Виновният за свалянето на украинския самолет - в ареста

Властите в Иран задържаха военнослужещия
24
Виновният за свалянето на украинския самолет - в ареста
Снимка: БГНЕС

Властите в Иран са арестували военнослужещия, който е виновен за свалянето на украинския самолет на 8-и януари, при което загинаха 176 души. Това съобщи иранският министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф в интервю за германското списание Spiegel, съобщи БНР.

Още по темата


В отговор на въпрос защо на иранските власти са били необходими три дни, за да признаят вината си за свалянето на украинския самолет, Зариф заявява: "Това беше трудна ситуация в сложно време. ... Преди почти 32 години САЩ свалиха ирански пътнически самолет. Американският войник, отговорен за това, дори е получил медал".

Отначало иранските авиационни власти посочиха като причина за инцидента "техническа неизправност", но три дни по-късно военните признаха, че самолетът е бил свален от противовъздушната отбрана по грешка, след като служител е предположил, че самолетът е американска ракета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Ирансамолет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом е стрелял самоволно трябва да е поради някаква причина като нечий симпатизант,фен на милитаризиран отряд или противник негов в разните сфери как за сфери на влияния,че още други по ред причини до стрес по също различни причини понеже се е стреляло и преди часове по катарски пътнически самолет,но навярно не е по конкурентни съображения.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за загивалите, но май и там като у нас когато им трябва виновен започват от чистачките. Войника е изпълнил заповед по тази логика след края на втората световна война трябваше да заключат и съдят цялата армия на вермахта.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13Османе, американците разбиха сСсР то без пушка да е гръмнала.
12
4
 
6
 
! Отговори
да преди 4 години
по-страхливи от американците няма...тия нямаъ война за 50 години назад ,в която да не са бити като кучетаот Виетнам до Сирия уплашени и бягащи крави:)))един самолет им прелет над коритото в Черно море и екипажа масво напусна заради причинения стрес хахахаха
11
4
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Питъриран признаха след като бяха притиснати от доказателствата и не можеше повече да наричат отричатдали сега те ще изплатят обезщетения?а американците не са отричали че са свалили техен самолет в грешка си
10
4
 
15
 
! Отговори
еди кой си преди 4 години
Американска ракета, изстреляна от територията на Иран? Която набира височина вместо да се снижава? И се движи със скоростта на излитащ самолет, а не с тази на ракета (която е десетина пъти по-висока)....?!
9
5
 
13
 
! Отговори
Убре преди 4 години
А виновният за сваления от *** малайзийски самолет кога?
8
4
 
6
 
! Отговори
Ами ако е агент? преди 4 години
Сега, по български пример, иранците следва да обвинят извършителя, че е американски агент...
7
9
 
16
 
! Отговори
Питър преди 4 години
До бай ганюОбщото със свалянето на иранския самолет е, че американците ОЩЕ не са признали официално, че са го направили, макар че седем-осем години след това са изплатили обезщетения на семействата на загиналите. Иранците признаха на третия ден.
6
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случаят със сваленият преди 32 години ирански самолет няма нищо общо със сегашният Иранскит е летял в посока на американски военен кораб и е бил свален след неколкократни предупреждения, на които не е отговорил.
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посрана от страх иранец /или руснак/ и негодно руско оръжие. Жалко за невинните хорица.
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
объркал се човека... и бум. дайте им сега ядрено оръжие и да видим с него как ще се объркат... лошото е, че тогава ще го отнесат милиони хора. на тия *** не трябва да им се дава нищо, че току-виж се объркали пак.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малко е
2
13
 
23
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ако приемем че сащ са свалили ирански пътнически самолет преди 32 год.то това какво общо има със свалянто на украинския от иранците в който няма нито един американец?и ако иранците не намират за правилно свалянето на цивилен самолет от военни за правилно тогава защо са го направили и те ?и ако военослужещия който е задържан като изкупителна жертва и е обрал пешкира защо не се споменава нищо за този над него или тези над него издали заповедта за натискане на копчето?
1
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жал ми е за иранците как група фанатици ги манипулират. Начело с религиозния им лидер... Върховното командване нареди самолетът да се свали, а сега, след като видя милионите протестиращи и целуващи американския флаг, си търси изкупителна жертва в някакво бедно персийче... Какво да кажем повече...