Десетки пострадали при сблъсъците в Бейрут

Ливан е заплашен да остане без хляб
11 авг 2020 08:10, Елка Василева
8
Десетки пострадали при сблъсъците в Бейрут
Снимка: БГНЕС

Най-малко 45 души са пострадали при сблъсъците по време на протестите в Бейрут през изминалата нощ.

Ливанските власти са насочили значителни военни и полицейски части към центъра на Бейрут, за да възстановят реда по улиците след сблъсъците между протестиращи и силите на реда, предаде ТАСС.

Демонстрантите се опитаха да завземат сградата на парламента.

Още по темата

Въодушевени от оставката на правителството на Хасан Диаб вчера, лидерите на опозицията сега настояват за разпускане на парламента и провеждане на предсрочни избори. Исканията включват и международно разследване на взрива в пристанището на Бейрут, който причини многобройни жертви и тежки разрушения.

Същевременно ООН предупреди, че ако работата на пристанището на Бейрут не бъде възобновена до две седмици, страната може да остане без хляб, тъй като 85 процента от зърното в страната се внася, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Не стига че правителството е ограбило опаснпо оръжие и участва в ислямска антисемтиска терориртична организация Хисбула командвана от Исранския терористичн неонцистки режим и че е готвила теоритични нападения над Боия мирен народ Ираел като не са взели предпазни мерки дори за совите градани без да ги обеопасят от опасното оръжие и без да се погрижат за изду=ирване на ранените и леченитео им а сега убиват и протестиращите срещу техните престъпелния срещу човешките права срещу мира ичовечеството
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опаа *** раздават рубли. Хайде всички на протести да махаме демокрацията и да ни махат 50 процента от заплати и пенсии, нали ще влизаме в Евразийскиат Съюз там са изравнени заплатите с Бразилия и Русия. Въй Въй Въй.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това се нарича протести , трябва и ние да го направим така както го правят в Бейрут и Гърция.Вчера и в Беларус е имало такъв протест! А ние с тия знамена и плакати и с свиркане нищо не става !Траябва да го направим както го правят Гърците Беларус и в Бейрут - да чупим и да палим коли
3
3
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
А и пропуснах най важното Сирия има и други пристанища не по малки от това в Бейрут.
2
4
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това с хляба е абсолютна лъжа, все едно нямат никъв държавен резерв и на всеки 2 седмици се внася необходимото количество брашно и при това забележете точно през морето, а не могат да го внесат през границата с Израел или Сирия, от което да изпекат хляба. Само истински малоyмници може да тиражират подобни басни.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е протест не нашите манифестации и музики.