Втори български гражданин е в неизвестност в Турция

По време на земетресението е бил в Антакия
4
Втори български гражданин е в неизвестност в Турция
Снимка: МВнР, архив

Втори български гражданин е в неизвестност след земетресението в Турция, съобщиха от Министерството на външните работи. Според сигнала, подаден на телефона на Ситуационния център на ведомството, по време на бедствието сънародникът ни се е намирал в град Антакия.

От външното ни министерство съобщиха, че посолството в Анкара е подало сигнал към Председателството за управление на бедствия и извънредни ситуации. За момента турската страна не разполага с информация за лицето. В неизвестност остава и българин с двойно гражданство в град Искендерун.

Броят на жертвите от земетресението в Югоизточна Турция нарасна през последните часове с около хиляда души. Новите данни са за общо 4 544 загинали, съобщиха местните власти цитирани от агенция Ройтерс. В съседна Сирия са загинали повече от 1 700. Издирването на оцелели продължава, с участието и на български спасители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радко да ходи да го търси... както малкия Сашко.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО ПОЛИТИЦИТЕ : 1. БОГАТЕЙТЕ ЗАЕДНО С БЪЛГАРИЯ ! 2. ПОСТИГАЙТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, А НЕ КРИЗИ !
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а като е българин ко търси там? аз съм ходил в турция три пъти - в бодрум, кушадасъ и сиде, ама не останах щото съм християнин и мразя жегата