Шестима палестинци убити при нов израелски обстрел на Газа

От Газа пък бяха изстреляни ракети по израелска територия
Обновена: 13 ное 2019 12:34 | 13 ное 2019 12:34, Елка Василева
27
Шестима палестинци убити при нов израелски обстрел на Газа
Снимка: архив, Reuters

Шестима палестинци бяха убити тази сутрин при нови израелски удари по Ивицата Газа, след като оттам бяха изстреляни нови ракети и снаряди по Израел. Това съобщи Франс прес, като се позова на палестинските здравни власти, информирали по-рано днес за други двама загинали.

С това стават общо 18 палестинците, убити от вторник насам при израелски операции, насочени срещу въоръжената групировка Ислямски джихад в Ивицата Газа.

Сред жертвите са висш командир на групировката и неговата съпруга, убити при прецизен въздушен удар по дома им в Ивицата Газа вчера.

Още по темата

Днес израелската военна авиация обстрелва отново позиции на Ислямски джихад. Преди това от Газа бяха изстреляни ракети по израелска територия и жителите на градовете Нетивот и Ашкелон бяха разбудени от воя на сирените, алармирали за приближаващи ракети, предаде БТА.

Израелската армия съобщи, че над 250 ракети и минометни снаряди са изстреляни от Газа по израелски населени места от началото на новата ескалация на напрежението вчера. Голяма част от тях са прехванати от израелската система за противовъздушна отбрана "Железен купол". Днес училищата в израелските населени места близо до границата с Газа остават затворени.

Палестински радикални бойци пък твърдят, че са успели да поразят израелски танк на границата с Газа, предаде ТАСС, като се позова на "Скай Нюз Арабия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
СъвецкиПодлоги!! преди 4 години
Все едно турците да поискат Кърджали а ние да стоим и да пляскаме с ръце. Почитателите на болшевишкия милиардер Путин вие мозък имате ли или сте по рефлекс настроени срещу Израел? Държава Палестина не е имало никога, както и Кюрдистан.
16
6
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Като то вземат земята, къщата и те пратят да живееш в пустинята, пък в родното ти място си направят имение с фурми и лозя и ти ще станеш фанатик. Не мога да разбера как Света търпи такава държава. И се пишат за жертви. Въоръжени до зъби срещу деца.
15
5
 
5
 
! Отговори
GG преди 4 години
Ще се борят до край паленстинците, но за жалост нямат никакъв шанс. Респект за тях !
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много глуппави палестинци. Клинтън им предложи добра сделка. Техният чалмар отказа една много добра сделка за мир и държава.
13
5
 
0
 
! Отговори
роб преди 4 години
първите два поста са се продали за 30 сребърника, някой да ги наблюдава да не се обесят на първото дърво...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиката:Рушим в Газа, строим в Западния бряг.Гетото Газа ще остане единствената палестинска държава.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пробват си новите изтребители . Каза у хо пълна блокада. Хората гладуват, имат недостиг на медицински материали. Ток на режим. Вода замърсена, хората събират дъждовна вода за пиене. Как се снабдиха с ракети?!
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До днесСАЩ сега мълчат,защо Израел създава конфликт.аре бегай бе yшанко. Кой снабдява чаршафите с ракети - Русия нали?
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Интересноми е тези с чаршафите как точно, и с какво са успели да поразят израелски танк.сигурно са го "гръмнали" с калашник :) Козоeбcка им работа :)
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е така се прави, не да ги каниш у дома си
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
6
13
 
12
 
! Отговори
днес преди 4 години
САЩ сега мълчат,защо Израел създава конфликт.Айде санкций срещу тези,корупция на голямо ниво международно.САмо санкций срещу Русия,защото украйнците мачкат Донбас.Братя руси защитават как са защитавали българите през османското иго.
5
19
 
9
 
! Отговори
До коментар 1 преди 4 години
Той Чичо Ади, като се върне този път ще ви научи на труд дългосрочно! Свобода за Палестина!!
4
7
 
8
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
ми е тези с чаршафите как точно, и с какво са успели да поразят израелски танк. По всяка вероятност Меркава. Един от най-сигурните в света.
3
21
 
14
 
! Отговори
Ъртамуню преди 4 години
Скоро израел ще духа яко супата. Времето им наближава да носят отговорност за убийствата
2
20
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Добре че я има държавата Израел, за да държи в шах арабските радикалисти ... и да им урежеда безплатни билети за арабския рай, с четиридестте девственици ... !!!
1
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Израел! Така се прави с фанатиците ислямисти. Бой по зъбите и стригане. Те от друго не разбират и Ираял отдавна го е исъзнал.Око за две, зъб за чене!