Окървавено дете ли? Асад вижда само манипулация!

Сирийският президент с лека ръка отрече детето да е било ранено
21 окт 2016 13:22,
134
Окървавено дете ли? Асад вижда само манипулация!
Снимка: кадър Youtube

Сирийският президент Башар Асад разгневи света с изказването си, че кадърът с окървавеното 5-годишно дете,  всъщност е манипулиран.

През август активисти от сирийските "Бели каски" разпространиха видеозапис на момченце, спасено от развалините след разрушителен въздушен удар в град Алепо. Кадрите обиколиха социалните медии, трогвайки потребителите.

Още по темата

Видеото с 5-годишния Омран Дакнееш стана един от многото символи на ситуацията в северносирийския град. Омран стои в линейка - безизразен, зашеметен, кротко чака спасителите му да тръгнат с линейката.

Пред телевизията SRF Башар Асад твърди, че кадрите са "манипулирани" и разпространени като "вирус" от "Белите каски" - около 3 000 души, които действат в контролираните от бунтовници райони на страната.

Според оценки на правозащитни организации, "Белите каски" са спасили повече от 40 000 души от ударите на режима на Асад, а после и от ударите на руснаците. Групировката получава финансиране от Великобритания и Холандия, припомня "Индипендънт".

"След интервюто потърсете в интернет, ще видите същата снимка, със същото дете и със сестра му. Те са спасявани два пъти всеки, в различни инциденти, като част от реклама на тези "Бели каски", заявява Асад.

Според него "Белите каски" чистят имиджа на фронта "Нусра".

В изявление на "Белите каски" в интернет сайта им се казва, че те не са верни на никоя политическа партия или групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
що има толкова наивници, лапншарани манипулируеми.Война е и това е елемент от нея.
102
0
 
4
 
! Отговори
Dolya преди 7 години
А не гледахте ли репортажа за сирийското момченце , родено без ръце,а сега при напускане на източен Алепо с майка си е било раненео от джихадистите в краката , наложила се е ампутация и на краката. Лекарят , който трябваше да ампутира крачетата му плачеше по време на операцията.
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.119.И при нас си дойде един монархист,взе си ,най нагло от България ,каквото сърце му сака,и наистина ни оправи за 800 дни.И ако знаеш какви цветущи обиди знам,и ако позволяваха да ти ги пиша тук,щяха да ти паднат очите.
100
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е, особено когато знаем, че авторът на въпросната снимка няколко дни преди това участва в обезглавяването на друго дете.
99
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата управлявал Сирия 30 години,след това идва синът му на власт.Само семейство Асад ли, са най умните и учени хора в Сирия?Или си е един тоталитарен режим?А съпругата на Башар,Асма се конти с дрехи за милиони по време на война в Сирия.Много им е широко около вратовете на това семейство.Затова не вярват,какво се случва на народа им.
98
1
 
10
 
! Отговори
Ади ба, преди 7 години
До ognyanzвинаги може да се намери едно пострадало дете,А винаги може да се гримира непострадало дете, па ако ще и от другия край на света.
97
1
 
27
 
! Отговори
Я, па Я преди 7 години
Доколкото знам и четох, казал е "Кадъра с това дете се ползва за манипулации" А някои от коментиращите тук са живото доказателство. САЩ не могат да преглътнат, че руснаците разбомбиха най големия лагер за обучение на терористи от ИДИЛ и ликвидираха не само главорезите но и над 50 инструктора от САЩ, Франция, Германия и др. За това скалъпиха историята за атаката на хуманитарния конвой. Няма как да си признаят, че обучават главорези. Американските бомби най хуманните бомби на света.
96
1
 
20
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Бой и смърт за идилските главорези и човекоядци! Без милост и отказ заради сълзливи пропаганди!!!
95
1
 
21
 
! Отговори
До 112 преди 7 години
Пише се "ПOСИРАНЕ", а не "ПО-СИРАНЕ"!!! Или всички краваропоклонници сте я карали до 5-ти клас преди да започнете да пишете глупости по сайтовете срещу жълти, хамерикански центове?
94
2
 
26
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Когато се водят военни действия винаги може да се намери едно пострадало дете, ако е нужно за западната пропаганда. Няма ли такива в Мосул, къгето хамериканците и съюзницие им воюват? Не ми се вярва да няма, но никога няма да ги покажат.
93
3
 
32
 
! Отговори
руска пропаганда преди 7 години
Съюзниците на САЩ, главорезите от бандите "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам" не дават на мирните жители да напуснат Алеппо и ги заплашват с разстрел. Вече има разстреляни жени и деца. И това ли е руска пропаганда?
92
1
 
24
 
! Отговори
баба Меркел преди 7 години
Баба Меркел отсече: Ако руснаците спрат терора на ИДИЛ, "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам" в Алеппо, ще има още санкции срещу Русия!
91
0
 
17
 
! Отговори
генсек преди 7 години
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази безпокойство от възможно участие на руските кораби в Средиземно море във въздушните операции против ИДИЛ, "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам" в Алеппо.
90
1
 
29
 
! Отговори
3333 преди 7 години
снимката на това дете е направена от "фотограф" , който е снимал обезглавяването на 12 годишно палестинче в лагера Хандрат от членове на Нуредин ал-занки.Демек техен приятел. Та Асад е прав...
89
3
 
32
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Война като война! Какво се правят на ощипани западните либерали, те запалиха изтока! Сега какво.... ужасени от картинката??? Да ви *** ******* мизерна и лицемерна! Няма морал, няма ценности, всичко е фалш, лъжи и интереси! Набийте си го в тъпите тикви!
88
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
До Той101 долен*****
87
26
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 7 години
До тяСега ти е смешно, но помниш ли кадрите с края на Кадафи? Като видиш на негово място Асад и Путин със сигурност ще плачеш. А това ще стане, защото края на диктаторите е един и същ.
86
4
 
14
 
! Отговори
тя преди 7 години
Това маскирано дете предизвиква смях !
85
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да покажат и заклани от джихадистите дошли от Западна Европа - Битълси, Ислиямско пого, цивилизовани полуфабрикатни евро форми на живот. А кякво става в Йемен? Декратично ли умират гадовете, че даже няма снимки. Вижте Либия след демократизирането как процъфтя.
84
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тяКръвта на тези деца пада и върху привържениците на Русия.