"Амнести": България доставя оръжие за египетския режим

12 страни от ЕС са сред основните доставчици на оръжия
25 май 2016 08:22,
20
"Амнести": България доставя оръжие за египетския режим
Снимка: Reuters

Близо половината страни от ЕС доставят оръжия на Египет, твърди "Амнести интернешънъл", като поиска от ЕС да наложи оръжейно ембарго за страната и подчерта, че тези държави членки, които доставят оръжия за Кайро, стават съучастници в "извънсъдебните екзекуции", "отвличанията" и "мъченията", които се извършват в Египет, предаде Франс прес.

"12 държави от ЕС все още са сред основните доставчици на оръжия и оборудване, използвано за въдворяване на ред в Египет", заяви правозащитната организация. Като оръжейни доставчици групата посочва Франция, Италия, Великобритания, Германия, България и Чехия.

Според организацията държавите от ЕС доставят на Египет леко оръжие и боеприпаси.

Групата призовава Съюза да наложи ембарго за оръжията и оборудването, които египетските власти използват при извършването на сериозни нарушения на човешките права.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спряха да купуват скъпи цигари от нас и се изнервиха нещо. Нищо, ние имаме какво да им предложим и в тази насока.
11
0
 
28
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Много по-интересно е , кой доставя оръжие за талибаните и Даеш?"Амнести интернешънъл" да кажат случайно нещо по въпроса ?
10
2
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Аз нещо не разбрах. Значи няма проблем ако Щатите създадат ИД, Алкайда, ако ги финансират, ако им продават оръжия, ако им купуват нефта. НО! Ако някой друг (който и да е той) продава оръжие на Египет вече е проблем, става съучастник, става лош, много лош.Това не са двойни стандарти, това мога да го нарека наглост, безочие, гьонсуратлък. Амнести са международния еквивалент на БХК. Да изгният в кофите и едните и другите!
9
3
 
12
 
! Отговори
ss преди 7 години
не България а български фирми на мафиоти те доставят оръжието, трябва да се уточнява, Българския народ нищо не печели от това...
8
1
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 7 години
то и злато на щатниците доставяме.....
7
0
 
13
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Обществото още преди да стане хомо сапиенс се е научило да отстранява вредните и негодните индивиди. В един момент настъпват демокрация и хуманизъм и човешкия живот става много ценен, без да е дефинирано точно какво е човек. И така вредните могат спокойно да се размножават и законите са само пожелателни за тях, но затова пък имат все повече права! Резултата е видим навсякъде.
6
3
 
23
 
! Отговори
БГ ФРАНСЕ преди 7 години
Е защо режим господа джурналисти....Нали хамерика внесе демокрация....Това са демократични "извънсъдебните екзекуции", "отвличанията" и "мъченията"..Аааа не ги обиждайте с ..режим...
5
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
нали за печалбите от това орьжие са воините по света тези организации да не са падналиот небето или искат да оставят само краварите на пазара
4
2
 
25
 
! Отговори
ined преди 7 години
*** гледат да изхвърлят конкуренцията от пазара и само американците да доставят оръжие.
3
20
 
8
 
! Отговори
Мони преди 7 години
Оръжие за арабите се доставя от почти всички християнски държави включително Америка и Русия с тази разлика че парите дадени от арабите на америка се превръщат в нефт, а парите дадени от арабите на Русия и страните от бившия соц. лагер отиват в джобовете на оръжейните мафии, като всяка оръжейна мафия плаща комисионни на корумпираните правителства, които подсигуряват на оръжейните мафии лиценз и законен износ на оръжие.Не трябва да имаш много акъл и университетско образование да го разбереш.
2
1
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
А ембарго за другите страни ще има ли?Та нали А мерика спомогна за идването на власт на този режим. Ние само им помагаме.
1
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sega razbiram che komunizma e postavil osnovi za iznos na pushki i tova skoro nyama da spre suotvetno bsp dps shte produljat oshte 100g