, пандемия и започваща световна война.