Арабски страни подкрепиха Судан с близо 3 млрд.долара

Африканската страна се бори с тоталитарната власт
21 апр 2019 19:05,
8
Арабски страни подкрепиха Судан с близо 3 млрд.долара
Снимка: Reuters

Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) са предоставили 3 млрд. долара в подкрепа на Судан, съобщи днес саудитската информационна агенция САП, цитирана от Ройтерс.

Още по темата


Помощта включва депозит от 500 млн. долара в суданската централна банка, а останалата част ще бъде под формата на храни, лекарства и петролни продукти, пише БТА.

На 11 април след многомесечни протести на фона на тежката икономическа ситуация в страната армията отстрани от власт управляващия от 30 години президент Омар ал Башир, припомня ТАСС. Военните поеха управлението, създавайки преходен военен съвет.

По-рано тази седмица Асоциацията на профсъюзите, която бе сред главните сили в протестното движение, представи пред временния съвет своя програма за управление на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
gg преди 4 години
С арабски пари освен да направят перфектна демокрация, не знам какво друго :)
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, след преврата и финансовата инжекция, Судан ще се изстреля към просперитета. До десет години ще дишат във врата на Германия...слушайте какво ви казвам. Ще станат тигъра на Африка.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияТролът който никога не е стъпвал в Германия, моме единствено сащ подкрепят чаршафите независимо дали са тоталитарни държави. Важното е да ги доят както си знаят.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не започнат да приемат бежанци от Судан,все едно нищо не са дали.Парите ще потънат.
2
2
 
9
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Вижте само кои са подкрепили нещо си абсолютни монархии в които колят и бесят за нищо. Кои са по-точно тоталитарните, ако може драскачите на статии да ни осветлят и както винаги не смеят въпроса е, че тези удобните чаршафи са сол т.шак с краварите и за това не са им били шута.
1
11
 
5
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Те арабските страни хубаво са направили ,че са подкрепили Судан да се бори срещу тоталитарната власт ,но Русия ще подкрепи тоталитарната власт !