Най-малко 10 загинали при взрива в Бейрут, ранените са няколкостотин

Премиерът на Ливан Хасан Диаб обяви утре ден на национален траур
Обновена: 4 авг 2020 22:09 | 4 авг 2020 22:05, Камелия Цветанова
32

Има загинали и ранени при мощните експлозии, разтърсили днес пристанището в ливанската столица Бейрут, съобщи ливанската Национална информационна агенция, цитирана от Франс прес.
Още по темата

За най-малко 10 загинали съобщава Ройтерс, като цитира източник от силите за сигурност и медицински източник, предава БТА.

Ръководителят на Ливанския Червен кръст Жорж Кетане съобщи, че няколкостотин ранени са откарани в болниците. Той каза пред местни медии, че не разполага с точни данни за ранените, тъй като много хора са хванати в капан в домовете си и в района на експлозиите.

Ливанската телевизия Ел Би Си цитира болница "Отел Дийо" в Бейрут, която каза, че оказва помощ на над 500 пострадали и не е могла да поеме повече. Десетки ранени трябва да бъдат оперирани, казаха от болницата и призоваха хората да дарят кръв.

Ливанският президент Мишел Аун свика тази вечер спешно съвещание на Върховния съвет по отбраната.

Премиерът на Ливан Хасан Диаб обяви утре ден на национален траур за жертвите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: взривБейрут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1000Вярно е, грешката е моя, но съм писал "ако не се лъжа"! В Тексас Сити е.Не всичко може да се помни, а и не трябва :)
25
0
 
2
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До АнонименВзривът в Халифакс не е от амониева селитра, но този в Тексас Сити през 1947г е бил от кораб с 2200 тона амониева селитра.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да беАмониевата селитра е страшно и опасно нещо и подобно нещо не се случва за първи път в историята. Преди години, ако не се лъжа в пристанището на Халифакс, избухва кораб с амониеваселитра...и изчезва половината град. И всичко това поради неправилно гасене на пожар в трюмовете...Жалко за хората и за Ливан! Еврей и араби съсипаха хубавата страна!
23
0
 
0
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Нямат време да ги чакат и трепят с корона. Направо - наедро разреждат.
22
0
 
2
 
! Отговори
да бе преди 3 години
До Анонимен26Що вярваш на БГ ***?Гръмнали са 2700 тона амониева селитра в склад конфискувана преди 9 години.не е ясно как е гръмнала,но едва ли ще се разбере
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хизбулах който на практика управлява Ливан остана без ракети. Преди 2-3 дни негодниците изстреляха 20 ракети по Израел като се хвалеха че имат хиляди. "Хуманитарната" помощ съхранявана на пристанището в Бейрут неочаквано се самовзриви.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало 10 загинали....загиналите ще са стотици, ако не и много над 1000, като гледам взрива. Израелците искат Ливан да стане тяхна територия. Няма как да стане!
19
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До тук загиналите са 70 потвърдени (за сега) и към 3 000 ранени. Избухнал е склад с амониева силитра, имало е към 2 500 кила от няколко години са седели. Стига писахте тъпизми за атомни, ядрени взривове, израелци, сирийци и какво ли не още. Фантазьори.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде ***.бг мойта информационна агенция работи по бързо от вашата.Служите на едни господари продажници , същите които докараха световен икономически копалс, сега се опитват да запалят война. Ивана,Петкана и произаводните певачки, ниот парите които сте взели няма да ви спасят
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерите на големите държави нищо не казват обачеТрайкат си, само Ердо се обади че ще помага
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно фойарверки гръмнаха. Не видяхме зарята обаче. Сгради на 10 км разбити, няма да минат с 10 убити че и със 100 даже.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще се разбере ама сега май ще има дезинформация а може и да не се разбере нищо
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май израелците са кръцнали някой голям оръжеен склад на Хизбула. Бая джепане замина.
13
8
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Най-малко 1000 са жертвите при такава експлозия!Говорим все пак за арабели това са долни мръсни мюмюнии!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе 10 , то се вижда колко сгради отнася и гъбата от взрива , това е атомна или ядрена бомба
11
7
 
4
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Това най-вероятно е сирийска зенитна ракета С-200 която е отразявала аттака на израелските ВВС над Дамаск. Явно са нацелили без да искат някакви химикали складирани на пристанището. Миналата година една подобна ракета падна чак в Кипър. До утре ще се разбере какво точно е станало но жалко за ранените и загиналите.
10
3
 
16
 
! Отговори
Павлов преди 3 години
До Анонимен 10Ливанците са потомци на Кръстоносците, много са омешани там. Дори половината от тях са християни.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей не се спряха да правят конфликти и провокации в региона. Няма нищо случайно. Много прилича на мини ядрен взив. До края на седмицата ще вали, а по права линия са само на около 1200-1500 км. от България.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кукловодите и ахрхитекти на covid се опитват да запалят религиозна война, и ще го направят. После ще бъдат гонени тези които вярват в Създателя. Тъпо и малумно е да вярваш, че всичко на тая земя се е появило случайно, заради случаен сблъсак на някакви частици (които някой е създал). Невери и материални роботи всичко покрай вас е създадено от някой, Защо си мислите че природата и всичко др е случайно ?
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябват още бомби върху арабите... Тия са станали повече от мравктие и затуй нападат чужди държави като мравки.. Трябват още бомби върху Бейрут..