В Сирия се готви сухопътна офанзива

Ще я проведат правителствени сили и съюзниците им, твърдят от Хизбула
Обновена: 6 окт 2015 09:37 | 6 окт 2015 09:27, Елка Василева
47
В Сирия се готви сухопътна офанзива
Снимка: архив, Reuters

Сирийските правителствени сили и техните съюзници се готвят за сухопътна офанзива в контролиран от бунтовниците район, който бе мишена на руските въздушни удари през последните дни, заяви източник, близък до ливанското шиитско движение Хизбула, цитиран от ДПА.

Още по темата

Хиляди бойци от Хизбула, иранската елитна военна част Корпус на гвардейците на Ислямската революция, сирийската армия и милиции са мобилизирани за щурмуване на зоната северно от централния град Хомс.

Една сухопътна операция вероятно ще разгневи още повече западните и арабските поддръжници на сирийските бунтовници, които вече разкритикуваха Русия, че е нанесла въздушни удари в района по цели, които не са на джихадистката групировка "Ислямска държава" - официално прокламираната цел на кампанията на Москва, отбелязва ДПА.

Въпросната зона, която е бастион на сирийската опозиция почти от самото начало на конфликта в страната преди повече от четири и половина години, е контролирана от няколко групировки, сред които местният клон на Ал Кайда Джебхат ан Нусра (Фронт на победата). Смята се обаче, че "Ислямска държава" няма присъствие в района.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
АМА , КРАЙ,БЕ... преди 8 години
...РУСИЯ ВЕЧЕ ПОБЕДИ В СИРИЯ ,БЕ..ХА,ХА,ХАААААААААААААА....ВЕЧЕ НЕМА "ТЕРОРИСТИ"....ХА,ХА,ХААААААААААСега вече територията ще се населва с грузинци и чеченци ...все "доброволци"!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абеее,тоя Одисей на заплата ли е в Днес Бг?Много пише бе,ще му излязат мазоли на пръстите и хемороиди на з----ка...
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, Ал Кайда не са ИД, следователно не са терористи. Вече започвам да си мисля, че терористите бяха в Ню Йоркските кули, а не зад щурвала в самолетите, които ги удариха.Кой и кога си плюе в лицето не е важно, но явно му харесва.
28
1
 
32
 
! Отговори
Ал Кайда преди 8 години
От кога Ал Кайда са бунтовници? Тия умерени бунтовници не сринаха ли кулите в Ню Йорк? Преди БенЛаден беше на заплата в ЦРУ, после стана най-големия вран на САЩ, сега Алкайда пак са на заплата в ЦРУ и се наричат бунтовници, така ли стана. Значи ли, новите приятели на ЦРУ един ден пак ще си помислят за Ню Йорк и Вашингтон? Дет се вика, боже пази ме от американски приятели, аз от руските врагове и сам може да си се пазя.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПутин, Асад и ИД !?Примитивно !Противници на сатрапа Асад - спомени едно име на "умерен" вожд на противниците, когото освободените от сатрапа сирийци да изберат на демократични избори.
26
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коалицията Путин, Асад и ИД са готови за сухопътна офанзива срещу противниците на сатрапа Асад !
25
1
 
6
 
! Отговори
hahah преди 8 години
аз явно съм врач или генни щото това ми беше ясно от началото! русия дава оръжието, разчиства пътя от въздуха и предоставя възможност на асад сам да се освободи!....след това почва да издава фактури за закупеното оръжие. класика.
24
1
 
34
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Бунтовниците от сирийската опозиция не бяха ли ония 4-5 човека обучени от САЩ..? Или като почнат да те цвъкат белите лебеди /като на снимката/ става - бягайте крачета да бягаме. Ще си сменят не само религията, ами и пола от зор.
23
1
 
17
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Одисей 1ОдиСей, след толкоз много писане из форумите, така и не разбра или не искаш да разбереш някой неща. Например, че ислямът е на почит и властва в доста места, освен Иран. Индонезия например се води най-многобройната ислямска държава. И там разни ислямисти бомбиха дискотеки и курортни центрове, но да си чул Индонезия да е започнала война срещу някого по религиозни причини? Не нали? Няма и да чуеш! Иран да е започнал война срещу някого? Пак не! Ми Малайзия? Е, тогаз за какво говорим?
22
0
 
23
 
! Отговори
Кик преди 8 години
Западните и арабските поддръжници на сирийските бунтовници въртят, сучат, лъжат и освен дестабилизация на регионите, друго не постигат. Е, като не могат да смучат, ще духат :-o
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1: Нямаме нищо против исляма. Имаме против запада който ползва исляма като плашило.
20
3
 
30
 
! Отговори
руска хиена преди 8 години
*** верно, съюзниците, подкрепящи тероризма и дестабилизиращи положението (от атлантическата ос), ще са гневни и бесни. Занесете им повечко студена водица, да пият и да се успокоят. Така отминава световната слава.
19
0
 
38
 
! Отговори
По умерената опозици преди 8 години
По умерената опозиция ще стреляме с умерени патрони и умерени бомби.
18
2
 
41
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
хамериканците са номер 1, велики са , всички се страхуват от тях, "шепа" тюлени разбиват сръбските партизани, сам, хамерикански войник влиза в секретна база на противника и ги први "диви и щастливи" абе супер са обачесамо във филмите на Hollywood, Иначе историята НЕ помни спечелена война извън границите им. Само размирици и мизерия след измислената им демокрация..
17
1
 
23
 
! Отговори
aSSbANGER преди 8 години
Ей, потресен...Хизбула имат политическо и военно крило. В повечето държави ПП Хизбула, не е терористична фракция, а само военното и крило.Ислямска република Иран са перси, а всичко около тях е арабела.Дано правиш разлика де.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Ти си явно най-глупавия във форума.Ти не разбра ли че момчето в Бургас беше взривено дистанционно и падна невинна жертва от другите двама евреивкарани в Хизбула.Целта на МОСАД беше да обяви Хисбула за терористична организация и да и обяви война.Умераната опозиция са престъпници и ще бъдат мерени и избити като всички разбойници-шейтани както каза Кадиров президента на Република Чечения.Скоро всички тетористи, подкрепяни и въоръжавани от запада и евреите ще бъдат избити
15
5
 
1
 
! Отговори
Смех преди 8 години
До 1..Алллоууу Елемаго, до сеги те смятах за ограничен човек. Ама ти си бил и много ***,остана само нкои да ти повярва на простотията.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сейко, Сейко - пийни си хапчето, че ти излиза пяна!
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви иранци? От къде дойдоха сега пък иранци. Това стана пълна мешавица вече не разбирам кой с кой се бие.
12
1
 
30
 
! Отговори
Откога преди 8 години
Откога взехме да наричаме терористите бунтовници? Значи Осама бен Ладен е бунтовник? То представяте ли си, сега тия бунтовници от Сирия, какво ще сторят в Ню Йорк след време?