Йемен – страната, в която децата са на прага на смъртта (18+)

На всеки 10 минути едно дете умира
16 дек 2018 21:15,
78

Снимка: Reuters

Това е най-тежката хуманитарна катастрофа на съвремието: 20 милиона души в Йемен гладуват, 7 милиона от тях са деца. В тази страна, раздирана вече години от кървава война, на всеки десет минути умира по едно дете.

"Толкова много деца са на прага на смъртта. Животът им виси на косъм", казва с покруса говорителката на УНИЦЕФ Ниня Шарбоно. И наистина, числата са потресаващи: на всеки десет минути умира по едно дете - от глад, от инфекции, от болести, които по принцип нямат фатален край. И това не е всичко: почти 1,5 милиона йеменски деца са прокудени от родните си места, над 2 милиона не посещават училище, все повече непълнолетни момичета биват насила омъжвани, а невръстни момчета биват принуждавани да се бият с оръжие в ръка.

Още по темата


Милиони гладуват

Вече 20 милиона души в Йемен изпитват сериозни затруднения да се снабдяват с най-необходимите хранителни продукти, съобщи сега и ООН. А това означава, че гладуват цели две трети от населението на страната, пише "Deutsche Welle".

Около 250 000 от тях влизат в най-тежката 5-а категория, съобщи координаторът на ООН по хуманитарните въпроси Марк Лоукок. По неговите думи, през идната година ще бъдат необходими 4 милиарда долара за облекчаване на кризата с глада.

Невинните жертви на войната в Йемен

Големи дарения обещава Саудитска Арабия, която, наред с Иран, разпали тази чудовищна война, продължаваща вече над четири години. "Ние благодарим на всички дарители", заяви в тази връзка Марк Лоукок, без да коментира ролята на Саудитска Арабия в йеменската война.

Най-тежката хуманитарна криза в света

По данни на Световната здравна организация, от избухването на войната досега в Йемен са били убити 10 000 души. Над 60 000 са ранените, а най-малко 2 милиона са били прокудени. Наблюдатели говорят за най-тежката хуманитарна криза на съвремието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВИ 4ГОДИНИ 21 ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВА ВОЙНАТА ВЪВ ЙЕМЕН АФГАНИСТАН ИРАК 18 ГОДИНИ СИРИЯ 7 ГОДИНИ ПРЕКИ ВИНОВНИЦИ ЗАРАДИ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ НА САУДИТСКА АРАБИЯ ИРАН ОАЕ Е ВОЙНАТА ВЪВ ЙЕМЕН
55
0
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 55"Големи дарения обещава Саудитска Арабия, която, наред с Иран, разпали тази чудовищна война, продължаваща вече над четири години."---Чукча писател, чукча не читател
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато пък към българските претенции за какво ли не се пришият и българските идеали лъжа лицемерие измама кражба и завист към тези който се издържат без да правят някое от горните става чудно.Дано сте наясно че единствената причина ЕС Русия и други да ви търпят идиотските простотии и откачените претенции е геостратегическото ви положение иначе тоя азиатски *** дето вид сами превърнахте България в него вече никой не ви го ще даже на Ердоган му се отщя.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам на Йемен Европа дължи ли нещо май не по -скоро фащ им дължат защото те предизвикаха и тази война.Само дето тук разни патреоти ман мислят че някой дължи нещо неясно какво май един шут отзад на ***.От както България е в ЕС политиката и може да се резюмира като искам всичко и не ми се дава нищо.Ми супер ама така не дават нито в ЕС нито в Русия нито никъде.И когато тези претенции са прикрепени към един полуцугански бардак става смешно.
52
0
 
1
 
! Отговори
202 преди 5 години
Мале колко прости хора има тука. Адска *** сте.
51
5
 
3
 
! Отговори
нищо не им дължим преди 5 години
нищо не им дължим да спрат да раждат
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам точно какъв е конфликта там,но европейски държави също си продаваха оръжията там,не е само СА.Ако трябва да бъдем честни,хората в тази държава са просто жертви на интригите на чуждите политици.Така ,че им дължат поне малко вода,храна и лекарства от кумува срама.
49
8
 
4
 
! Отговори
Генчу преди 5 години
Някой се опитва да популяризира тази УЖ хуманитарна криза със снимки от 2-3 така наречени болници.В интерес на истината в Йемен няма война, съответно не се полага закрила.
48
2
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Защо света мълчи за агресията на Саудитска Арабия в Йемен?!Защо евро-хуманистите си затварят очите пред лицето на хилядите жертви на болните амбиции на една петролна държава?!Защото на САШ им е изгодно!!!!!!!!!!!!!!!!!САЩ е паразитна държава убиваща всичко за да оцелее.
47
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ами кое му е чудното??Че то в уж европейска България бяло семейство реши да има 5-6 деца и работи за масова провинциална заплата от 600-700лв макс нето а жена му гледа децата ,то децата им най-вероятно цяха да изглеждат недохранени точно като това на снимката!
46
4
 
29
 
! Отговори
Мен преди 5 години
В същото време *** дават 200 бона да си рекламират извращенията...
45
3
 
4
 
! Отговори
Пича преди 5 години
Някои бързо забравиха, че става дума за Народна Република Йемен дето се управлява от ***
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да умират там отколкото да убиват и изнасилват тук.
43
4
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 5 години
Да приемат християнството,и ще им помогнем.Иначе живота в животински мюсюлмански свят, не чини и пара.
42
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има богат мюсюлмански страни, да си ги прибират. Не може всичко дето е в първобитно-общинския строй да реве на Европа. Ето им Дубай, Катар, Кувейт, Бахрейн... - по 1000$ социал и да им подобряват нациите.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите през последните 30години се опитват да докарат и нас дотам! И щяха да успеят, ако правехме деца като тия. Нека всеки от вас си представи, че трябва да изхрани 12-15 деца в днешната реалност.
40
3
 
13
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Но пък много добро чака този, който хвали и обожава Боко Тиквата, нали?Папагал гербав!
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йемен страната, в която децата са на прага на смъртта.Ний великите наследници на Аспаруха ги настигаме. Дано само не ги затминем!
38
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюмюне този път съм съгласен с теб на 1000%.Никой не им е длъжен да ги храни тия.Те са хора ама хора замръзнали в развитието си на ниво животни.Ако бяха просто страдащи хора те биха имали по 1,2 деца максимум обикновено 0 деца..А те на 13г издуват тумбаците и до 50 се са умиращи от глад ама празно няма.
37
7
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До МюмюнНищо добро не чака никой, който се зарадва на смъртта на дете.