Женски квартет с гъдулки в етно приказка на 7 април

Etnotix ще дебютират пред публика
2
Женски квартет с гъдулки в етно приказка на 7 април

Най-младата и единствена по рода си етно група Etnotix, състояща се от четири момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и вокал ще дебютира официално пред публика на 7 април в столичия Sofia Live Club.

В първият самостоятелен концерт на групата специално място ще заеме една малка старинна 100 годишна гъдулка (Копанка), която в ръцете на гъдуларката и концерт-майстор на Etnotix – Деница Христова, ще "запее" специaлно написаната за нейния глас пиеса – “Зелник”.

Ценната гъдулка е изнамерена и реставрирана от композитора Ангел Добрев, който е автор на “Зелник”, както и на част от произведенията написани специално за формацията.

В музикалното събитие ще се включи и Пе4енката, която ще подсили нетрадиционното звучене с етно бийтбокс на две от парчетата в програмата. Момичетата и момчетата от Etnotix се оказаха фенове на Пе4енката, а също и съмишленици по отношение на избора си да творят и се развиват в доста различни, не толкова комерсиални и много интересни музикални стилове.

На 7 април младата група ще представи предимно авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва обаче и етно-танго, а за феновете на “по-твърдото” звучене Etnotix ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Билетите за официалното представяне на групата на 7 април са с цена 15 лева. Те могат да се закупят от системата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК и Билетна каса на зала “Арена Армеец”.

Организаторът на събитието предупреждава, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Etnotix
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
"Организаторът на събитието предупреждава, че билетът е вход за клуба и не означава седящо място."Е, ако беше за мандолини, сигурно щеше да значи не седящо, ами "коленичещо". То даже нямаше да има нужда от уточнение.А иначе това, че "копанка щяла де пее зелник" е... култов лаф.