Над 191 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия

ООН критикува международната парализа, която насърчава убийците
Обновена: 22 авг 2014 12:35 | 22 авг 2014 12:27, Елка Василева
18
Над 191 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия
Снимка: Reuters

Повече от 191 000 души са загинали от началото на конфликта в Сирия през март 2011 г., съобщи ООН и разкритикува "международната парализа", която насърчава "убийците", предаде Франс прес.

Върховният комисариат на ООН за човешките права е събрал 191 369 документирани случаи на убити хора в Сирия между март 2011 г. и април 2014 г. Това е над два пъти повече от броя на загиналите преди година (93 000 души).

"Убийците, разрушителите и мъчителите в Сирия и в Ирак бяха поощрени и окуражени от международната парализа", заяви в комюнике върховният комисар на ООН за човешките права Нави Пилай.

Най-голям брой документирани от ООН убийства е бил регистриран в провинция Дамаск (39 393), следвана от Алепо (31 932), Хомс (28 186), Идлиб (20 040), Дараа (18 539) и Хама (14 690).

Повече от 85 процента от загиналите са мъже. Както и в предишни доклади ООН не прави разграничение между бойци от цивилни.

Съобщава се за загинали 8803 непълнолетни, от които 2165 деца под 10 години, но техният действителен брой вероятно е по-голям, тъй като възрастта на жертвите не е документирана в по-голямата част от случаите.

Това трето проучване на Върховният комисариат на ООН за човешките права е направено, като е използван пълен списък с документирани 318 000 смъртни случая с името на жертвата, дата и място на смъртта.

Всички сведения за смъртни случаи, които не съдържат най-малко тези три елемента, са изключени от преброяването.

Самият списък е съставен на базата на данни от пет различни източника: сирийското правителство (до края на март 2012 г.), Сирийския център за наблюдение на човешките права (до края на април 2013 г.), Сирийския център за статистики и изследвания, Сирийската мрежа за правата на човека и Центъра за документиране на нарушенията.

Пилай подчерта, че има "сериозни твърдения, според които (в Сирия) многократно и безнаказано са извършвани военни престъпления и престъпления срещу човечеството". Тя изказа съжаление, че Съветът за сигурност на ООН не е успял да сезира Международния наказателен съд.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛалаPri voina umirat hora, ne caftiat temenujki.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименOsmanskata imperia e bila zadaljena da priznae Balgaria. Napravila go e togava kogato veche ne e bila tolkova imperia.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot edna strana kritikuvat, ot druga strana podarjat dobri otnosenia s bogatite chalmi - emirstvata koito finansirat vsichki teroristicni organizacii, vklucitelno i tezi koito voiuvat s tiah. sveta zapochna da stava mnogo mrasen. Niama da e daleche denia na Sdom i Gomor.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OOH kritikuva ? Ot edna strana kritikuvat ot druga strana podarjat dobri otnoshenia s bogtite chalmi koito finansirat vsichki teroristichni organizacii.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В обсъдения от руснаците Плевен където е гарнизона на Осман паша не пада и косъм от главата на хилядите българи в града."Затова пък хиляди други стават жертва на башибозук и турски изстъпления.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"османската империя е една от първите държави която признава независима България"Хаха. Да им издигнем паметна плоча, а?
10
0
 
1
 
! Отговори
История без окови преди 9 години
До Лала- в освобождението на България участие вземат ( по силно завишени руски данни) 3000 опълченеца,като руски агенти опожаряват селата и градовете на "въстаналите " българи за да няма къде да се върнат.В обсъдения от руснаците Плевен където е гарнизона на Осман паша не пада и косъм от главата на хилядите българи в града.османската империя е една от първите държави която признава независима България а "братята" сърби нахлуват в България и стрелят на ред веднага след обявяването на Булгария.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре бе, "историята" припомняй че изпадаме в забвение :)
8
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 9 години
"Ти католиците за християни ли ги имаш, щото те са еретици и само се наричат християни, но не са!""Това не е официалната позиция на Православната църква, а твоя измишлъотина.
7
0
 
6
 
! Отговори
Башар ал Асад преди 9 години
Ще смачкам плъховете !!!!!!
6
2
 
3
 
! Отговори
ххх преди 9 години
До 5Я кажи, кажи какво помни историята, просвети ни.
5
5
 
3
 
! Отговори
до лала преди 9 години
в историята на човечеството няма по големи варвари от християните историята помни всичко
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съсипха една от най-хубавите и уредени държави в Близкия изток, избиха и съсипаха живота на милиони, а ореваха света за един журналист. Трябва да разберат всички американци, че всеки човек има право да живее, не само те. Ама първо някой трябва да намери начин да им го обясни.
3
2
 
13
 
! Отговори
Лала преди 9 години
За Освобождението на България за броени дни са загинали около 100 000 руснаци плюс българи и румънци!Това е цената на фанатизъма и исляма!!!
2
0
 
18
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
А като се замисля, някой май им плаща заплати на терористите...
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az mislq che sa mnogo poveche.