От РСМ: Всяка отстъпка на България тук се коментира като триумф

И власт, и опозиция са във война с македонските българи и българската държава
31 мар 2023 13:15, Елка Василева
29
От РСМ: Всяка отстъпка на България тук се коментира като триумф
Снимка: архив, БГНЕС

Заличаването на българските клубове в Северна Македония е послание и към македонските българи, и към България като държава. Това коментира пред БНТ журналистът от Северна Македония и главен редактор на сайта tribuna.mk Атанас Величков след заличаването на българския клуб в Охрид.

Още по темата
"На едните им се казва: "Ако искате да играете, ще играете по нашите правила и ние ще кажем как се казват вашите клубове и ние ще ръководим какво вие правите", а на българската държава се казва: "Каквото и да искате от нас каквито и промени да искате в Конституцията, ние не можем да съберем такива депутати, но можем да съберем 84 депутати, които със задна дата да забранят два клуба, които вече са били регистрирани по законите в македонската правна система", коментира Величков.

В РСМ и партиите на власт, и тези в опозиция, са във война с македонските българи и българската държава.

"Всяка една отстъпка на България тук се коментира като триумф, като някаква невероятна победа на македонската власт. Целта сега е да се влезе в една съдебна сага, в която дружествата, вместо да работят за културното сближаване на хората от двете страни на границата, да започнат да се разправят с жалби, контражалби, дела в Страсбург", каза Величков.

Според него македонските власти са изградили собствена теза пред Брюксел, че "са жертви".

"Всяко нещо, което е свързано с България, с пробуждането на хората тук и с разбирането на историческата истина е пирон в ковчега на македонизма", каза още журналистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Българският северозапад е западнал край, но българският югозапад наречен РСМ е още по-западнал и дори пропаднал.
26
1
 
4
 
! Отговори
За жалост... преди 1 година
Мозъците на македонските българи е успешно промит и сега те се чустват повече сърби отколкото македонци.Политиката която водят тамошните управници е на сближаване и евентуално обединение отново със Сърбия,а като удобен виновник е България.Сърбия никога няма да признае Косово и с това си затварят вратата към ЕС,а за да могат да се съберат с Македония и те не бива да са в ЕС иначе няма да стане.Поради тази причина македонските политици използвайки България като оправдание водят тази гнусна политик
25
2
 
3
 
! Отговори
Оправията е преди 1 година
спешно СВО и изтребване до крак на македонистите и родата им до девето коляно.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и езикът им е създаден от български учители и затова звучи като диалект на наши провинции. За нас са много селски, а и муцуната им едни простовати. Нямат и 2 млн. от които голяма част са албанци и седнали да се репчат, сърбите така са ги нахъсали, че вече не се побират в кожите си горките, те губят.
23
3
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Още 100 години тия жалки папуняци, които нито знаят какви са, нито откъде са, няма да видят Европейски съюз! ***!
22
10
 
7
 
! Отговори
Също българин преди 1 година
Точно на Ванче Михайлов и на Борис iii ли трябваше да кръстим тия клубове! Прочетете малко история и ще ви стане защо македонците не могат да приемат такива имена на нашите клубове. Това си е направо малоумие, така не се гради приятелство.
21
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Забравете ни ,че съществуваме и ние за вас ще забравим не искайте нищо от нас и ние не искаме нищо от вас просто за нас не съществувате ...
20
3
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Ако Путин воюва срещу Запада дано да изпрати по Скопие една ядрена бомба да ги освести малко тия психари.
19
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обратно . Вие малцинства не признавате , а барате малцинство во Устав . Ширите теза дека каи нас има систематски тормоз врз македонските Блгари а против вас во ЕСЧП Стразбург има 16 Пресуди за прекршуване на човекови права. Сакате историска комисиа ама не прифакиате германски експерти во неа. Ете затоа коа вашите пратеници во ЕП бараа Европа да не осуди за наводно непочитуване на етно права НИКОИ НЕ ВЕ ПОДДЖИ .
18
2
 
18
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Като пишеш ОД вместо ОТ не ставa друг език. НЕЛЕПО Е.;))
17
9
 
2
 
! Отговори
ЕУфаккиU преди 1 година
Ако во Уставот се додадат Хрватите како малцинство (броичано се тука негде колку вашите ) не само што немаме ништо против но и сме искрено радосни. Затоа што во Хрватскиот устав е веке признаено македонското малцинство и македонскиот иазик е официално признат и македонските деца (и хрватските ако тоа го сакаат) можат слободно да го изучуваат како факултативен предмет. Католичката црква им отстапува место на нашите попови за обред. Нивниот Претседател иавно и жестоко иа осуди вашата политика.
16
6
 
10
 
! Отговори
Ванчу преди 1 година
Айде пак си помислете в неделя за кой ще гласувате,защото ПП,ГЕРБ и тяхните сателити пуснаха РСМ.и отвориха пътя им към ЕС.Лекичко се наведахме пред Френското предложение.Тука обаче историята ни учи на някои неща,а имено,че историята мрази слабите държави и докато се държим по този начин те ще ни мачкат
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тия ли да воюваме.....абсурд
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано не тръгнем по стъпките на русия и украйна - да воюват бьлгари сдещу бьлгари
13
3
 
19
 
! Отговори
кога преди 1 година
Еми време е нашите политици дуп.едавци този път да покажат мъжество и защита на българските интереси и да не им отстъпват.
12
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Од 17 000 невладини организации во МК само вашите носат имина на наци-фашисти. Тоа што на Ванчо , како да не бе културниот ,,клуб,, е втор во Битола ама ич не е важно .Првиот сигурно има нормално име и суштествува кои знае од кога никои не го знае и сигурно собира прашина ?!Затоа што за три-четириесет Блгари во Битола еден културен клуб е малку. На последниот попис во гевгелискиот регион се иавил точно еден Блгарин . И тои ке отвара клуб. Македонските Блгари се наи-културните Блгари во цел Свет.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И жените като македонците се изкарват жертви, затова искат да натирят мъжете в к у ч и г ъъъ з с разни законови дискриминиращи мъжете конвенции.
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата трябва да бъдат игнорирани все едно не съществуват. Вечно вето навсякъде и пълен игнор. ги, те сами ще се самоунищожат. Ще се удавят в собствената си простотия и злоба.
9
3
 
12
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Като са комплекса ри от всико ще се дразнят и ще празнуват мишешките си победи! Всичко в НОРД МАЦЕДОНИЯ известна още като бивша република северен БРЮМ е страхотно!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5............. "Ми не може Йовков....". Госпожо много Ви отива да се правите на улава :)