Ердоган категоричен: Бедствията няма да спрат развитието на Турция

Бедствието се превърна в дълбока рана за всеки, отчете турският президент
27 мар 2023 07:30, Красимир Ангелов
27
Ердоган категоричен: Бедствията няма да спрат развитието на Турция
Снимка: БГНЕС

"Февруарското земетресение, при което загинаха повече от 50 000 души, разтърси дълбоко Турция и нейния народ. Всички структури на държавата се обединиха, за да се справят с последиците от бедствието. Държавните институции и обикновените граждани се притекоха на помощ на своите сънародници", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган в обръщение към 52-рата сесия на Турската фондация за насърчаване на науката в Истанбул.

Държавният глава на южните ни съседи припомни, че жителите на 11 турски провинции с население от 14 милиона души са усетили последиците от бедствието, съобщи Анадолската агенция. "Бедствието се превърна в дълбока рана за всеки един от 85-те милиона жители на нашата страна. Болката от загубата на сънародници се усеща от цяла Турция", подчерта Ердоган.

По думите на турския лидер сред жертвите на земетресението от 6 февруари има до 900 души, на които са ампутирани крайници.

Ердоган изрази увереност, че Турция и нейният народ могат да преодолеят и това предизвикателство.

"Днес Турция не само се справя с последиците от огромното бедствие през февруари, но и изпълнява един по един мега-проекти, като същевременно оказва цялостна подкрепа на служителите, пенсионерите и работниците. Стъпка по стъпка страната ни постига обявените си цели. БВП на Турция на глава от населението достигна 10 650 щатски долара и това не е пределът", отбеляза президентът.

Държавният глава заяви, че през последните десетилетия Турция е постигнала много неща, които преди са били смятани за невъзможни.

"Страната ни излезе от категорията на държавите, изправени пред икономически и политически кризи. Съвременна Турция постигна наистина исторически постижения в много области - от отбраната до борбата с тероризма, от здравеопазването до образованието, транспорта и енергетиката. Ускорихме икономиката, укрепихме демокрацията, повишихме доверието в турската дипломация и предотвратихме компрометирането на бъдещето на страната", каза Ердоган, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Бян ша помага ! Бян експерт .!.
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Ердоган. Турция има и развита икономика и селско стопанство/растениевъдство и животновъдство/ и енергетика /нови АЕЦ/, и газ и нефт. Това, което го имаше и Бг преди, не сега. Турция ще се справи въпреки бедствията, дано в Бг да няма бедствия.
22
8
 
10
 
! Отговори
Бай медю дьо ганьофф преди 1 година
Машалла гьонсуратлар ! При сюнета беребер с вожата ни отстраняват и 30% от мозъка ! От там нататък всичко е лесно !
21
11
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
хората в Турция може да са работиливи, ама не са добри, просто са лицемерни, толкова добри са че след земетресенията пукнаха главата на вратаря на Севиля на мача с Фенербахче, същия ден счупиха носа и на футнолист на Фиорентина пак в Турция и то фен, Супер добри са в болните мозъци на бг турците, които вместо да си гледат родината и да допринасят за нейното развитие, тръгнали да ми хвалят една държава която нищо не им е дала и нищо няма да им даде - Турската клептокрация с доста по нисък стандар
20
11
 
8
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
печеля изборите по волята на Аллах и ще построим нови градове, като старите, не ви трябва арматура, железото скъпо и да стане ново земетресение, ние се множим и се плодим с невиждани за европа темпове, на нивото на Индия Пакистан и бангладеш и на африканските страни, затова не ни бъркат 100те хиляди реални жертви от земетръса, не ни бъркат и 1 милион жертви, По волята на Аллах , Турция скоро няма да може да плаща смешните пенсии по 150 евро и тогава всички пенсионери ще се разработят пак
19
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
брат ми е иселник утиде в турция 1989 години за 30 гудини сташ му дадаха 155 евро пенсия. Ас устанах в кърджали и работех там сега земам 1 039 лв пенсия . дупрдеди 5-6 години турцив беше по дубре сега по зле от балгария
18
6
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
в Турция има 60 % работещи бедни, в Бгс а около 30 % , какво ми ги хвалиш колко били работиливи, кажи колко са крадливи, начело с Ердоган който се дупи по джамиите и се прави на много вярващ а заедно с грозния си плешив син билял окрадоха сумати милиарди долари за 20 години. Ама Ганяяяя и бг труците, които са масово с ниво на интелигентност като на овца, обясняват колко добре били турците.
17
6
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
то е ясно че турците не мислят, те не славят като умна и напредничава нация, не виждаш ли и в Бг и Западна Европа 99 % са бараби, даже езиците на сържавите, чиито граждани са, не знаят добре. *** отишъл в Истанбул и видял 1-2 хубави квартала и помислил че Турция е кат САЩ, Германия, Франция и Япония, ама последните 4 и цяла Европа съпреки че беше съсипана от Втората световна война, има 7-8 пъти по-висок стандарт от великото тюркив
16
7
 
12
 
! Отговори
раб на Аллах преди 1 година
По волята на Аллах загинаха 50 000, но реално са около 100 000, иншалах, в Перу и Еквадор 20 човека при горе-долу същия интензитет на земетресението - дотук с качествените турски стоки, турско строителство и всичко, иншалах
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако отново на изборите в Турция победи Ердоган,то значи ,че турците не мислят. Защо имаше толкова жертви на земетресението---- заради некачествено строителство и корупция. Кой е давал амнистия за фирми,които строят некачествени сгради,вместо да вкара на време в затвора собствениците им-Ердоган. В крайна сметка Ердоган е отговорен,защото вместо да извади очи е изписал вежди! Сега ако го изберат отново.... ще си носят и последствията
14
6
 
9
 
! Отговори
Козъгъзъ дуписе преди 1 година
Ашколсун! Искаме още статии за нащо Бог ам-гъл, за нащо Велико анаватан, за нащо Велико земетресение, за нащо великотурско престотиа и най-вече гласувате за дуписе и живо и умрело! Ала-бала-лах!
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко че паим с урановите британски бомби? Тва кажете. Тия наглосакси от сърце мразят руснаците. Не че русите им отвръщат с взаимност, просто ги подминават.
12
7
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
че те в Турция се оказа по-големи крадци и от Бг, братко турчин, не виждаш ли , Господ си знае работата - Турция и народът и плащаха за всички мизерии които направиха на милиона хора през 20ти и 21 век. И вместо да се смирят, турците стават по-нагли
11
7
 
11
 
! Отговори
Турски секиз мологх преди 1 година
Турците и с война не могат да осъществят нищо, понеже отдавна няма прилив на дьонмета които да ги водят! От потомствени допедайци войници не става! След всяка война която води изкуствено създадения почтинарод територията на псевдодържавата се смалява!
10
6
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Турсия - територия на мегагигапроектите! От най-малкото земетресение искат да дадат най-много жертви! От по-силни земетресения в Еквадор и Афганистан по 20 жертви из прокълнатите територии 50 000 хиляди от раз, по най-занижени турски данни ! Каква поредна ромска драма!
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците без войни не могат да осъществят амбициите си, нужни им са още територии, затова ги развъдиха, просто не иска султана да се бият за някой друг, а за него самия, ще става все по интересно, нас ще ни глътнат и без един изстрел, с мека сила
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция ако не заеме твърда позиция спрямо нато, и играе на 2 стола, я чака разпад
7
4
 
8
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Бян ша упрай, бян експерт!
6
9
 
6
 
! Отговори
хмм... преди 1 година
Турците се борят за нещо, ... това ми харесва. Дали ще успеят това е друг въпрос... При нас нещата не са добре, финансово леко се стабилизирахме, но за развитое е трудно да се говори, голям проблем е работната ръка и обезлюдяването.
5
15
 
8
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 година
Хората там са работливи и добри. Не ги мислете. Мислете как да се справите с крадците в БГ.