Марияна Николова: Проектът "Червено море" е бъдещето на туризма

Амбициозен и иновативен, включва изграждането на редица острови
27 яну 2021 20:02, Анисия Иванова
24
Марияна Николова: Проектът "Червено море" е бъдещето на туризма
Снимка: Министерството на туризма

Проектът „Червен море“ отразява бъдещето на туризма и ще привлече много посетители от цял свят. Той е много амбициозен и иновативен, включващ изграждането на редица острови. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Джон Пагано, главен изпълнителен директор на проекта „Червено море“, съобщиха  от Министерството на туризма.

Двамата разговаряха в рамките на работното посещение на вицепремиера в Кралство Саудитска Арабия.
Силно сме впечатлени от инициираната от Н. Кр. В. Принц Мохамед Бин Салман стратегия за мащабно развитие на Кралството Визия 2030, която предвижда цялостна концепция за модернизация в крак с бързо променящия се съвременен свят, както и с реализацията на амбициозния мега проект Червено море, уточни министър Николова. И допълни, че изграждането на град, който да бъде високотехнологичен, екологично и енергийно обезпечен е едно амбициозно начинание.

Още по темата

По думите ѝ със своята реализация Червено море ще се превърне в топ туристическа дестинация. Чрез интегрираните иновации, разработваните принципи на устойчивост, богата културна история, проектът Червено море ще отразява бъдещето на туризма, смята тя.

По време на срещата вицепремиерът каза още, че България има амбицията заедно със Саудитска Арабия да изгради устойчиво, многопластово сътрудничество, което да покрива ключови сфери като туризъм, инвестиции, търговия, и образование. България отдава особена важност на отличните контакти с Кралството и се надявам те да бъдат развивани и задълбочавани все повече и повече, заключи българският министър.

Джон Пагано коментира, че връзката ни с природата е много силна, а ние я нарушихме, затова започнаха такива болести. COVID-19 е една трагедия, но е и възможност да рестартираме бутона на живота ни, посочи още той. По думите му подобни инициативи като проекта „Червено море“ ни дават възможност да мислим по различен начин.

Според него именно туризмът има потенциал да е генератор на промени към по-добро. Това е една от най-запазените части на света, амбицията ни е да покажем тези естествени ценности, от които да направим впечатляващ проект, обясни още Пагано. И допълни, че подобна инициатива, която да се захранва почти изцяло от възобновяеми източници, не е реализирана. Плановете са изпълнението на проекта да създаде 17 хил. работни места и всяка година да генерира приход от 6 млрд. долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЛИ БЕШЕ САМО КОНСПИРАЦИЯ?!...???
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз предлагам да се разрушат всички ненужни вече каземати по Бетономорието и от останките им да се направиверига от острови по крайбрежието,които неминуемо ще привлекат рибни пасажи,може да внесем и от цял свят!Храна за рибите,бол -по варненския почин,всички фекалии от Европа чрез реките,вливащи се в морето да се изливат в него и захранват целият рибен свят!!Така ще се развие мощен рибарски флот и рибопреработваша индустрия. Ще залеем света с рибни продукти и привлечем милиони леководолази!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая още три месеца ,и чао
16
0
 
5
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Присъстващите на Срещата се Издирват с Червена Бюлетина от Европол , за Тероризъм .Как така ДАНС не е Реагирал , даже са набутали Министър на Среща в България ???
15
0
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Имам Въпрос към Министъра на Туризма , много добра Реклама , но все пак да попитам - Бюджета на България ще субсидира ли Туристи в Червено Море ?Аз така разбрах .
14
0
 
2
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
На въпроса на журналистите тя отговори:"Може и така!" И от тогава потекоха арабските инвестиции към България. Един гламав политик/чка не иска да знае че не е отишъл някъде да показва бой и хубост а да представлява България, като уважи съществуващите при домакините чуства и традиции. През цялото време Екатерина седеше на стола и показваше коленете. установените от д да знае че щом представ? Бойко обичаше да води целия кабинет. Те бяха в Абу Даби, не ги чакаше никой. Натопиха краката в морето и
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червено море е пълно с акули но явно това е бъдещето за Николова.
12
0
 
9
 
! Отговори
Der alte Spinner преди 3 години
Поднася ни се като хит-новина на деня! Отначало помислих че едва ли не ние сме движещия фактор някъде или сме най-млко в центъра на нова стратегия. Та всъщност това е една информация, която за българския гражданин нищо не означава, тя отива на разходка а НЮЗ-а я изкарва като някаква героиня. Мога само да кажа че в Саудитска Арабия са били и други. Захариева беше преди време при стария крал, демонстративно без покривка на главата (за разлика от Тъчър, Меркел, Клинтон, Раиса Горбачова, Мей и т.н.)
11
1
 
3
 
! Отговори
Ма нема лошо бе... преди 3 години
Може и Черепчето да почне нов бизнес там....ха,ха,хаааааааааЕто така ще се отвори субсидия за партийната ТВ на БКП/БСП.
10
1
 
9
 
! Отговори
оффф преди 3 години
Тая има ли хал хабер, какви ги говори? Като ги гледам тая, Цвета Караянчевата, какви неуки и неграмотни хора са във властта, ноистина се чуствам много зле
9
1
 
7
 
! Отговори
Е..жалко... преди 3 години
Значи , проекта за "Червеното Мутре" във "Визия за България" на БКП/БСП отпада...ха,ха,хааааааа.....Що така ,бе другарииииииии....?!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая калинка гербава,чии го дори там?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Валерката секретарката хал хабер си няма. Жалко е, че такива хора представляват страната ни. Човек се чувства супер зле.
6
0
 
11
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
"Камили ще пият вода от Дунав." -- НострадамусДаа ... идва времето ...
5
0
 
13
 
! Отговори
Маркиз дьо Сад преди 3 години
"Тази жена не става за нищо."Ааа...Не така!
4
0
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Чаршафите опнаха ли я тая ?!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена не става за нищо.
2
0
 
6
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Ясно е, че ще обезсоляват морска вода.А тук ... кога ?!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изграждайте, строете, даже ако искате и мол постройте в морето. Те климатичните промени ще са много милостиви спрямо вашите изобретения.