Ракета разруши дома на лидера на "Хамас" в Газа

Не се съобщава къде се е намирал по това време Газа Яхя Синвар
16 май 2021 12:00, Ния Христова
43
Ракета разруши дома на лидера на "Хамас" в Газа
Снимка: БГНЕС
Домът на лидера на политическото бюро на палестинското движение "Хамас" в ивицата Газа Яхя Синвар е бил атакуван от израелска ракета, съобщава ТАСС, позовавайки се на информация на телевизионния канал "Ал Арабия".
 
Според канала къщата е била разрушена, но не се съобщава къде се е намирал по това време Синвар.
 
В събота израелските военновъздушни сили унищожиха дома на Халил ал Хай, заместник-ръководител на политическото бюро, което контролира ивицата Газа, като изстреляха няколко ракети по жилищна сграда в района на Ал Туфа в град Газа. В операцията участие са взели разузнавателни и бойни самолети.
 
На 13 май израелски самолети нападнаха дома на шефа на политическото ръководство на "Хамас" Исмаил Хания. Самият Хания не е бил в сградата по време на нападението.
 
Израел многократно е изяснявал позицията си, че основната цел на стачките в ивицата Газа са лидерите на „Хамас“, както и сгради, където се съхранява военна техника или от които се предприемат атаки срещу израелски градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: къщаатакагазалидер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
кот преди 2 години
Като ти кажат от Израел нещо помни, че 99% е лъжа. Тях евреите все някой ги напада, тормози и гони. ИЗРАЕЛ Е СЪЗДАДЕН ЧРЕЗ ЕВРЕЙСКИ ТЕРОРИЗЪМ СРЕЩУ АНГЛИЧАНИТЕ - САМИТЕ ЕВРЕИ ГО ПРИЗНАВАТ И ИМАТ ПАМЕТНИЦИ НА ТЕХНИТЕ ЗАГИНАЛИ БОМБАДЖИИ.Ако от самоделките на палестинците има одраскан евреин медиите им пишат за убито дете и вадят някоя застаряла професионална артистка да реве.Цел - прогонване на палестинците и от последните им земи, че за 50 години Израел стана от 2 милион 10 от преселници.
15
0
 
0
 
! Отговори
Фирма Гетострой преди 2 години
Кога ще започнем строежа на новата къща?Предлагаме и бонус - асансьор тип "Цецо Физкултурата"
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът се обединява срещу израелците и техния фашизъм, апартейд, окупация и етническо прочистване.Да освобождават окупираните територии и половината Ерусалим.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъдрите евреи са казали: Има място да воюваш - в Газа, има място да крадеш - в Западния бряг.
12
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
Абе те някакви хакери удариха американската транспортна система за пренос на петрол.Вярно, че САЩ регистрираха загуби,но се оказа че хакерите са загубили и парите си и сървърите.Отделно,че американските служби скоро ще разберат кои са точно тарикатите дето се правят на големи хакери и ще се разправят с тях,както обикновено се разправят с терористи.Та и турските хакери не е лошо да се поинтересуват що е то Мосад.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустака нищо неможв да прати в Израел. Може само да джафка. Израел е ядрена сила. Т.е. турция е микро военна сила .Палестина пък изобщо не е на воената сцена ...някъде след хомосапиенс е .
10
0
 
9
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
Турците преди 10 г. изпратиха кораби с ислямисти към Израел, но се получи малка грешка.Израелски командоси атакуваха мюслитата и ги биха като мачка в дувар.Доколкото си спомням около 10 ислямски нахалници дадоха фира,останалите се кротнаха.Ердоган *** месеци наред,щеше да изпраща военна ескадра и какви ли не още заплахи,пък после млъкна.Явно Израел не е държава с която можеш да се еваваш.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израел не прощава на терористи!
8
6
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Палестинците са араби! Арабите са 500млн.души!Арабите(повечето) са мюсюлмани за ,които мюсюлманинът е пред всеки друг! Разчитат на помощ от всички арабски и мюсюлмански страни ,които се отзоват като например Египет Ливан Йордания Иран и др. и тогава за Израел става страшно освен ако не се намеси ООН ,ЕС САЩ и Франция. Другото е ала-бала.Израел няма да използва ядрено оръжие без разрешение на САЩ!
7
4
 
11
 
! Отговори
Пожелавам успех преди 2 години
На израелската армия и всичко най- добро за тези хорица ,които оазис на демокрацията заобиколени от всички страни от ислямистки диктатури и враждебните арабски народи! Синовете на Сем са и арабите не само евреите bay the way!!
6
7
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Хитлер е най- големия семит и е работил само за израилски интереси, ама на пробита лейка като тебе е трудно и безсмислено да се обяснява.Американците които протестират антисемити ли са бре.Като са протестирали срещу войната във Виетнам значи ли че са комунисти бе ахмак залупен?
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И бобардираха журналистите!
4
3
 
9
 
! Отговори
до Вуйчо Ваньо преди 2 години
можеш да си прибереш хамасовците в къщи аз ще им купя билета с удоволствие ще го направя нали плачеш за тях давам ти възможност да им помогнеш.
3
1
 
1
 
! Отговори
ww преди 2 години
защо бе атакуван на 9 тия ден а не веднага,Е на този въпрос не мога да си отговоря или може би има една голяма игра
2
6
 
11
 
! Отговори
анон преди 2 години
И къщите на всички роднини до 9то коляно също трябва./с
1
19
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
В Цяла Европа хората днес протестират срещу мародерските убийства на изсраИЛ.Даже в щатите има протест, а НАТО, Русия и САЩ си мълчат.За ООН да не говорим - тая организация е мъртва отдавна и защо съществува изобщо?!?За да може шайка некадърници срещу кибичене и нищоправене да взимат сладки заплати от данъкоплатеца.Смърт на ортодоксалния ципнизъм