Атака срещу военна база в Афганистан взе десетки жертви

Загинали при кървавото нападение са поне 26 души
29 ное 2020 10:48, Ния Христова
12
Атака срещу военна база в Афганистан взе десетки жертви
Снимка: БГНЕС
Атака с кола-бомба срещу военна база в Афганистан днес причини смъртта на поне 26 души, предаде АФП. Това нападение е сред най-кървавите през последните месеци.
 
Атентатът е извършен в околности на град Газни в едноименната провинция. Територията там доста често се превръща в арена на боеве между правителствените сили и талибаните.
 
Атаката идва и на фона на мирни преговори между враждуващите в страната. 

 

Жертвите са 26, а ранените са поне 17 – всички те са военен персонал, заяви за АФП шефът на болницата в Газни Баз Мохамад Хемат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
Към коментар на ДИАНА. Изключително правилен коментар за истината в Афганистан. Комунистите в Афганистан отдавна изгубиха избори, но САЩ се настаниха там, за да защитават свои икономически интереси. Сега и на талибаните им писна от американци и редовно атакуват американски бази. Американците все още са там, независимо от миротворчески контингент на ООН.
6
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До komitataейТалибаните ги създава САЩ за борба срещу социализма, доколкото знам. На едни избори местните комунисти побеждават и взимат властта. Тогава се появяват талибаните, атакуват столицата и избиват правителството. Съветският съюз навлиза с войски там, но скоро разбира, че не се бие с талибаните, а със САЩ и за да не се разрасне конфликта, се оттегля - това разбрах от човек, който е воювал там! Талибаните после се обърнаха и срещу създателите си - от тях тръгна днешния мюсулмански терор
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро иде Байдън и ще постави ислямистите на място .Дроновете ще се завърнат.
4
1
 
5
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
така и не с е разбра дали ще са руснаци ,американци или албанци там няма оправяне те са племенни групи и си враждуват от векове-само кат чечня може да оправи проблема
3
14
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АФГАНИСТАН ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е ТЕРИТОРИЯ НА БОРБА МЕЖДУ ФАЩ И КОМУНДЕЛОПУТИСТАННЯМА ТАЛИБАНИ НЯМА СИЛИ НА РЕДА НА АФГАНИСТАН!!!!!ИМА САМО КОМУНДЕЛОПУТИСТАН И ФАЩ!!!А НИТО ФАЩ НИТО КОМУНДЕЛОСТАН ИМАТ РАБОТА ТАМ НО НЕ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ!
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавайте им оръжия, нека се избият до крак.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заключете ги да не излизат от афганистан, докато не се избият до един, те и без това не могат да дишат ако не убиват.