Черен ден за Афганистан – 22 жертви на терористични актове

14 души загинаха в Кабул, още 8 в Кешим
20 юни 2016 11:40,
3
Черен ден за Афганистан – 22 жертви на терористични актове
Снимка: Reuters

Най-малко 14 души загинаха и девет бяха ранени рано тази сутрин в самоубийствен атентат в Кабул срещу микробус, превозващ непалски служители по сигурността, предаде Франс прес, като цитира говорител на афганистанското вътрешно министерство.

Според вътрешното министерство атентатът е извършен на пътя от град Джелалабад. Всички загинали са непалци, непалци са и петима от ранените, а останалите са афганистанци, уточни в комюнике ведомството, като осъди терористичният акт срещу чужди граждани.

Представител на силите за сигурност каза, че непалските охранители били наети от фирма по сигурността, която предоставя охрана и служители на няколко посолства в афганистанската столица.
Жертвите на днешния атентат пътували към канадското посолство, отбелязва Асошиейтед прес.
Говорител на талибаните пое отговорност в социалните мрежи за нападението, извършено според него срещу "агресивните сили в Афганистан".

Предишното нападение, за което отговорност поеха талибаните, беше извършено на 19 април. При него загинаха 64 и бяха ранени над 340 души.

Осем души загинаха, а близо 30 бяха ранени днес при взрив на мотоциклет бомба на оживен пазар в селището Кешим, окръг Кишим, в северната афганистанска провинция Бадахшан, предаде ДПА, позовавайки се говорител на губернатора на провинцията. Всички жертви са цивилни. Засега никоя групировка не е поела отговорност за акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: КабулАфганистанКешим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
(О)Хранителите са наети да пазят - а тях кой ще ги пази? Накрая и тези който пазят (о)хранителите ще трябва да ги пазят. Няма край тази...
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно нормален ден. Няма ли да поканите някой от там да дойде в Европа.
1
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Където стъпи миpизливият американски кpавapски ботуш, трева не никне 1000 години след това.Вижте всички какво става в Афганистан, Ирак и Либия, след кpaваpското нахлуване там.Добре, че Путин се намеси в Сирия, че иначе и там щяха да дойдат на власт терористи, подкрепяни от Фашистките Американски Щати.