Блинкен: САЩ се стреми към решение на израелско-палестинския конфликт

Палестинците определено са разгневени от затоплянето на връзките между Израел и арабските държави
28 мар 2022 22:54, Йоана Цонева
31
Блинкен: САЩ се стреми към решение на израелско-палестинския конфликт
Снимка: БГНЕС

Днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон и неговите съюзници ще работят заедно, за да се противопоставят на предизвикателствата и заплахите за сигурността, включително от страна на Иран и неговите подставени лица.

 
В речта си на арабско-израелския форум в пустинята Негев, Блинкен заяви също, че Вашингтон ще продължи да подкрепя процеса на нормализиране на отношенията между Израел и арабските страни, но добави, че това не трябва да замества мир между израелци и палестинци, предаде БТА.
 
Министърът на външните работи на Мароко заяви днес, че присъствието му заедно с трима арабски колеги на среща на върха, организирана от Израел, е "най-добрият отговор" на атаки като като стрелбата в Израел, свързана с "Ислямска държава", която той осъди като тероризъм. 
Още по темата
 
"Обсъждат се нюанси, различни гледни точки или се спори за тях, има известно съгласие по някои въпроси и по-малко за други - но в тази зала няма съмнение около масата, че Иран не трябва да бъде ядрен", подчерта Гил Хаскел, служител на израелското външно министерство, пред телевизия Кан. Ядрените преговори на световните сили с Иран бяха близо до споразумение преди няколко седмици, докато Русия не отправи в последния момент искания към САЩ, настоявайки санкциите, наложени на Москва заради нейните инвазия в Украйна, да не се отразяват на търговията ѝ с Иран.
 
Вчера Блинкън се срещна и с палестинския президент, Махмуд Абас в Рамала, където той изрази мнението си, че САЩ продължават да се стремят към към решение с две държави на израелско-палестинския конфликт.
 
Въпреки това, перспективата за възобновяване на мирните преговори изглежда неясна, а палестинците определено са разочаровани и разгневени от затоплянето на връзките между Израел и арабските държави при липсата на какъвто и да е напредък към създаването на независима палестинска държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
конфликтът е от 1949 г кога сащ са искали да се реши този проблем никогатяхната цел я знаем да продаваме колкото си може повече оръжие да пълнимофшорките с милиарди и така още 100 години навсякъде конфликти ние смеготови с втечнения газ и житото и които плати на подходяща цена ще ядетова е философията на янките
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да беше истина, че САЩ са безгласна буква, за жалост все още не са, но в бъдеще и това ще бъдат де.А решението им за Израел и Палестина го знаем вече- само Израел остава, за да не се ядосат ония от Уолстрийт и да падне лустрото на Зеленски, а Палестина отива на кучето у гъзеца.Впрочек същото решение имат и за Източна Европа славяните изчезват, Източна Европа се заселва с араби, африканци и сие бежанци, както и с местни поамериканчени еничари и британски крими субекти и това е.Шитнята.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ вече е безгласна буква по света, само Европа и е Гъзоблиз !
26
0
 
8
 
! Отговори
Тутанкамон преди 2 години
Голем зор навсякъде да си пробутат оръжието. Много е зле положението, значи.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи и там ще има война скоро. Разбрахме.
24
0
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Мислех че сащ и сие ще търсят мир а те пак конфронтация...
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ се стреми към решение на израелско-палестинския конфликт от 1948 година и досега за 75 години НИЩО не са постигнали, само са изписали 75 тона хартия, която вече и за тоалетната не става.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10 Евреин с украински корени. Като Нюланд.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От създаването си, до днес, сащ се е стремила само и единствено към собствените си интереси и комфорт. Тези словесни алабалистики за демокрация умират след поредното им фиаско по света каквито бяха Виетнам, Корея, Ирак, Югославия, Израел, Украйна и Афганистан. Ако съм пропуснал някоя тяхна война, да ме прощават.
20
0
 
5
 
! Отговори
50 годишен стремеж преди 2 години
Всеки има някакви стремежи които ползва за оправдание!
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 - Демокрация бе ! Тя си е още доста модерна и вървежна стока , и в Европа доста я купуват ! Виж даже как натриха носа на Путин и след като му наложиха санкциите , той може скоро и да подаде оставка !
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй и тъй си тръгнал натам и ще си в района , що после не идеш да видиш и тези ракетки на Ким истински ли са и ако не са , кажи на Зеленски като гони Руснаците и ги натика в Москва , да погне после и онзи Ким ?!
17
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
видяхме какво става когато се намесват сащ в подобни конфликти украина е пресенпример по далеч от сащ за да не горите в огъня
16
3
 
17
 
! Отговори
Краварче преди 2 години
Време е кравите да се приберат в краварника зад голямата локва, че наториха целия свят с изпражненията си. Смрадта им се носи над цялата планета
15
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
ХА-ХА-ХА!Прекалявате с евтините алкохолни напитки.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този регион остана ли държава, която да вярва на САЩ? Пък и не само там де.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво, ама САЩ днес няма какво да предложи.
12
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 2 години
чрез пълно унищожение на арбите!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито арабите са стока, нито евреите са стока...................в близките 100 години не виждам да има мир в Близкия Изток!!!!
10
3
 
6
 
! Отговори
преди време преди 2 години
прочетох една много интересна и полезна статия:"Ционизмът и уахабизмът-двойният рак, който разяжда Близкия Изток!!!"Първата идеология се изповядва в Израел, а втората- в Саудитска Арабия!!!Изводите си правете сами!!!