Ердоган: Никога няма да обявим примирие в Сирия!

Турция не се вълнува от бъдещи американски санкции
Обновена: 16 окт 2019 07:13 | 16 окт 2019 07:10,
66
Ердоган: Никога няма да обявим примирие в Сирия!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че отхвърля призивите на американския президент Доналд Тръмп да обяви примирие и да спре турското военно настъпление в Североизточна Сирия, а също, че не го тревожат американските санкции заради офанзивата, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на турската телевизия НТВ.

Още по темата

Ролята на Москва в Сирия: Ще има ли сблъсък на турски и руски войски?

Казват ни "Обявете примирие". Никога не бихме могли да обявим примирие, заяви турският лидер пред придружаващите го журналисти в самолета на връщане от посещение в Азербайджан.

Ердоган каза, че преговорите с Вашингтон и Москва за сирийските градове Кобане и Манбидж продължават и отбеляза, че не смята за нещо лошо навлизането на сирийските правителствени войски в град Манбидж, стига районът да бъде прочистен от терористи. "Не можем да обявим примирие, докато не прочистим този район", допълни той.

Турският президент каза, че в отговор на предложение на Тръмп за посредничество е заявил пред него, че страната му няма да преговаря с терористична организация, пише БТА.

Ердоган съобщи, че вчерашната атаката откъм Манбидж, при която беше убит един турски войник и ранени осем, е била предприета от сирийските правителствени сили в района.
Президентът обяви също, че алтернативи на американските изтребители Ф-35 са налице и вече са започнали да постъпват оферти.

Анкара и Вашингтон влязоха в конфронтация заради покупката от Турция на руски зенитни ракетни комплекси С-400, които според САЩ се несъвместими с отбранителните средства на НАТО и застрашават самолетите Ф-35, припомня Ройтерс.

Пред журналистите в самолета Ердоган каза, че през ноември-декември доставките на руските системи С-400 може да бъдат напълно завършени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fuk
40
1
 
2
 
! Отговори
Нали ни бяха преди 4 години
съюзници нещо. Даже обща бригада правихме с турците. Кво стана бре....
39
4
 
5
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 32 - верно ли пич? Ходи да споделиш това "прозрение" в Батак или Перущица на висок глас. Ако имаш топки, де! Там ще ти прояснят "познанията" така, че чак след месец ще ползваш задните си части за сядане!
38
1
 
1
 
! Отговори
АРЕ ЕВРОАТЛАТИЦИТЕ преди 4 години
да ги чуем с "компетентно" мнение.....Е ли ТУРЦИЯ стожер на мира и НАТО ...или ЕРДОГАН си е нещо друго.... може би руски агент а, Хибридна война , фейк нюз и тем подобни брътвежи на атлантици
37
0
 
7
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Америка създаде питбул. Напомпа го със стероиди - финанси и оръжие. И което е по важно, напомпа го с амбиции. Европа помогна доволно. И ето, че питбула се доказа. Като всеки уважаващ себе си питбул захапа ръката която го храни. Къде е изненадата, уважаеми зрители?
36
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Робство не е имало, това е унизително, но сме били чиста проба колония - и не ми говорете, колко е била добре страната /ТО И СТРАНА НЕ Е ИМАЛО/, в една теократична империя, достатъчно е само да видите сградите в тогавашна Европа , метрото в Англия е било построено преди нашето освобождение, изобщо, ние сме прескочили индустриалната революция точно в тази велика империя.........
35
8
 
4
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
От както се появи интернета само едно и също чета Турция ще се срине, 500 г. робство и тн... И от тогава до ден днешен Турция се развива, а тези 500 г. робство ли е било ?!!?! Това трябва да се спори със *** които били закарани в Америка с кораби.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не знам каква история четеш, но *** веднага си изпий хапчетата, че започваш пак да говориш глупости."Хайде да говорим за история... Да видим кой по-добре познава историята! Стига вече фашистки тъпoтии, вълшебни приказки за милиони орди от зли турци с които смелите българи уж се борили дълго и изтощително време. Няма такова нещо.
33
4
 
4
 
! Отговори
до 32 манерката изто преди 4 години
Не знам каква история четеш, но *** веднага си изпий хапчетата, че започваш пак да говориш глупости.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"няма какво толкова да се мисли, Европа трябва да се намеси в защита на кюрдите."Искаш да кажеш, че Европа трябва да помага на терористи ли???Абе хора, пийте си хапчетата!
31
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма как да ме е жал, за държава която пет века издевателстваше над България."Ти там ли беше? Ти 5 века ли си живял? Помниш ли? Свидетел ли си? Няма издеватвлства, робството е мит. И всички умни хора могат да сметнат колко прави 2+2 и да си направят изводи дали нещо го е имало или не, на база проста логика и доказателства. А доказателствата сочат, че робство не е имало. Българите сами влизат в състава на Османска империя и това е факт. Само Търновско царство и то 1 град само оказва съпротива
30
3
 
3
 
! Отговори
GHT преди 4 години
"Турция навлезе в Сирийска територия с редовната си армия и башибозук съставен..."Какво велико нещо е Кармата (или го наречете Вселенски баланс). Нали знаете, че основна съставна част на башибозука са били кюрдите?! Сега им се връща на пра-пра-пра-внуците.
29
10
 
2
 
! Отговори
Ха ферим! преди 4 години
До Евалла на ЕРДОТурциа никога не се е проваляла с модерната си и многобройна действаща войска!
28
9
 
9
 
! Отговори
ГЯУР преди 4 години
До АнонименБих се гордял с турското робство! Свобода навсякъде която *** ни я отнеха!Те са най-големите робовладелци на света и техни роби са работниците им!
27
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОТНОВО ЛЪЖЕ ЗА ПРЕД НАРОДА!!СЪЩОТО ГОВОРЕШЕ И ЗА ПРОПОВЕДНИКА КОЙТО ДЪРЖЕШЕ, ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО ДАДЕ АКО НЕ ПОЛУЧИ ГЮЛЕН В ЗАМЯНА!
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да ме е жал, за държава която пет века издевателстваше над България. Ще се радвам, да я сринат икономически, да има метежи и бунтове там и да си платят за милионите жертви които избиха. Балонът Турция се спука, скоро ще са си същата крепостна държава със шалвари и забрадки която си бяха и която трябва да са си.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как скочиха запада и САЩ за Крим. Даже и Плевнелиев се пънеше първи да налагаме санкции на Русия. Сега се обясняват на Турция. Все ми е тая за манерките прости, да ги сринат и да се връщат там където им е мястото в пустинята.
24
9
 
4
 
! Отговори
ами преди 4 години
няма какво толкова да се мисли, Европа трябва да се намеси в защита на кюрдите. Всичко друго е тотално погазване на международното право.
23
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече ми става жал за Турция... Този бoлен диктатор ще я погуби. Икономиката вече рине дъното. Валутата се обезцени в пъти. Често работя с турци по проект в Истанбул. Млади, интелигентни хора, добре платени, със западни ценности. Ненавиждат Ердоган. Неслучайно Истанбул му удари звучен шамар при изборите за кмет. Да не говорим, че за един диктатор е типично да фалшифицира избори. Тежко й на Турция... Погуби я този. Всичко, което направи Ататюрк, този го затри... Турция е 1000 години назад от ЕС.
22
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фолксваген обича Ердоган, Ердоган обича Ислямска държава. Фолкваген- официален превозвач на Ислямска държава !