Асад скептичен за преговори за Сирия

За четири години конфликтът е отнел 215 000 живота
16 мар 2015 16:22,
8
Асад скептичен за преговори за Сирия
Снимка: Reuters

Сирийският президент Башар Асад реагира скептично на изказването на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че той трябва да бъде включен в преговорите за постигане на политически преход в страната, съобщи Ройтерс.

"Продължаваме да слушаме декларации. Трябва да изчакаме действията и тогава да вземем решение", заяви Асад, цитиран от държавната агенция САНА.

"Всякакви обсъждания на бъдещето на сирийския президент са само за сирийския народ", каза сирийският президент в интервю за иранската телевизия и добави, че коментари от чужбина не засягат Дамаск.

Вчера Кери заяви, че "в крайна сметка ще трябва да се преговаря" с Асад, за да се сложи край на сирийския конфликт, който за четири години е взел над 215 000 жертви.

Говорителка на Държавния департамент на САЩ уточни, че няма промяна в позицията на страната и че "няма бъдеще за брутален диктатор като Асад в Сирия".

Асад пък коментира, че всяка същинска промяна в отношението на международната общност към режима в Дамаск "трябва да започне със спиране на политическата и военна подкрепа за терористите", имайки предвид сирийските бунтовници, които се борят за свалянето му, отбелязва Франс прес.

"Нямаме избор, трябва да защитаваме родината си. Всякаква международна промяна на това ниво би била нещо положително, стига да е искрена и ефикасна", заяви сирийският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
справедливост преди 9 години
Такъв военнопрестъпник като Башар Асад, който е убил над 220 хиляди цивилни сирийски граждани, използвайки самолети, ракети, оръдия и химическо оръжие, заслужава да бъде обесен хиляда пъти.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама да благодари на Путин, че подкрепяше Асад. Ще се разберат накрая, само украинците и сирийците ще изядат боя на Великите сили.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7 Все пак в Украйна става въпрос за 7% от теритпроята заедно с Крим и гпре долу толкоеа от наделението и слава Богу няма 200 000 жертвиОдисей 1
4
1
 
11
 
! Отговори
бъчвов преди 9 години
и в украйна и в сирия никой не победи..и двете държави бяха разделени на две,разрушени и леко обезлюдени,най вероятно следва мир,момент на растеж в световната икономика и след 5-6 години наново
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 знарш ло за миналата година лакув растеж да постигнали знаеш ли такъв растеж какво означава за едма силно развита икономика Одисей 1
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сащ върви по пътя на Древния Рим. Изминалото десетилетие ще бъде запомнено като повратната точка, в която САЩ спряха да бъдат суперсила. Подобно на Римската империя в последните й години, зад имперското величие на Америка се криеше морален и икономически упадък. Началото на XXI в. обещаваше трайно световно господство на САЩ. Нашата икономика може би изглеждаше ненадмината, бумът на дотком компаниите все още не бе спаднал. Вашингтон все още се къпеше в светлината на победата си в Студената война.
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да беше жив Кадафи, да преговарят с него. И Саддам да беше... И Елцин да беше жив...