Сблъсъци, водни оръдия и гумени куршуми при протести в Бейрут

В събота бяха ранени над 370 души
Обновена: 20 яну 2020 08:12 | 20 яну 2020 08:12, Елка Василева
4
Сблъсъци, водни оръдия и гумени куршуми при протести в Бейрут
Снимка: БГНЕС

Ливанските сили за сигурност използваха водни оръдия, сълзотворен газ и гумени куршуми срещу демонстранти, които ги замеряха с камъни, предаде Ройтерс.

Втора поредна вечер снощи в ливанската столица се стига до насилие. Това са най-сериозните безредици от октомври, когато започнаха протестите срещу управляващия елит. При сблъсъци между полицията и протестиращи в събота бяха ранени над 370 души.

Още по темата

Ливанските политици не успяват да договорят ново правителство или икономически спасителен план, откакто премиерът Саад Харири подаде оставка през октомври. Същевременно икономическата криза се задълбочава и се засилва недоволството срещу управляващите, които държат властта от гражданската война през 1975-1990 година, припомня БТА.

Участниците в протестите искат предсрочни парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Бейрутпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 4 години
Ако Ви боли тялото сутрин при ставане сменяйте матрака или слагайте надставки за изолиране на черните облъчвания.ИЗвестни са отдавна като"ЗЪБИТЕ НА DRAGONAВ Англия Кент се опазих от трайни нелечими увреждания с поставяне над матрака на якета и нови възглавници ..Болките спряха. Мои колеги се преместиха да спят на дивани с дунапренови матраци ..болкиите им преминаха..
3
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
МАсовите манипулации в Париж,Хонг Конг,Бейрут и Чили и митингите в Иран и САЩ са свързани с реакция на природата срещу тежки оръжия увредили вече ядрото на Земята ни..Заради специфична реакция на магнитосферата може да получите трайни увреждания на кръст,гръб,тазо бедрени стави,черен дроб и други органи от специфични тежко вредни облъчвания на стоманени телове в матраци и пружини..Уврежданията в Великобритания и в БЪлгария са еднотипни..има стрес на Магнитосферата и отместване на полюсите
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ливан е остров на християнството в мюсюлманския свят!Освен това най-многочислената мюсюлманска общност в Ливан са шиитите (40 % от населението на Ливан)!Случайни ли са според вас тия събития в Ливан???
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките беди по света тръгват от Близкия Изток!!!