50 цивилни ранени при нападение срещу US база в Афганистан

Две коли бомби избухнали, двама нападатели нахлули в строяща се сграда
11 дек 2019 11:11,
2
50 цивилни ранени при нападение срещу US база в Афганистан
Снимка: Reuters

Близо 50 цивилни са ранени при нападение рано тази сутрин срещу медицински обект близо до най-голямата американска военна база в Афганистан, предаде ДПА.

Мястото на нападението е близо до южния вход на военната база в Баграм на около 50 км северно от Кабул.

Според местния губернатор две коли бомби са избухнали, след което въоръжени нападатели са нахлули в обекта, който още се е строял. Стрелбата в района е продължила два часа.

Друга неизбухнала кола бомба е открита наблизо, пише БТА.

Говорител на натовската мисия "Решителна подкрепа" заяви, че е имало нападение в района на летището в Баграм, насочено срещу строящ се медицински обект за живеещите в близост до базата афганистанци. Нападението бързо е било овладяно и отблъснато от афганистанските сили и коалиционните им партньори. Няма пострадали сред войниците на САЩ или коалиционните им партньори, а базата е била в безопасност през цялото време, добави той.

До момента никой не е поел отговорност за нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкоз много нападения като информационна статистика е естествено афганистанците да бягат от тази терористична обстановка в качеството на мигранти,че още не е изключено от многото нападения с жертви особено убити в престрелки дадени в жертви от местното население данните как жители и адресните им регистрации да се използват от групите терористи и техните инвеститори понеже не са самофинансиращи се на легални начала към данъчни системи,мита,акцизи дето им викат сиви да се предвижват тук-там.
1
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 4 години
само така ще изгонят натрапниците