Над 200 са вероятно жертвите на взрива в Бейрут

Стотици хиляди души живеят в сериозно повредени домове
Обновена: 10 авг 2020 18:38 | 10 авг 2020 15:34, Елка Василева
8
Над 200 са вероятно жертвите на взрива в Бейрут
Снимка: БГНЕС

Смята се, че над 200 души са загинали при опустошителната експлозия в Бейрут във вторник, съобщи днес губернаторът на ливанската столица, цитиран от Би Би Си.

Маруан Абуд каза още, че десетки все още се водят безследно изчезнали, много от тях чуждестранни работници.

Армията междувременно сложи край на спасителната фаза от издирвателната си операция на пристанището – епицентър на взрива.

Още по темата

В неделя имаше втора вечер на насилие в града – полицията влезе в сблъсъци с протестиращи, гневни на реакцията на правителството на трагедията.

Оставката на министър и на няколко депутати не успя да успокои недоволните, предаде БНР. Демонстрантите настояват и за международно разследване на взрива. Те обвиняват управляващите в корупция и настояват за предсрочни избори. Вчера на донорска конференция световните лидери договориха подкрепа от близо 300 милиона долара. Средствата ще бъдат предназначени за хуманитарна помощ на засегнатите от трагедията, съобщава Bulgaria ON AIR.

След експлозията стотици хиляди души живеят в сериозно повредени домове, много от които без прозорци или врати.

ООН предупреди за хуманитарна криза, ако незабавно не бъдат доставени храни и медицинска помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето веднага да изпрати самолет с Камази !
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макрон много се е загрижил ,за арабите,понеже в Франция са малко на брой))пък и милиони ще им подъряват ,много арабски държави има !!!те не дървета милиони на сънародниците си ,а ЕС
3
1
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Е, хайде сега силозите оцеляха ама от едната страна са напълно разрушени, та не е баш точно тъй, намерете си снимка и от другата страна как изглеждат. А иначе яжте телешки бургери от Аладина собствениците им са Ливанци и се чудя как народ, който е отсякъл всичките си кедрови гори на собствената си територия си е избрал дървото за национален символ и си го е сложил на знамето. *** мързелив народ, народ от овчари и козари също като нашия по това си приличаме в глупостта и мързела.
2
2
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Голяно чудо без прозорци и врати, мързеливците не могат да си ги оправят сами ли? Ква хуманитарна криза, кво чудо, унищожени са просто сгради, не оранжерии със зеленчуци, нито кравеферми, нито други заводи, досега кво са яли, лекарства ли са няма ли? Изобщо начините по който ни представяте новините си личи, че просто лъжеш г-ж Василева и хал хабер си нямаш от нищо. Не знам кой ви плаща заплатите( всъщност знам от едно чуждо посолство е,но ако ги кажа ще ме цензурирате), но това не е журналистика
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са си избрали правителство от маргинали и *** тъй става. Демокрацията е най-добрата система, обаче маргиналите и комунистите и пречат да се развива.