Ливанските спецчасти отново контролират центъра на Бейрут и министерствата

728 души са били ранени по време на антиправителствените протести
9 авг 2020 10:48, Анисия Иванова
12
Ливанските спецчасти отново контролират центъра на Бейрут и министерствата
Снимка: БГНЕС

Няколко часа бяха нужни на ливанските специални части за борба с безредици, за да прочистят центъра на столицата Бейрут от демонстранти.

Към полунощ силите за сигурност изцяло изтласкаха агресивно настроените активисти от бизнес центъра на Бейрут и площада на мъчениците, съобщи БТА.

Управлението за обща безопасност опроверга информацията, че силите за сигурност по погрешка са застреляли жандармерист, съобщи информационната агенция "Ал Ватания".

Войници от ливанската армия се присъединиха към усилията за въвеждане на ред и поеха контрола върху сградите на няколко министерства, които бяха окупирани от демонстранти.

Министър-председателят на Ливан Хасан Диаб вчера за първи път каза, че е готов да разгледа въпроса за произвеждане на предсрочни избори, което е едно от основните искания на протестиращите. Диаб обеща да постави въпроса на утрешното заседание на кабинета.

Най-малко 728 души са били ранени по време на антиправителствените протести в Бейрут, а 19 активисти са задържани, съобщи телевизионният канал Ал Джазира.

По-рано арабските медии съобщиха за 490 пострадали, включително около 70 полицаи.

В централния Бейрут вчера се проведе антиправителствена демонстрация, която прерасна в безредици.

По-рано лидерът на опозиционната партия "Катаиб" призова за масови антиправителствени акции. Протестиращите обвиниха управляващата коалиция в корупция и поискаха предсрочни избори и независимо разследване на жестоката експлозия в пристанището на Бейрут на 4 август, при която загинаха 158 души и беше унищожена значителна част от инфраструктурата на ливанската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 5 Кои танкове? Онея дето ги подарихме *** македонците ли? И коя армия да изкара? Тези дето не знаят от коя страна се държи автомата ли? А и да я изкара, с армията винаги трябва да се внимава много, защото не се знае срещу кой ще се обърнат. Не забравяте че войниците също са част от народа и живеят същия живот, имат родители, деца и прочее и не мислете, че са особено доволни от положението. И също така е добре да не забравяте, че има запасняци, тези, дето са били по 2г войници и по 1,5г.!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Простестър преди 3 години
Колегите там палатки нямат ли ? Да помолим г-н Божков да им прати и на тях поне стотина !
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави бой наред. Не като тук европрава имали. Като се опитват да правите преврати нямате права. Запомнете го.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: Djon (номер 4)Да, в Ливан се наливат милиарди петродолари от богатите арабски държави.Там инвестират арабски шейхове, ходят там за жени, хазарт и алкохол. Ливан хем е арабска държава, хем европейска - ислямът не е наложен, затова има казина, нощни заведения, алкохол има навсякъде а жените се обличат като французойки!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 5Ами защото ако изкара танковете, ония 29 милиарда евро обещани му от ЕС ще ги получи, ама на Кукуво лято!
5
1
 
2
 
! Отговори
има и по-зле преди 3 години
1. В Ливан протестите далеч не са толкова мирни и кротки като у нас.2. Ливанският премиер ще кандиса да подаде оставка.ИЗВОДИ:1. Не е сигурно дали протестите у нас ще останат мирни2. Борисов може да се поучи от ситуацията в Ливан!
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво чака Бойко защо не изкарва танковете за да защити конституцията, не може само да се разчита на полицейската пасмина трябва и армията да хвърли срещу народа.
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значителана част от столицата в руини, но изглежда и там няма алтернатива...ако беше опозицията, щеше да е цялата столица.....а и не са виновни оправляващиъе, а предишното правителство ....
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4ти мандат за ГЕРБ, Радеф в затвора да играят карти с Божков
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите лигльовци по палатките спокойно могат да ги изчистят служителите на чистота