Асад: В Сирия Русия се базира на морала, Западът става по-слаб!

Москва не иска да бъда марионетен президент, увери той
6 ное 2016 11:30, Елка Василева
18
Асад: В Сирия Русия се базира на морала, Западът става по-слаб!
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Политиката на Русия в Сирия се базира на морала и международното право. Това заявява в интервю за "Сънди таймс" сирийският президент Башар Асад, предаде ТАСС.

Запитан кой диктува условията във въоръжения конфликт - Дамаск или Москва, Асад подчертава: "Естествено ние вземаме решенията".

"Руски военни има в Сирия от 6 десетилетия. Политиката им (на Русия, бел. ТАСС) се базира на две неща - морала и международното право", заявява сирийският лидер.

"Дори ако имат собствена гледна точка, те казват: "Това е ваша страна, вие знаете повече - продължава той. - Те никога не са се опитвали да се намесват, защото не искат нищо от нас. Не искат да съм марионетен президент. Те знаят, че ако Сирия изгуби борбата с тероризма, този тероризъм ще вземе надмощие в Европа и това ще засегне Русия и всекиго по света."

"Западът става по-слаб и няма на какво да се опре, за да обясни на хората какво става всъщност. "Ислямска държава" се занимава с контрабанда на петрол и използва иракските петролни находища, контролирани от американски сателити и дронове, за да спечели пари, и Западът нищо не е казвал по този повод. Междувременно тук (в Сирия, бел. ТАСС) руснаците се намесиха в ситуацията и ИД започна да се свива във всеки смисъл на думата", констатира сирийският президент.

Руската операция срещу терористичните организации ИД и Джебхат ан Нусра" (преименувана на "Джебхат Фатх аш Шам") на територията на Сирия започна на 30 септември 2015 г. по молба на Башар Асад. С подкрепата на руска авиация сирийските войски освободиха близо 400 селища. Сериозно бе нарушена незаконната търговия с петрол, затворени бяха основни пътища, по които се доставяха оръжия и боеприпаси на бунтовниците, отбелязва ТАСС.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен как да нямат те вече се обичат след като си простиха свалянето на руския самальот
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв морал, ве престъпник, да избиваш собственият си народ с химическо оръжие ли е морал? Да прогониш милиони от страната си само защото не ти се кефят ли е морал? ***! Ощаквам с нетърпение деня, в който ще те вадят брадясал от някоя землянка като Саддам....
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 10: Не слагай сатрапа Ердоган редом с Путин.Те нямат нищо общо.
8
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kaви сьюзници имз само Путинчо. Тоя главоч на снимката и сатрапа Ердоган.
7
4
 
33
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
С враг като путинова Русия, ИДИЛията нема шанс! Ще видите че съм прав. Ще им изпарят всякакви мераци за халифат.
6
3
 
44
 
! Отговори
по 15 години преди 7 години
Милошевич беше оправдан от трибунала в Хага по всички точки. За военните си престъпления в Ирак, Буш и Блеър трябва да лежат по 15 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.
5
2
 
38
 
! Отговори
благодарим ти преди 7 години
Благодарим ти, Барак Хюсеин Обама. Благодарение на твоята политика, Башар Ал-Асад се задържа вече повече от пет години на власт и Русия се разви като най-мощния фактор в Близкия Изток!
4
37
 
5
 
! Отговори
гьонсуратлък преди 7 години
Те го плюят - той мисли че дъжд го вали.Че и работата с морала на Асад.Всеки ден четем и виждаме колко негови благодарни съотечественици отиват да търсят закрила в неговия съюзник Русия.Краката, гледах в крекета на хората и тогава дръж лекции за морал.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХа 5 *** бойци от ИДИЛ в Мосул задигнали ХАЗНАТА на групировката включително и заплатите на наемниците. Сега ги търсят под дърво и камък - стотици милиони $ :)))По руските сайтове считат че са ХОХЛИ :)))
2
3
 
51
 
! Отговори
Питър преди 7 години
До Изгърбич ЗадвратянПреди да давате Милошевич за пример, навярно трябва да ви се вкара в *** тикви, че Съдът в Хага ОПРАВДА Милошевич изцяло. Вярно, че го направиха 10 години след смъртта му, но те западняците са такива - честни и почтени. ВИНАГИ казват истината, само дето ОБИКНОВЕНО е доста след като е имало значение
1
41
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
e то и милошевич така говореше. при шаблонна политика получаваш един и същ изход, без значение от временния пропаганден ефект. с влияние и морал или без, асад ще го мишобирнат.не дали , а кога.