Напрежение в Бейрут, протестиращи щурмуваха министерства

Повече от 170 души са ранени, а един полицай е починал
Обновена: 9 авг 2020 15:54 | 9 авг 2020 15:45, Красимир Ангелов
46

Хиляди излязоха на протест в Бейрут след опустошителния взрив преди дни. Протестиращите щурмуваха Министерството на външните работи и други правителствени сгради на фона на жестоки сблъсъци с полицията. 

Повече от 170 души са ранени, а един полицай е починал, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Първоначално протестиращите се опитаха да щурмуват парламента, но полицията успя да ги отблъсне със сълзотворен газ и гумени куршуми. След това окупираха Министерството на външните работи и издигнаха голямо знаме с надпис "Бейрут е град без оръжие".

Разгневените ливанци щурмуваха и Министерството на икономиката и търговията. На видеоклипове се виждат пожари, които горят вътре в сградата, а хората изхвърлят документи от прозорците.

Сградите на Министерството на околната среда и Министерството на енергетиката също бяха щурмувани. Около 10 000 души се събраха на площада на Мъчениците в центъра на столицата, за да обвинят правителството в небрежност.

Според демонстрантите именно това е позволило да се случи огромната експлозия на амониев нитрат на пристанището в Бейрут във вторник.

Днес международните лидери се събират на виртуална донорска конференция за подпомагане на Бейрут. Форумът е организиран от Франция и ООН. Очаква се да се присъедини и американският президент Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Франция е колониална сила и има нужда от колониите си.Няма да ги дадът на *** и катайците я?!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах ,защо макарона )толкова много след загрижил за Ливан ,оправи Франция ,сега е ред на Ливан ,кво общо има тия с ЕС та чак милиони ще им подъряват
35
1
 
3
 
! Отговори
Пабло преди 3 години
Боцето бил подал оставка?!?!А Корнелия Нинова е седнала на лицето но тоя дето го пише!!! Мечти
34
3
 
7
 
! Отговори
EU преди 3 години
Дойдат ли комунистите(социалистите) ще се лее КР..в! Аз гадна руска водка няма да пия и най вече пияни и гадни рускини не ми трябват!!
33
7
 
4
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Видяхте ли как се правят протести?! Не като вас със по 40лв от мишката кредитен крадец Божков!!! Събирайте катуните да те излезем 2 мил привърженици на Боцето!Оставка ще Има но отново и отново ще бием руските червени кръвопийци!
32
1
 
4
 
! Отговори
власт така се преди 3 години
Сваля !
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26 Великата Френска революция измисли гилотината да реже глани на привилегировани съсловия. Така се създаде демокрацията. За нашата привилегирована полиция и другите привилегировани минигилотики а им режеме муровете ли ще трябва. Защото докато има привилегировани съсловия, няма Демокрация!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До верно лОо верно е , така , като теб е мислила и оная със синята кръв, дето е препоръчвала пасти вместо хляб . Ама след като зелката и паднала на земята, се видяло , че нито кръвта и е синя , нито вълцита са толкова страшни - пред многото хиени дори лъва подвива опашка !А грубото действане е единствения начин да накараш хрантутнеците със самочувствие на богопомазани да те вземат на сериозно !
29
3
 
0
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
До Ф.С.В.Я познай кой ще спечели ако се сбият стадо овце/народа/ с вълча глутница/герб/?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, па... ке щурмуват, ке щурмуват, па ке им мине.
27
2
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ГЕРБ ДА ГЛЕДА И ДА СЕ УЧИ!!! СРЕЩУ НАРОДЪТ -НЯМА НИКОЙ КОЙТО ДА МОЖЕ ДА ГО СПРЕ!!! И ВИЕ ТАКА ЩЕ ПЛАЧИТЕ ! НАРОДЪТ Е СУВЕРЕНА !! ЕСЕНТА ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ КАТО АД ПОД НЕБЕТО!1
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пратят Каракачански да овладее положението.
25
2
 
3
 
! Отговори
И ся ко? преди 3 години
Макарон не сменя памперса на бабата ами цветни революции гласи?
24
5
 
6
 
! Отговори
АнатемаНаСашоНереза преди 3 години
Минахме през какви ли не бедствия,но стадото спинка ли спинка!Най-напред ни налази СДС-Чумата,която изкорми държавата.После бяха БСП и НДСВ-чумите.И те пиха кръвчицата ни.Дойде СИК-@джията и чрез бухалките Сацаров и Каскетов ни заробиха.А стадото продължава да спинка.Проблее понякога някоя УфсЪ и за да не събуди стадото,вземат,че и затворят устата .Какво щеше да стане,ако ни тресне бомба?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 21кой та кара де четеш и пишеш,като нете шнтересува се махай от тук
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно е 10 000 души а друго 100 да затварят кръстовища и да карат с 20 км
21
6
 
4
 
! Отговори
КААЗАХ преди 3 години
Не ме занимавайте с мюсюлмани!!!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Имало е ред преди юдейската *** да се настани на окупираната с помощта на Америка,която контролира обединените нации, територия и опитите им да нахлуват и дестабилизират съседите си,пак с активната помощ на Америка,чрез война,за да могат да се разширят и окупират териториите и на съседите си. Преди това да си чул за ислямска държава,Ал кайда или мюсюлмански братя,или каквато и да е ислямска терористична организация или атентати в някъде по света? Аз не!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа, ама...
18
7
 
7
 
! Отговори
да ги няма все тая!! преди 3 години
Вижте сега не ме занимавайте с мюсюлмани нивга!!!!