Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването

Чешкият президент нарече ЕС "страхливци"
Обновена: 10 дек 2017 09:08 | 10 дек 2017 09:07,
113
Всички на нож за Ерусалим, Милош Земан – за признаването
Милош Земан Снимка: архив, Reuters

Чешкият президент Милош Земан обвини Европейския съюз в страхливост, коментирайки реакцията на Брюксел след признаването на Ерусалим като столица на Израел от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Европейският съюз страхливо прави всичко, за да надделее пропалестинското терористично движение над произраелското движение, към което принадлежа", заявил Земан в реч вчера пред делегатите на конгрес на крайнодясната партия "Свобода и пряка демокрация", пише БТА.

Още по темата

"Като доказателство държа да напомня, че Европейският парламент неотдавна даде трибуна на една палестинска терористка, призната за виновна, която заяви, че борбата против палестинската автономия е идентична с тази срещу евреите в Аушвиц. Отдавна не бях чувал такава наглост", добавил Земан, имайки предвид, че Европейският парламент през септември разреши изказване на Лейла Халед, член на Палестинския национален съвет, станала известна като първата жена, участвала в отвличане на самолет (на американската авиокомпания ТУА - "Трансуърлд еърлайнс", през 1969 г.).

73-годишният държавен глава, който приключва през януари втория си петгодишен мандат, напомнил също, че самият той е предложил още през октомври 2013 г. да се прехвърли чешкото посолство от Тел Авив в Ерусалим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Jert преди 6 години
Евала Милош, това е държавник с авторитет и визия... Не като нашите картонени тигри, летци и пожарникари. Питат ги какво мислят по въпроса и се почват едни сукни, врътни..
82
6
 
14
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Анонимен 93Крим не е признат за руски от ООНЩо се отнася до Калининград, то той е част от Русия признат със съответните договори след края на ВСВ.Но двата случая за които говориш нямат нищо общо с въпроса който коментираме.Приемането в състава на Русия на Крим, чието население в огромното си мнозинство се определя като руско, не създава условия за конфликт. Конфликтът с Украйна бе създаден преди това с преврата свалил законната власт.
81
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Обичам експертиИзраел през 1967г. в разрез с ООН изцяло окупира Ерусалим и го обявява изцяло за своя столица.---------------хахаха :)))лекинко окупира, след като лекинко печели войната с нападналите го араби.Путин защо лекинко не върне Кьонигсберг и Южните Курили?Или може би Крим?
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите като "бореца" срещу комунизма Земан се възпалиха прекалено много да подкрепят терористите от Палестина. Именно от там тръгна терора по света през последните 60 години. Що се отнася до историческата правда тя е че арабите нямат право на еднолична собственост над Йерусалим. Израел винаги е осигурявал достъп до светините и на трите основни монотеизтични религии до свещения хълм и божия гроб. Едва ли нещата щяха да са така ако Йерусалим бъде палестински т.е. мюсюлмански.
79
1
 
9
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Голям просАрабите от време оно живеят там, евреите също са араби само дето приличат повече на европейци заради двете хилядолетия митарства из Европа. Генетично обаче евреи и араби са по-близки от славянските народи. Те затова така се и обичат.А знаеш ли кои са самаряните?
78
2
 
10
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Анонимен 88Не са ми скъпи нито евреите, нито палестинците, както предполагам и на повечето коментиращи. Така, че аз не защитавам нито една от двете страни, защитавам международното право, върховенството на ООН от поредното посегателство. Или вие не разбирате какво означава за всички по света не признаването на тази световна организация.Означава, всеки почувствал се силен да тръгне да прекроява граници. България има жизнен интерес ООН да бъде авторитетна организация.
77
5
 
10
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Арабите си мислят, че каквото завземат и вече е вечно тяхно. Града е съществувал хиляди години преди да го превземат арабите.
76
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Обичам експерти 80Аз също много обичам самозвани експерти !Говори ли ви нещо Шестдневната война от 1967, когато Израел беше нападнат едновременно от Египет, Сирия, Йордания ?И когато Израел ги разпердушини за 6 дниЙерусалим е евреийски от 3.000 годиниСтига сте защитавали тези, които запалиха света
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЛАСУВАЙ ОТГОВОРНО !Призив за подобно "гласуване", показва единствено, че не си въобще на ясно за какво става въпрос.
74
4
 
4
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙ ОТГОВОРНО ! преди 6 години
Анкета: За паленстинците съм /араби/ +За ереите съм /юдеи/ -
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евреите и арабите са кръвни братя, така, че хвани едните и ги удари в другите!
72
2
 
