Сътрудник на Нетаняху е сред заразените с COVID-19

За 24 часа броят на заразените в Израел се е увеличил с 482
30 мар 2020 18:35, Ния Христова
2
 Сътрудник на Нетаняху е сред заразените с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Заразените с коронавирус в Израел станаха 4347, предаде ТАСС, цитиран от БНР. За последното денонощие броят им се е увеличил с 482.
 
Като тежко се оценява състоянието на 80 души, 134-ма са оздравелите. Починали са 15 души. 
 
На 27 февруари беше регистриран първия случай на зараза в Израел. Човекът се бил върнал от Италия. Първият смъртен случай в страната е от 20 март. 
 
Сътрудник на израелския премиер Бенямин Нетаняху също е дал положителен резултат на теста за коронавируса, предаде Ройтерс. 
 
"Ще предприемем действия в съответствие с указанията на министерството на здравеопазването", каза представител на израелските власти. Той уточни, че парламентарен сътрудник на премиера е бил заразен. Човекът е в добро състояние. 
 
Министерството на здравеопазването на Израел изисква 14-дневна самоизолация и евентуален тест за коронавирус на всеки, за когото се смята, че е бил в близост до заразен човек.
 
Заразеният сътрудник на Нетаняху е бил и в парламента по време на сесията му миналата седмица. На сесията присъстваха премиерът и опозиционни депутати, с които той се опитва да формира спешно правителство, за да може страната да се справи с епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Анонимен - Не може да се каже агент в една страна където всички са агенти.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakwo значи "сътрудник"? Агент ли?