Пендиков дава първите си показания в Охрид

Той трябва да опише причините за побоя
30 май 2023 10:31, Стела Стоянова
9
Пендиков дава първите си показания в Охрид
Снимка БГНЕС

Жестоко пребитият на 19 януари Христиан Пендиков тази сутрин дава първите си показания пред следователи в Охрид, предаде БГНЕС.

Това е първото завръщане на Пендиков в родния му град след лечението му в София. Младежът трябва да опише нападението и причините за побоя.

Още по темата
След инцидента от прокуратурата в Охрид съобщиха, че престъплението е извършено поради българската етническа принадлежност на Пендиков. По време на последното съдебно заседание един от нападателите Илия Спасески с гордост заяви, че "разбира обвинението, но не се чувства виновен”.

По време на побоя случаен минувач е извикал да спрат, а обвиняемият Илия Спасески отговорил: "Не си заслужава за българин да викаш полиция". Тази информация беше оповестена от прокурора по делото.

Пендиков бе секретар на местното българско сдружение, което заедно с всички останали в страната, вече е закрито от властите в Скопие. Преди това срещу клуба имаше стрелба и вандалски покушения на няколко пъти. До днес няма нито един задържан за тези престъпления. В същото време полицейските и съдебните власти в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. Неотдавна Пендиков получи българско гражданство.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: показанияПендиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
С теб сме преди 10 месеца
Не обърнаха внимание медиите (разбира се), но Радев даде гражданство на жертвите на посегателствата и това не е случайно! Зад тях вече застава държавата! Няма как да се намеси пряко във вътрешните делна на официално друа държава, но вече има начин да ги защити! Истинските действия на сериозна държава не са само на високопарни думи без дела, те са тихи и ефективни.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ТОВА БЕШЕ!!!СЛЕД ЦЕРЕМОНИИ,ПРЕЗИДЕНТИ,ВИЦЕПРЕЗИДЕНТИ,ЦЕЛИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ,ЗАЛИ,ДВОРЦИ НА ВЛАСТТА МАЛКИЯТ ПРИНЦ ОТ ОХРИД ПЕНДИКОВ ОТНОВО Е ПРОСЯК!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак ши го бият!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Политиката с наркотрафика върви ръка за ръка!!!
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДО ТУК БЕШЕ...СОФИЙСКИТЕ МУ ПОКРОВИТЕЛИ ГО ИЗРИТАХА!ВЕЧЕ ИМ Е НЕНУЖЕН ДО СЛЕДВАЩАТА МАКЕДОНСКА ЖЕРТВА!ОСВЕН ФАКТЪТ,ЧЕ Е БЪЛГАРИН,ТО ТРЯБВА И ДА РАБОТИ НЕЩО...
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за това момче има два пътя...единият е в политиката,другият обратно към наркотрафика.за съжаление българският политически пейзаж е препълнен с мераклии за власт,така че в този смисъл там бъдеще няма...остава вторият!!!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ами така е...поживя си малко на аванта в софия и сега вече на българските политици им е ненужен и го върнаха в охрид да се оправя как може!новата спаска митрова.
1
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
лицето на неофашизма в република македония!