Близо 50 души загинаха при въздушни удари в Сирия

Сред жертвите има жени и деца
17 сеп 2014 11:18, Елка Василева
13
Близо 50 души загинаха при въздушни удари в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Най-малко 48 души, включително бунтовници, бяха убити при бомбардировки на сирийските правителствени сили в централната провинция Хомс, заяви Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), цитиран от Ройтерс.

По информация на организацията, която следи конфликта в Сирия чрез мрежа от източници, при въздушни удари през последните два дни в района на град Талбисе са загинали жени и деца, в това число майка с петте й деца.

При бомбардировките са били убити също така десетина бунтовници и множество техни командири.

Според СЦНПЧ се очаква броят на жертвите да нарасне, тъй като десетки хора, включително деца, са в критично състояние.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бомбардировкиСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
13
 
! Отговори
морски преди 9 години
Мачкай Башар Асад,докато не остане и един терорист!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ben Laden kogato e bil malako bebe sashto e bil sladak i nevinen.Edin ot islamska darjava kaza- "Ne jalete nashite deca zashtoto i nie niama da pojalim vashite"Ako niakoi razbira za kakvo stava duma..."Borcite" za svoboda se kriat
7
4
 
7
 
! Отговори
Strict преди 9 години
До ГеоргиДори и след милиони години, когато тази черна биомасабавно се превърне в петрол, ползата от това ще бъде нищожна,тъй като този продукт ще е обогатен предимнос тежки фракции(предимно мазут), поради спецификитена изходния органичен мат'риал!ПС:Жалко, че носиш името на християнския светия! А може да си някой Джа'фаар.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6. Като гледам Джихадистите - не са бели. Докарани са в Сирия и Ирак отвън а тези които са " Бунтовниците ", какви са ? Вчера МакКейн каза , че Америка е помагала на бунтовниците с оръжие и обучение срещу Асад , та задаваше въпроси , беше доста изискващ да се бият с Асад , Заседанието на Конгреса беше , дали да се изпращат сухопътни войски , решиха че няма пари да изпращат сухопътни ! На МакКейн му отговориха , че сега става въпрос за Джихадистите в Ирак. А имало Джихадисти в южна Сирия !
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли се използва думата " Бунтовници ".В Сирия са бунтовници , а в Ирак са Джихадисти ?Ех , каква политика !
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така се получава когато ''смелите'' ислямистки касапи се крият под полите на жените си.И САЩ ще свършат нещо полезно,но Евреите са ненадминати по справяне с вампирясалите ***.
3
2
 
10
 
! Отговори
Strict преди 9 години
"Сред жертвите има жени и деца"Tочно така се постъпва. Когато трябва да се изреже едно туморно образувание, то се изрязва от корен. Ако оставиш някакви следи, ще се образуват нови тумори. Ето защо напълно оправдано и законно е да се избиват не само децата на тази фанатична джихадиска ***, а и неродените изчадия в утробите на мъртвите им майки. Само така ще успеят да се справят с тази античовешка и ненужно размножаваща се черна биомаса.
2
1
 
22
 
! Отговори
правда преди 9 години
А тази "организация която следи конфликта" ПЕТРОЛ трябва ли й? Същата "организация" беше и в Ирак, Косово, Либия, Египет, Украйна, Венецуела и къде ли още не. Но ако пък попитаме тази "организация" защо работи в полза на джихадистите ще каже че те са едни доби хора. От 90г и у нас е същата "ОБЕКТИВНА" организация и гледам че българите живеят все "по-добре".
1
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Не разбрах тоя СЦНПЧ какво предлага?