"Амнести": Сирия използва болници за мъчения

Силите за сигурност имат свобода на действие в медицинските заведения
Обновена: 25 окт 2011 11:54 | 25 окт 2011 11:49, Елка Василева
24
"Амнести": Сирия използва болници за мъчения
Снимка: Reuters

Сирийското правителство е превърнало болниците в инструмент за репресии срещу продемократичните демонстранти в страната, съобщи "Амнести интернешънъл", цитирана от ДПА.

Ранени сирийци в най-малко 4 държавни болници са били подлагани на мъчения и тормоз, включително от страна на медицински работници, твърди базираната в Лондон правозащитна група.

Още по темата

"Дълбоко обезпокоително е, че сирийските власти са дали свобода на действие на силите за сигурност в болниците и че, както изглежда, медицинските работници измъчват и малтретират същите онези хора, за които се предполага, че трябва да се
грижат", каза Силина Насер, изследовател за Близкия изток и Северна Африка в "Амнести интернешънъл".

В доклад на организацията се казва, че пациенти са били бити от медицински служители и силите за сигурност в държавни болници в Банияс, Хомс и Тел Карах, както и във военната болница в Хомс.

"Амнести интернешънъл" призовава сирийските власти да гарантират еднакво отношение към всички пациенти, без да се взема предвид политическата им принадлежност или дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
princess преди 12 години
parvo, kolko e vqrna informaciqta e pod samnenie,vtoro, kakvi demonstranti sa tezi pikluvci na snimkata,na koito sa im tiknali po 1000 liri v djoba,za da izlezat na ulicata i pravqt nerazborii i treto,az li4no bih gi bila,za6toto vmesto da hodqt na u4ili6te da se izu4at,te 6te pravqt demonstracii bez da znaqt kakvo iskat.malko im e boqt.....
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номерът е един и същи: От Египет под формата на бежанци в Либия влязоха наемниците, които предизвикаха въоръжените конфликти, Сега от Турция в Сирия влязоха наемниците , които по същия сценарий предизвикват безредици убиват полицаи, военослужащи и религиозни водачи. Това е. На Америка й трябва голяма война за да запази лидерството си.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не нагрубявайте кюрдите, те не са араби, не са и персийци, а имат общ генетичен корен с ПраБългарите.
21
0
 
1
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Браво, кардбланш да се бобардират болници. Правилно, всичко наред, нали в Судан бутнахме един завод за лекарства, що да не бомбим и болници.
20
2
 
7
 
! Отговори
!!!! преди 12 години
Новина прах в очите>>> САЩ иска да смаже държавицата също както Либия !!!!Помислете ЗАЩО някои ще мъчи някои ако изобщо новината е истина винаги има причина !!!!!И къде бяха тия организации когато Америка въртеше на ШИШ пленниците си в Гуантанаму ?!?!?!?!
19
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Този от снимката ще свърши в хладилните помещения на *** в Дамаск.
18
4
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Разбрахте ли сега защо кюрдите живеещи в Сирия не увеличават броя си,а от десетилетия си стоят твърдо на 2-3 милиона?А в Турция са намерили благоприятна среда и се въдят като плъхове ,вече са близо 15 млн.!Така че никой да не ме убеждава ,че кюрдите в Турция били репресирани!Дори турската държава им праща в момента сили на гр. отбрана за да им помагат заради земетресението ,въпреки че в тези райони на Турция живеят само кюрди и генерират терористи против самите турци !Даа в такива времена живеем
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да воюваш с някого ти трябва обща граница или достъп. Това е първото уравнение, което трябва да решиш.
16
1
 
2
 
! Отговори
Киро преди 12 години
Войната с Иран е неизбежна, но няма да е толкова лесна, затова янките си разтребват плацдарма. Не знам обаче какво ще правят с Китай, който в момента основно от там се снабдява с петрол... Може войничката да е по-голяма от това, за което даже на уше се говори ...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудно защо "върха на сладоледа" при "демократичните активисти" в Сирия се нарича "Армия на Свободна Сирия". Е, те това е "борба за мир", буквално.
14
1
 
3
 
! Отговори
Господ преди 12 години
Иран пази Сирия бе тикви, а са ги бомбандирали, а е почнала 3та световна (Китай и Русия подкрепят Иран и ядрената му програма, която уж я няма), в тая област петрола е играе, САЩ имат по-голям проблем от парите.
13
3
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
Мда, прав е колегата 9 - бай ***, че след Либия сега е ред на Сирия - другата непокорна и все още неподчинена на евреите арабска държава. Сега ще я залеят с пропагандна помия - чакайте разтърсващи репортажи как военните закусват с дробчета от пеленачета и пр., докато през Турция минават камионите с калашници и РПГ-та за мирните демонстранти с характерните уахабитски брадички.Пътят към Техеран е постлан с труповете на арабите от околните държави...!
12
0
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
"Сирия може и да използва болници за мъчения, но няма петрол, т.е. не е рентабилно да се бомбардира от "Великите" сили, тъй като по този начин те ще излязат на загуба."*******************У гоуема грешка си - петрол нема, ама израелските бомбардировачи требва да прелитат над Сирия на път за Иран...
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой некадърник от dnes.bg прецака коментарите така че на всеки втори опит да ти изписва "Грешен код"?????Да го туря на майка му в ***!!! (с извинение към останалите!)
10
3
 
5
 
! Отговори
УСАдемоНокраДция преди 12 години
Да разбираме ли ,че след Либия , "демокрация" ще се внася в Сирия ?
9
3
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 12 години
айде,тия опаткаха Либия,сега вече могат да се заемат по-сериозно и със Сирия...и така,докато крайната цел-Иран да бъде въвлечен във война-не се осъществи!Сърбите с право имат един стар кръчмарски хит "Проклета йе Америка и све злато що сяй"
8
5
 
19
 
! Отговори
банда преди 12 години
Когато чуя информация от амнести зная че, истината е точно обратното на това което казват.Амнести са БАНДА престъпници?????
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Амнести Интернешънъл да наминат и през наще болници. И Джакомо Лайола би им завидел на качеството на предоставените мъчения.
6
1
 
10
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
До 3;В грешка си,Сирия има петрол но е колкото тука дето откриха покрай Плевен:)И да никой няма си мръдне пръста за там.Нищо че се бунтуват от по-рано:)
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
закъснели са, че в българия отдавна се работи усилено в този област при това във всички болнични заведения при това от самите ни докторчета при това срещу заплащане!