Десетки загинали при атентат с камион бомба в сирийски град

Отговорността за терора в Камишли пое "Ислямска държава"
27 юли 2016 16:14, Елка Василева
4
Десетки загинали при атентат с камион бомба в сирийски град
Снимка: Reuters

Над 50 души загинаха и десетки бяха ранени при нападение с камион бомба тази сутрин в североизточния сирийски град Камишли, предаде Ройтерс.

Атаката, извършена близо до щаб на кюрдските сили, е най-кървавата в Камишли от години, заяви базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права.

При взрива са загинали най-малко 55 души, но броят на жертвите се увеличава заради многото тежко ранени.

"Ислямска държава" пое отговорността, като заяви, че мишена на самоубийствения бомбен атентат са били кюрдските сили за сигурност. Групировката и преди е извършвала бомбени атентати в Камишли, който е разположен в провинция Хасака, близо до границата с Турция. Кюрдските милиции "Сили за защита на народа" контролират голяма част от провинцията, след като отнеха обширни райони от джихадистката групировка миналата година.

Сирийската държавна телевизия излъчи кадри от мястото на атентата, на които се виждат разрушени сгради, огромно количество отломки, пръснати по улицата, и стълбове дим. Експлозията е била толкова мощна, че ударната вълна е строшила витрини на магазини в близкия турски град Нусайбин, където двама души са пострадали леко, твърди очевидец.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: атентатСирияКамишли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Edni teroristi izbili drugi teroristi
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни ***, пълни! "Боец" и "Воин" може да се нарича само този, който убива други "бойци" и "воини", а не да се взривява насред площад с обикновени хора. Ислямопитектските * от ИД не са нищо друго освен *
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пострадали хора има ли?