Децата на халифата – как дете става палач?

Разказът на едно 15-годишно ливанче, което воюва в Сирия
18 апр 2016 20:22, Елка Василева
30
Децата на халифата – как дете става палач?
Снимка: life.ru

Промиването на мозъците на младите в Сирия е издигнато в Ислямска държава на най-високо ниво. Life.ru се срещна с "възпитаници" на детски военни лагери, които са били обучавани да убиват. Ето разказът на един от тях.

"Почти не помня как заклах първия. Емирът раздаде на всички таблетки, нещо като обезболяващо, често ни даваха такива. Когато хапчето започна да действа, той ми заповяда да прережа гърлото на военен, който беше пленник при нас. Всичко беше като в мъгла".

Петнадесет годишният Фарси Фарес разказва за това как е изпълнявал задачите на палач, като че става дума за кражба на праскови от съседа. Езикът не се обръща да наречеш палач това дете, облечено с мазна тениска, изтъркани джинси и износени маратонки.

Момчето току-що е заловено от пост на сирийската армия в планините с няколко килограма експлозив в пазвата си. С огромни очи е, слаб. Изобщо не е ясно къде  е успял да скрие шахидския пояс.

"В продължение на седмица момчето се стараеше да спечели доверието на дежурния на поста – обяснява офицерът. - Изпращаха го при нас като преговарящ, знаят, че войниците няма да пипнат дете. Терористите се намират в това село, напълно обкръжени. Преструвайки се на местен, момчето молеше военните за малко хляб и чиста вода, уж да роднини. Днес той дойде отново, но момчетата забелязаха нещо странно в поведението му. Оказа се, че под тениската крие експлозив".

Разговорът се води в района на планинската верига Ал Кабямун в западната част на Сирия.

"Аз самият съм от Ливан, семейството ми живее недалеч от границата. Родителите ми не знаят, че съм отишъл да воювам. Един пакистанец ме извика със себе си. Запознах се с него в родното ми село. Той събираше отряд, за де мине границата и да се присъедини към воюващите в Сирия муджахедини. След това този мъж стана наш емир, така се оказах тук", отговаря 15-годишният Фарси Фарес на въпрос за съдбата на неговите родители.

Той казва, че е в този отряд от повече от година. Досега е екзекутирал двама души.

"Хванах го за косата, вдигнах главата му нагоре, сложих ножа до гърлото му. Пленникът ме молеше да спра. Емирът кимна и разбрах, че нямам право да бъде нерешителен. В същата секунда прерязах гърлото на мъжа. Всички, които стояха на площада, започнаха радостно да викат: "Аллах Акбар!" и да стрелят във въздуха. Командирът ме поздрави за убийството на още един гяур.

Запитан дали е бил принуждаван да прави това, момчето казва: "След това, което правиха с мен в планината, просто нямах избор".

"Веднъж изпратиха мен и още едно момче на позиция в гората, уж за подкрепление. Няколко муджехидини – чужденци бяха там от три седмици без смяна. Те ни посрещнаха, а вечерта ни накараха да сдъвчем някакви таблетки. Казаха, че на голяма височина не може без тях, главите ни ще започнат да се въртят. Ние приехме лекарството. След това един от тях започна да ни обяснява, че съгласно шериата, ако муджахедин е на война и наблизо няма жена, той има право на връзка с момче. Като цяло, те направиха това с нас. След това разказаха на останалите мъже от отряда. Издевателстваха над мен. Тогава емирът – чужденец, който ме взе в отряда, нареди да бъда палач, за да си върна уважението на братята. Не ми оставаше друго, освен да направя това. След това имаше нови задачи", разказва момчето.

Попитан какво му е било обещано за взривяването на поста на сирийските военни, Фарси Фарес казва, че емирът казал, че "когато победим в Сирия, ще ме направят началник на районното отделение на ислямската полиция и ще ми дадат 150 бойци на разпореждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: децаСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
койчо преди 7 години
От този да се вземат показания на запис и да се изгледат след като бъде обесен и заровен!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
баба зелка в атака преди 7 години
Бабо Зелке,кви ги ръсиш-15-год дете. Не е точно дете., а ашлак отишъл да печели като наемен убиец. Били го изнасилили. А кво да му се радват ли. Отишъл е в най-зверсаката секта. И какво ми го описваш като герой. На такива не трябва и ред да им отделяте.А ти бабо зелке не знам колко печелиш от пропаганда на 000и0с000 Само герм890ан780ските медии могат да ви бият по про678сто9-098тия
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето такива като тоя се мъкнат тук, много изстрадали. А утре ще колят децата ни. Събудете се хора! Тия никога няма да се променят, нито да се интегрират.Те нямат място в родината ни!
17
17
 
