Москва и Дамаск с "хуманитарни паузи" в обстрела на Алепо

Цивилните ще могат да напуснат, ще се осигури изтеглянето на бунтовниците
17 окт 2016 22:46, Елка Василева
24
Москва и Дамаск с "хуманитарни паузи" в обстрела на Алепо
Снимка: Reuters

Руските и сирийските военни започват да провеждат "хуманитарни паузи" в сирийския град Алепо, за да се позволи на цивилните да напуснат града и да се осигури изтеглянето на въоръжените бунтовници, предаде ТАСС, цитирайки началника на главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской. Той говори пред журналисти в Москва днес.

Генералът не уточни за колко такива паузи става дума, но първата вече е обявена - на 20 октомври от 8 ч сутринта до 16 ч. "Ние разбираме, че съгласуването на всички въпроси може да се проточи дълго. Затова решихме да не губим време и да започнем да провеждаме "хуманитарни паузи", най-вече за свободно преминаване на мирни жители, за евакуация на болни и ранени, а също и за изтегляне на бунтовнически бойци", отбеляза Рудской.

Още по темата

"Обръщаме се към лидерите на незаконните въоръжени формирования и техните спонсори: от 8 часа сутринта на 20 октомври вие ще можете безпрепятствено да напуснете района на Алепо по два коридора", посочи Рудской. Той добави, че през посоченото време руската авиация и сирийските правителствени войски ще спрат въздушните удари и обстрела с други видове оръжие.

Двата обявени коридора са: пътят "Кастело" и района на пазара "Сук ел Хай", уточни Рудской. По тези коридори обкръжените бунтовници ще могат да излязат към района на Идлиб. По същите два коридора ще могат да бъдат евакуирани болните и ранените. Още шест коридора са открити за пропускане на мирни жители, каза той. За информация на гражданите и на бунтовниците ще бъдат разпространени листовки, на които ще бъдат посочени маршрутите за излизане от града и редът за преминаване през пропускателните пунктове на правителствените войски.

Рудской призова ръководството на бунтовниците да разминира подстъпите към хуманитарните коридори и да даде възможност на населението да напусне източен Алепо. На цялото градско население, напускащо града, се гарантира пълна безопасност, оказване на медицинска и друга помощ, а също настаняване в пунктове за временно пребиваване. На хората ще бъдат осигурени топла храна и предмети от първа необходимост, добави той.

Генерал Рудской отбеляза също, че терористите в Алепо продължават да получават американски противотанкови ракетни комплекси TOW и други съвременни оръжейни системи. Според него бунтовниците не се отказват от опитите да възстановят коридорите си за снабдяване с оръжия и боеприпаси в обкръжената източна част на Алепо.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: РусияСирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Путинско копеленцеС този ник като нищо можеш да получиш физически изменения на скелетната структура....
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15 хаха добре че беше зимата иначе тези крепостници щяха да говорят френски, а после да научат и немски и евентуално да сранат хора.
15
0
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
до Анонимника 6таз твоя бомба ссср 65 та колко работа върши, а представи си половин 2005 . Но те тез 2005 ги псзят зс такива спецове като теб ;)
14
12
 
5
 
! Отговори
Путинско копеленце преди 7 години
Бомбандира безогледно, жени и деца. Договори с Ердоган коридор за бежанците към Европа. И сега " хуманитарна пауза" За да може ова вълна от бежанци да залее Европа
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15С тази разлика, че зимата няма да ги спаси като преди. 21 век сме все пак. Сещаш се.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О новите мераклии за световно господство имат уникалната възможност да повторят съдбата на Нополеон и Хитлер...
11
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военнопрестъпниците Асад и Путин ще свършат като Кадафи и Саддам!
10
1
 
7
 
! Отговори
Xexe преди 7 години
До АнонименДори и да е така и кво?Ще умрът малко *** загуба няма за човечеството!А ми като умряха избити като помиари 130 човека в Париж ами 86 в Ница!Арабите за едно са прави на нас ни се умира повече отколкото на западняка му се живее!Щом приемат масово евтаназията на запад явно западните помиари наистина получават това което искат а именно смърт!
9
3
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
колко струва бе кафяв?
8
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаем колко струва подписът на руснаците.
7
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москва и Дамаск с "хуманитарни паузи" в обстрела на АлепоТова е новата путинска тактика за концентриране и избиване на цивилното население. Доставя се една каруца с руски хляб в Алепо. Около каруцата се натрупват прегладнели жени, деца и майки кърмачки, а отгоре минава Сушката и хвърля една бомба Made in USSR 1965 година. Хитро а? Това само гений като Путин може да го измисли.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха *** евтината пропаганда, за 5-те долара трябва да се постараете малко повече
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какви паузи бе, никакви такива! Бой до спукване.
4
2
 
8
 
! Отговори
сестра ти .утка преди 7 години
До Преводач от путинскиRзпуснал си по средата букавата "к" и тогава ще се получи "мъжкия" ти характер по ***.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами чакат терористите да излязат от града, че руснаците да ги подпукат на полето.
2
2
 
42
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Източният Алепо ще бъде превзет,така или иначе!Крайно време е американците да разрешат на агентите си да го напуснат и освободят заложниците си!Вярно че сегашното положение им носи някакви пропагандни ползи,ама го прекалиха!Интересно,дали обкръжените там си мислят че господарите им ще помогнат?В голяма заблуда са-просто ще ги изпишат като мъченици и....на опашката за девиците!
1
29
 
9
 
! Отговори
Преводач от путински преди 7 години
Руснак каже ли "бяло", разбирайте "черно".