Асад положи клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия

Той спечели президентските избори миналия месец
Обновена: 16 юли 2014 15:26 | 16 юли 2014 14:09, Елка Василева
10
Асад положи клетва за нов 7-годишен мандат като президент на Сирия
Башар Асад. Снимка: Reuters

Башар Асад положи клетва за нов седемгодишен мандат като президент на Сирия на церемония в президентския дворец в Дамаск, предавана пряко по държавната телевизия, предадоха осведомителните агенции.

"Заклевам се да спазвам конституцията и да защитавам народа на Сирия", заяви той в присъствието на голяма група парламентаристи, имами и свещеници, като бе положил ръка върху екземпляр от Корана.

Пред поддръжниците си Асад каза, че скоро арабските и западните държави, които подкрепят "тероризма" срещу Сирия, "ще заплатят висока цена".

"Опасните събития в Ирак показват реалността на религиозния разкол в региона. Заговорът излезе от пределите на Сирия, терорът и религиозният екстремизъм се разпространяват по целия Близък изток“, каза в речта си президентът. Той добави, че с масовото си участие в президентските избори сирийците са изнесли "урок по демокрация" пред арабския свят.

Башар Асад спечели 88,7 на сто от гласовете на президентските избори миналия месец, които формално бяха многопартийни. Те се състояха само в районите на страната, останали под контрола на правителствените сили. Подкрепяният от Русия и Иран Асад отказва да се вслуша в призивите на Запада да се оттегли от властта. В тригодишната гражданска война в Сирия вече загинаха най-малко 170 000 души, а милиони сирийци бяха прокудени от домовете си, припомнят агенциите.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
САДАМ И КАДАФИ СИ СЕ ГРИЖЕХА ЗА НАРОДОДИТЕ СИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ БЯХА ДЕСПОТИ ТОТАЛНИ!!!!А КАЖЕТЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ ТОЯ АСАД ЗА НАРОДА СИ ОСВЕН, ЧЕ МУ ИЗПИВА КРЪВТА И ГО МАЧКА!!!САМО ПЪЛНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ И ИСЛЯМСКИ МИЗЕРНИЦИ МОГАТ ДА ЗАЩИТАВАТ ТАЗИ МИЖИТУРКА АСАД!!!
2
5
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
АСАД И КАДАФИ СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА!!! КАТО КАДАФИ ДАВАШЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА НАРОДА СИ!!!!!
1
5
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Сам си ги провежда изборите който печели с 98%-та :DИ то ги провежда докато се стрелят от двете страни :DИСЛЯМО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦИРК