Най-малко двама израелци са убити при палестински атаки в Ерусалим

Извършителите на първото нападение са ликвидирани
13 окт 2015 11:33, Елка Василева
7
Най-малко двама израелци са убити при палестински атаки в Ерусалим
Снимка: архив, Reuters

Най-малко двама израелци бяха убити и петима ранени при две палестински атаки в Ерусалим днес. Двамата извършители на първото нападение са ликвидирани, а този на второто - ранен, предаде Франс прес, като се позова на израелските власти.

Двама души открили стрелба в автобус от градския транспорт в Източен Ерусалим. Те убили 60-годишен мъж и ранили четирима души. Двамата нападатели били ликвидирани.

Малко по-късно мъж се врязал с лека кола в автобусна спирка в Западен Ерусалим, убивайки един и ранявайки леко друг човек. След това той излязъл от автомобила и се нахвърлил с нож на хората в района.

Нападателят бил ранен при за момента неизяснени обстоятелства.

По-рано тази сутрин палестинец наръга с нож израелец близо до автобусна спирка в град Раанана, северно от Тел Авив. Подробности за състоянието му не бяха съобщени.
Нападателят, 22-годишен палестинец от окупирания Източен Ерусалим, е бил пребит от минувачи и откаран в болница с тежки наранявания.

Над 20 атаки с хладно оръжие бяха извършени в Израел от 3 октомври, почти всички те от палестинци срещу евреи, отбелязва АФП. Едно такова нападение бе дело на евреин срещу палестинци.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И направиха така че човек не може да отиде в Иерусалим за коледните празници, не вярвам да утихне дотогава. Луди хора
4
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Гадни същества са това еврейте, ей! Отвратителна култура, език, поведение. Не случайно еврейн е нарицателна дума в езика ни
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не забравяйте, че Израел е създаден на земята открадната от тези палестинци. Много народ е избит от евреите при създаване на съвременен израел и арабите няма да простят това.
2
5
 
3
 
! Отговори
Sunny ray преди 8 години
Когато Божият избран народ Израел и Божията свята земя,където винаги присъства Бог е разтърсена от терор. престъпни актове на радикални ислямисти,а светът се прави на неутрален,когато са убивани невинни хора,вместо да осъди престъпниците на смърт, затвор и огромни обезщетения всички терористи-подстрекатели,извършители и съучастници,вкл.лидерите на терор. организации за престъпленията им срещу човечеството, озн.че наближил края на света и Божият гняв и съд над враговете на Бог и Неговите избрани
1
10
 
11
 
! Отговори
Аман преди 8 години
Тази "Смрад" Палестинцие е крайно време да ги Ликвидират до крак... Маймуни с човешки Права и Претенции... сега да разрушът Кварталите в които живеят тези ***