В РСМ разбиха група за трафик на мигранти от България

Наемали коли под наем, както и "шофьори" и "чистачи"
Обновена: 6 юни 2023 08:14 | 6 юни 2023 08:13, Елка Василева
6
В РСМ разбиха група за трафик на мигранти от България
Снимка: архив, БГНЕС

За разкрита организирана престъпна група за трафик на мигранти съобщиха от МВР в Северна Македония. След операция с наименование „Исар”, проведена от юли 2021 г. до май 2023 г., е била установена 17-членна група, част от международен канал за трафик на мигранти от Гърция за Унгария и от България за Сърбия, с крайна дестинация страни от ЕС.

Групата действала чрез наемане на автомобили от агенции за коли под наем в Скопие, Куманово, Тетово и България, както и "шофьори" и "чистачи", които да транспортират мигрантите до предварително уговорени места в Сърбия и Унгария, като цената на човек, заплащана от мигрантите, е варирала от 2000 до 4000 евро.

По време на акцията са били извършени претърсвания в общо 11 обекта в района на Куманово, Кратово и Струмица, 10 човека са арестувани, а трима от групата вече изтърпяват присъда лишаване от свобода за извършени по-рано престъпления, също свързани с незаконен трафик на мигранти, съобщиха от МВР на РСМ.
(кореспондент на БТА Маринела Величкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чакай сега от България за Сърбия а пък искат в ЕС. Тоест излизат от ЕС за да влязат в ЕС от друго място? Бах тая смотана схема.
3
0
 
2
 
! Отговори
Браво преди 10 месеца
Така се прави
2
6
 
17
 
! Отговори
ха ха преди 10 месеца
Еееех, тия албанизирани северомакета .... Нямаха си територия ... Сърбия им даде . Нямаха си нация ... Гърция им позволи да се казват СЕВЕРНИ макединци... Нямаха си език/ от кога чакам някой да ми напише нещо на антички македонски / ... използват недонаучен български ... Историята и нея си крадат от съседите . Сега се усетиха че ЕДИНСТВЕНО ТЕ не са залавяли арабски мигрант и я измътиха тая "новина" ... ПИТАМ .. След като влязат в РСМ, мигрантите отиват КЪДЕ... ? В рая на земята Сърбия ? СМЯХ...
1
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
скажи му бугарин и не го обиждай повечот!