Отново инцидент с турски самолети на границата със Сирия

Сирийските радари са засекли и проследили 8 турски изтребителя F-16
7 окт 2015 21:10,
133
Отново инцидент с турски самолети на границата със Сирия
Снимка: архив, Reuters

Генералният щаб на турската армия съобщи за нов инцидент с преследване на турски самолети по границата със Сирия, пише Нова телевизия.

По негови данни сирийските радари са засекли и проследили 8 турски изтребителя F-16.

Инцидентът е станал днес, когато "осем изтребителя F-16 на ВВС на Турция са извършвали патрулиране на границата със Сирия".

"Намиращите се в Сирия системи на ПВО взеха нашите самолети като цели върху радарите в продължение на минута и половина", гласи съобщението на Генщаба.

Още по темата

Подобно произшествие имаше и в понеделник. Тогава турски самолети бяха преследвани от неразпознат МиГ-29, чийто радар ги е държал на мушка 4 минути и 30 секунди, а също от сирийските системи за ПВО, които са следели изтребителите 4 минути и 15 секунди.

Турската авиация активно патрулира граничната зона, за да следи обстановката заради продължаващите военни действия в Сирия и придвижването на хора на терористичната групировка „Ислямска държава“.

Полетите на изтребителите попадат в радиуса на действие на сирийската ПВО система, уточнява ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
9
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До АнонименСтарите радари преди АФАР(Активна Фазирана антенна решетка) имат 2 режима:1. обзор - регистрира наличие на самолет, но продължава да сканира пространството за нови. 2. Прицел - Радара постоянно следи една (или няколко за по-модерните) цел и я облъчва за да може ракета въздух въздух да се насочи по отразения сигнал.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква е разликата да те следи радар и да те прихване?
65
4
 
32
 
! Отговори
bg преди 8 години
Това е явен сигнал,че ако Турците се плашат ,то няма защо,/то / е видно ,че Руските истребители ще ги опукат за секунди ако искат.Затова е добре да спрат да се оплакват като кадъни от харем
64
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално самолети движещи се в граничните зони да се следят с радари. Сирия не е разграденият двор който направиха краварите. Така че освен съюзниците на Сирия, никой друг няма да бъде добре посрещнат при нарушаване на границите и.
63
2
 
41
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Турците имат късмет, че само са ги ''осветили'' с радарите на сирийската ПВО, а не са ги ''светнали''. Да не забравят как сваляха сирийски самолети и хеликоптери, и то на СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ!!! Катапултиралият сирийски пилот главорезите от ИД го изгориха жив пред тв камери. Кюрдите, биещи се с ИД бяха бомбардирани от турските самолети.Естествено, че ще бъдат прихванати от ПВО!
62
4
 
26
 
! Отговори
янев преди 8 години
РАДАРИТЕ ЗА ТОВА СА РАДАРИ ДА СЛЕДЯТ НО ДА СА ГОНИЛИ ТУРСКИТЕ САМОЛЕТИ НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ САМОЛЕТИТЕ ГИ ГОНЯТ РУСКИТЕ РАКЕТИ И КАТО ГИ СТИГНАТ ПОСЛЕ НИЩО НЕ ОСТАВА
61
1
 
40
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Има ли нормална държава която да не следи по границите си движението на чужди бойни самолети? Смешния плач в случая е ,че не могат по-вече да си разиграват коня и да бомбандират кюрдите под предлог ,че се борят с тероризма.
60
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние ще ударим повече болници с бомби и ще избием повече цивилни, отколкото руснаците, похвали се Обамата
59
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световните медии служещи на каузата на избранника на сатаната антихриста разпространяват 24/7 безсрамни лъжи относно борбата на Русия против канибалите и главорезите,КОИТО САМО ТЯ СПИРА ДА НЕ НАХЛУЯТ СЛЕД ИРАН СПОРЕД ПЛАНА В РУСИЯ И ЕВРОПА ЗА ДА Е ПЪЛЕН ХАОСА И ТЕРОРА.Последната лъжа която чух беше,че"пробвали реакцията на Турция"
58
0
 
19
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Ама как ви врътнаха в друга тема, различна от осраните отвътре турски самолети!
57
0
 
6
 
! Отговори
456 преди 8 години
До TRAKIECГрозен си бе траки ,а китайците са готини ,ама ти не!Краят на Монголската империя идва през 1368 година, когато китайците отстраняват династията Юан.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се притеснявате, ....докато РВСН не започне да празтува рождения ден))
55
16
 
3
 
! Отговори
456 преди 8 години
До TRAKIECПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ СА КАФЯВИ И ГРОЗНИ С АРАБСКИ МУТРИЯ дай фото ,колко си красив!!
54
2
 
27
 
! Отговори
шефа на света преди 8 години
Ние ще ударим повече болници с бомби и ще избием повече цивилни, отколкото руснаците, похвали се Обамата.
53
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 8 години
До TRAKIECТраки на планетата има четири раси ,а познай коя е четвъртата!
52
0
 
7
 
! Отговори
456 преди 8 години
Траки стига глупости ,че вече за смях стана!пък и виж колко века са по стари хуните от монголите поне!Монголската империя (на монголски: Монголын Эзэнт Гүрэн Монголын Эзэнт Гүрэн), съществувала от 1206 до 1368 г.,През 5 век влиянието на хуните се простира от степите на Средна Азия до Германия и от Дунав до Балтийско мореХуните са група азиатски номадски племена, появили се в Европа през 4 век. В средата на 5 век, под водачеството
51
1
 
5
 
! Отговори
456 преди 8 години
До TRAKIECТраки четеш историята като дявола евангелието,Рим не е паднал от вътрешни борби а от некадърни управници,препратка днешните хрантутници в Брюксел!А българите са бели и красиви а не ситни,жълти и кривокраки, сети се защо!
50
0
 
5
 
! Отговори
456 преди 8 години
Траки прабългарите са хуни,а не бъркай щатовете!
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да попитам Меркел и Оланд, какво Еврпоейско семейств сме, като нашите пенсионери живеят с 75-100 евро пенсия, а техните с 1500, защо напите работници в немските вериги вземат по 250 евро, а в техните 2500, тоа ли е обединена европа, това ли е семейството, след 8 гдини в ЕУ, какво става тука? Защо първо Еропа не си оправи вътрените проблеми и неравенство, а след това да дава стотици евра помщи и да осигурява къщи и престой на бежанци, които нямат нищо общо с голямто Европейско семейство.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе, тракиец, цар Ивайло пребива на няколко пъти монголите, бе? Какви ги приказваш, че никой не ги е бил в бой?