8
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До 82Резолюциите на ООН се отнасят и до двете страни в конфликта. Нарушението им не трябва да се толерира както от страна на евреите, така и от палестинците. Решението на САЩ в противно на собствения си глас в ООН, да признае цял Ерусалим за столица на Израел на практика ликвидира десетилетия опити за решаване на този конфликт. Девалвира престижа на ООН и дава пореден пример за решаване на проблемите едностранно и силово.Що се отнася до първата война Израел я печели благодарение на СССР.
71
13
 
10
 
! Отговори
За 80 преди 6 години
Не става ясно по какво си експерт, но че си рускизадник е ясно. Лекинко отпускаш доста подробности, а именно че арабските страни не се съобразиха с решението на ОН и нападнаха Израел само седмица след създаването му. И след като бяха бити, онодени и окървавени започна големия рев за правата на тамошните циигани- палестинците
70
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде да си пуснали пипала евреите, молете се, че са лошите мюсюмани иначе християните нямат шанс срещу юдеите !
69
3
 
17
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До Веско...Затова с много трудности и спорове в ООН се стига до разбирането, че двата народа на евреи и палестинци не могат да живеят заедно. Взима се решение за създаване на две държави, разделянето на Ерусалим и превръщането му в столици на тези две държави. САЩ също подписват това решение.Израел през 1967г. в разрез с ООН изцяло окупира Ерусалим и го обявява изцяло за своя столица. Това не е признато от никоя държава, а днес Тръмп го признава.Така, че това което казваш, е точно на обратно
68
6
 
17
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
До ВескоМнението ти е на човек който няма никаква представа от Палестина. След оттеглянето на британците и края на ВСВ, първо започва масово прехвърляне на евреи в Палестина. Не само желанието им за държава ги води там, а основно това, че няма къде да отидат. Домовете им в Европа са разграбени, и не само от есесовците, но основно от "цивилизованите" европейци. Затова и те всички подкрепят създаването на Израел. Но на тази територия има друг народ, който също заслужава самоуправлението си...
67
16
 
13
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До Обичам експертиНищо не си схванал младежо! Палестинците не искат да се самоуправляват. Те просто искат ВСИЧКО. Явно, демонстративно и навсякъде където е стъпил крак на арабин.
66
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе тези еврюхи много нагли бе...казвам това защото какво (право )могат да (имат) върху светите земи и Йерусалим поюдейчените хазари пръкнали се в степите на Кавказ.Същите тези хазари са изконни исторически врагове на нашите деди-прабългарите. Същите тези хазарски**** в миналото разсипват и унищожават Стара и Велика кан Кубратова Българи със столица Фанагория намираща се в пределите на днешна Украйна ,Днешните управници в Киев воюващи с руснаците са същите хазарчета
65
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОКТОМВРИЙСКИЯ ПУЧ НАРЕЧЕН )ВЕЛИКАТА) ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ В ЦАРСКА РУСИЯ СА СПРЕТНАХА САМО ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ С ПАРИТЕ НА РОДШИЛД И ЕВРЕЙСКИЯ УОЛСТРИЙТ.ЕВРЕЙНА СИРОМОЛОТОВ ЛИЧНО И УБИЛ РУСКИЯ ЦАР И СЛЕД КАТО МУ СВЪРШВАТ ПАТРОНИТЕ ЗАПОЧВА ДА МУШКА ДО СМЪРТ С НОЖА СИ ДЕЦАТА И СЪПРУГАТА НА РУСКИЯ ИМПЕРАТОР.СЛЕД 1917 Г.ЕВРЕИТЕ ПРЕВЗЕЛИ ВЛАСТТА В РУСИЯ ЗАПОЧВАТ МАСОВИ СЪБАРЯНИЯ НА ХРИСТИЯНСКИ ХРАМОВЕ И КЛАНЕТА НА РУСКИ ПРАВОСЛАВНИ СВЕЩЕНИЦИ ЕВРЕЙНА МАРКО ФРИДМАН СЛАГА БОМБАТА В ЦЪРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛЯ
64
12
 
5
 
! Отговори
Ливан Палестина ООП преди 6 години
- 800 000 християни напускат Ливан.... - много християнски села са изтрити от лицето на земята; - 150 000 християни са убити; - 100 000 християнки са изнасилени Подгонени от кланетата, ливанските християни бягат към северната граница на Израел. 20 км от най-южната територия на Ливан е обявена от Израел за зона на сигурност и са под закрила на ИЗРАЕЛ Изживявайки се като велик Арафат ООП се заканва да превърне битката за тези лагери в "Палестинският Сталинград.