4
 
! Отговори
dvihadisti преди 8 години
А не ви ли напомнят "борбата, обещанията към младите за власт" на "партизанското движение" у нас преди 1944 и навсякъде, ако сте чели руска литература- Млада гвардия и др.А венецуелското движение "Камино луминозо", а италианските 'Червени бригади"...Нищо хубаво не е произлязло от въздействие върху прости, млади, необразовани- да убиват, а за в бъдеще- "ще имат власт".. видяхме как се развиха събитията след 1944.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиши се по програмата за репресирани и в Европа веднага ще те вземат. И ако не успееш да усвоиш циркаджийски практики за да гушиш социали, то бившите ти "братя" ще ти опреснят паметта за нови приключения тип "дежа ву".
15
0
 
50
 
! Отговори
bmilanov преди 8 години
Като приключи с клането и този ще стане бежанец и ще иска топли наденички и руса германка за награда. Боли ме главата колко такива дойдоха вече и как ще се изгонят от еу.
14
2
 
40
 
! Отговори
ливанец? в Сирия? преди 8 години
И какво търсят пакистанец и 15-годишен ливанец в Сирия? Майка си ли дирят там? В тая чужда за тях страна. Обаче това са главорезите на Обама и американското ЦРУ, които с кланета се борели за демокрацията.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мене ме нема в целата схема..."- е така се става камикадзе, отнемаш на човек достойнството и му връчваш бомби.Вие да не си мислите, че на това момче не му се е искало да поживее по човешки,искало му се е и на мен ми се иска.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О.К.,русофил съм.Руснаците си имат национални интереси и си ги защитават,американците-също,нещо повече-те са световна империя, а ние сме ***,ако вас това ви кефи, мен ме отвръщава.Апропо, пред переспективата да сте ми сънародници-гъзоблизци, предпочитам да съм out of the space.
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците продават оръжие на всички, понякога с посредници, най-вече за пари. Асад не нтябва да умира, защото държавният петрол е на бащицата - най-голямата корпорация. Починът с пандизчиите-силоваци в Донбас едва ли е само руски специалитет.
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янките продават оръжие на всички, понякога с посредници, най-вече за пари. Асад трябва да умре, защото не може петролът да е държавен, трябва да е на корпорациите.На такива като туй момче като им обърнат ануса наопаки им е все едно дали са живи или умрели.Мъжагите с покритите лица не ги знаеш от коя народност са, военни ли са, затворници ли са.Починът с пандизчиите-силоваци в Украйна едва ли е украински специалитет.
9
1
 
8
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 8 години
Някои наистина ще забогатеят
8
5
 
31
 
! Отговори
пирин преди 8 години
янките въоръжават подобни типове,за да се бият срещу асад
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този му се вързват ръцете на гърба , слага се на колене и му се пуска един куршум в тила.Хуманно и цивилизовано решение за такива като него.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадоряне, за каквото и да се говори, става дума за пари.Ето така се избива дълг за трилиони.Онези пичове зад океана нямат задръжки не, че пуделите от Стария континент имат или мутробароните ни.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано, когато Сорос и др. борсови играчи продаваха акциите си и купуваха оръжие и боеприпаси, не очаквах, че ни касае лично.Явно целта на преселението е да се вкарат американски войски у нас.Страхът е мотивиращ.Другото, което разбрах, е защо ислямски младежи стават шихади.
4
0
 
21
 
! Отговори
Сано преди 8 години
Информационно затъмнение е пълно - дори не знаят че Леми умря в рая вече няма девици
3
1
 
23
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 8 години
50 процента от новините и статиите са за бежанци, ислямисти и джихад! Дотам се докара светът. А не трябваше.
2
0
 
35
 
! Отговори
! преди 8 години
Дотам водят липсата на образование и религиите.
1
2
 
46
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
И смята ли някой,че идващите няма да безчинстват и тук ? Та те за това са пратени. Само даващите интервюта не го разбират.