Горан Брегович идва преди Коледа

Гостува с Оркестъра за сватби и погребения на 19 декември
Обновена: 28 яну 2014 09:05 | 28 яну 2014 08:16, Александър Попов
9
Горан Брегович идва преди Коледа
Снимка: Булфото

Дни преди Коледа за концерт у нас пристига Горан Брегович. Заедно със своя Оркестър за сватби и погребения той ще гостува в зала Арена Армеец на 19 декември тази година, по покана на Loud Concerts.

Той гастролира с успех в края на 2012 година в най-голямата ни зала и отново е изразил желание да се срещне с българската публика.

От утре, 29 януари, влизат в продажба и билетите за спектакъла в мрежата на Еventim.bg. В зависимост от местата в залата цените на билетите са на цени от 30, 35, 40, 45 и 55 лева, като първите 100 от всяка една от категориите ще бъдат с отстъпка от 10%, обявиха организаторите.

Освен любимите хитове от албумите и саундтраците на балканската звезда, българските му фенове ще чуят и песни от последния му албум "Champagne for Gypsies". С балкански корени, с идеи, обърнати към 21 век, към който се е отправила с пълна сила, музиката на Горан Брегович обединява звуците на циганските духови инструменти и българската традиционна полифония, звуците на китара и традиционните ударни инструменти с интересен рок акцент.

С обявяването на концерта става ясно, че българските фенове ще имат възможността в една година да чуят един от най-ярките балкански творчески тандеми - Горан Брегович и Емир Кустурица. Работата им ражда шедьоври като "Циганско време", "Ъндърграунд" и "Аризонска мечта". Концертът на Кустурица е на 7 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Ха-ха-хааааааа..... преди 10 години
....какво да мисли човек четейки как некви комплексирани неграмотни мишоци плюят Брегович - човекът,благодарение на когото хората по цял свят за пръв път чуха балканска музика и стана звезда за много кратко време...долни дребни душици сме и затова тука ще е все така - сърби,гърци и други някой ден може и да са по-добре нотука ще е се така...жалко за 10-те процента читави хора в България...
7
0
 
5
 
! Отговори
Я! преди 10 години
19 декември!? Че то съвсем скоро бе!
6
0
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 10 години
Бе, тия да не са се побъркали? Коледа мина и замина... Сигурно говорят за другата Коледа... Така е, като пускат билетите почти цяла година по-рано... все едно ще идва да изнася концерт някое огромно величие...
5
2
 
3
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Явно България е благодатна почва за този чалгар, щом ни посещава често, често!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите журналисти нямат грешка. Явно обърнаха времето назад.
3
2
 
3
 
! Отговори
Препрогамиран преди 10 години
На цъкльо-пъкльо 2 му подарили модерни изкривени цветни очила да наблюдава "новият циливилизован" свят.Препрогамиран по система.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман от този ***! В цивилизования свят го приемат като клоун, ние на сериозно???
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей журналисти, че Коледа отдавна мина бе!!!!!!!!!!