Бомбени атентати в сирийския град Хомс, най-малко 14 са жертвите

Атаките са били срещу правителствените сили за сигурност
25 фев 2017 10:56, Елка Василева
2
Бомбени атентати в сирийския град Хомс, най-малко 14 са жертвите
Снимка: архив, Reuters

При две бомбени атаки, извършени от атентатори самоубийци в щаба на правителствените сили за сигурност в град Хомс в Централна Сирия, са били убити най-малко 14 души, съобщи Франс прес, цитирайки базирания в Лондон Сирийски център за правата на човека (СЦПЧ).

В сградата в центъра на третия по големина град в страната са били офисите на службата за държавна сигурност и на военното разузнаване на режима на Башар Асад, съобщи за агенцията Рами Абдел Рахман - директор на СЦПЧ.

Ройтерс добавя, че освен експлозиите се чула и стрелба, а при атаките бил убит и високопоставен офицер. Засега не е ясно дали нападателите за били от джихадистката "Ислямска държава" или от други групировки.

Целият град е под контрола на правителствените сили, с изключение на един обсаден квартал, който се държи от сили на умерената опозиция.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: атентатХомс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИНИСТАН ИЗБИ НАРОДА НА СИРИЯ И ЗАВЗЕ ЗЕМЯТА МУ!! БАШАР Е САМО ЕДНА ПИОНКА НА ПУТЛЪР КОЙТО ВКАРА РУСКАТА АРМИЯ И ОРЪЖИЕ В СИРИЯ ЗА ДА ЗАГРАБИ ЗЕМЯТА И!
1
2
 
9
 
! Отговори
Новината преди 7 години
Бойците на Идил извършват самоубийствени бомбени атентати, атакуват бойците на Асад с химическо оръжие, а СБ ООН готви резолюция за въвеждане на санкции срещу Сирия. Представителите на РФ при ООН заявиха, че ще реагират с вето на такъв едностранен, тенденциозен и несправедлив документ.