Терористи се бият на живот и смърт помежду си в Сирия

Руско издание: Разногласията са добре дошли и за Асад, и за Русия
19 май 2016 09:07, Елка Василева
24
Терористи се бият на живот и смърт помежду си в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Терористичните организации Ал Кайда и Ислямска държава влязоха в смъртоносна схватка помежду си за правото да създадат свое емирство в Сирия, пише руският седмичник "Аргументи недели".

По данни на вестника руската разузнавателна общност констатира от няколко месеца насам, че "далечна Ал Кайда значително засилва влиянието си върху ситуацията в Сирия".

"Не става дума само за традиционната подкрепа за терористичния Джебхат ан Нусра (Фронта на победата). Вече са създадени и активно действат бандитски групировки, включващи само пакистански бойци. Неколцина от тях впрочем бяха пленени. Те заявиха на разпити, че лидерът на Ал Кайда Айман аз Зауахири е призовал за създаване на емирство на Ал Кайда в Сирия. Това явно е в разрез с желанията на терористите от ИД, провъзгласили вече тази територия за своя", пише изданието.

По негови данни под знамената на Ал Кайда днес в Сирия воюват близо 500 обучени бойци, предимно от Пакистан, под командването на Саиф ал Адл, бивш полковник от армията на Египет.

ИД нанесе и ответен удар - естествено, с чужди ръце, отбелязва изданието. В началото на май американска авиация унищожи с бомби бившето военно летище Абу ад Духур в провинция Идлиб, контролирано от Джебхат ан Нусра. Ликвидирани бяха неколцина важни полеви командири на организацията.

"Тези толкова смъртоносни разногласия са добре дошли не само за президента на Сирия Башар Асад, но в крайна сметка и за Русия. Колкото повече паяци се изядат взаимно в "сирийския буркан", толкова по-лесно ще бъдат довършени останалите", заключава "Аргументи недели".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разцепление в тяхното ДПС, по подобие на нашето.
16
0
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Потърси в чичко гугъл има видео кой се среща във Франция с шефовете на ИД.Те я създадохда за да свалят Башар Асад ако не знаеш.Само , че ония взеха оръжието обучиха ги и показаха един среден пръст.
15
2
 
8
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Истината е в Христовите думи, Господа Иисуса Христа е Пътят и Истината и Живота и никой не дохожда до Отец освен чрез Него.
14
1
 
11
 
! Отговори
Крум преди 7 години
Така е с исляма и сектите му, това е религия на войната. Постоянно възникват нови лъжепророци и събират около себе си фанатични поддръжници като им обещават земна плячка чрез разбойничество и небесна награда ако загинат докато го вършат. Подобно е било положението и с основателя и - мехмет. Можеш да го наричаш "краен" ислям, радикали, терористи и т.н., но всичко това произхожда от основателя и. А всичко това са лъжи и тези заблудени хора убиват и загиват напразно.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИД нанесе и ответен удар - естествено, с чужди ръце, отбелязва изданието. В началото на май американска авиация унищожи с бомби бившето военно летище Абу ад Духур в провинция Идлиб, контролирано от Джебхат ан Нусра. Ликвидирани бяха неколцина важни полеви командири на организацияткво неясно има
12
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Разногласията им са добре дошли за всички. Да си се кълцат там на място, то си им е в културата май. Не бива да им се месим.
11
3
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
как Ислямска държа е създадена от Русия, пък е на американска служба, обучение от ЦРУ - инструктори и издръжка.. много странно :))) сигурно са направили прехвърляне на собственост при нотариус :))))
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак две тестета учястват в покера,а жокерите чякат да се включат,ако някоя спатия падне като седмак например,хайде тъй и тъй са ги пуснали в игра да ги поразмесят като мехова хармоника нещо като распънат акордеон нали са все свирачи,свирнат па ги съберат на хармана у терено,може малко с припадане та да ги съберат и хване декиш,а то туко виж новите жокери се изгубили на някъде,а не върви стар жокер да замества всите,личи пък и са поомачкани,вехти демек,пенсия,до 110 ли ще ги ползват,2 по 55 броя.
9
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Разногласията са добре дошли и за Асад, и за Русия"Добре дошли са ама после кой ще изпълнява руските поръчки за атентати из Европа?
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Amerika i rusiya gubyat voynata siriya..... pomocht hellp!!!!!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахте ли сега от кого са финансирани бойните подразделения от пакистанци, преминаващи бодро, дъвчещи хашиш българо-турската граница?От пакистанската Алкайда с кодовото име Alles Usra.Ако влезете в апартамент в Берлин обитаван преди това от членове на тази организация ще разберете за какво става дума. Тъй като тоалетната е обърната към Мека всичките фекалии са на пода на банята и във въната. Да не говорим за килимите в хола и спалните. какво ухание!!!
6
5
 
29
 
! Отговори
Лумпен Лумпенян преди 7 години
Ей тия *** нямат край! Колкото и да бъдат избити идат нови и нови. С такива може да се оправи само армия от типа на Червената или тази на Северна Корея. Що не опитат тия джихадисти да се бият там. Ще ги пометат начаса.
5
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A ruskite okupatori kakuv uy tursqt v musulmanskite zemi ,smurt za ruskite agresori
4
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Пий си хапчетата и си гледай децките :) А може и с бодра крачка да си ходиш към руската кочинаа :)
3
46
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И.Д. е терористична организация създадена от Русия и няма нищо общо с арабите.
2
8
 
32
 
! Отговори
да преди 7 години
такова надмощие ще има НАТО над Русия, че за 24 часа Москва ще го прекръсти от Северноатлантически на Източноевропейски пакт :)))
1
6
 
48
 
! Отговори
да преди 7 години
чета статия на някакъв жалък руски евреин на американска службица, които обяснява как НАТО ще превземе Русия за 10 дни, защото първо военните обекти в страната щели да бъдат бомбардирани от Б-2,а после новите щатски дронове щели да изключат електричеството във всички по-големи руски градове.. до тук всичко е точно.. само дето на 11 - я ден е пропуснал да отбележи свободния полуден на руската армия за разглеждане забележителностите на Париж и Лондон :)))).. толкова много туристи накуп :)))