Палестинско момче застреляно при израелска операция на Западния бряг

Пред бежанския лагер в Дженин са избухнали сблъсъци
21 май 2022 08:46, Елка Василева
30
Палестинско момче застреляно при израелска операция на Западния бряг
Снимка: архив, БГНЕС

Израелски войници застреляха палестински тийнейджър при сблъсъци в размирен град на окупирания Западен бряг в ранните часове на днешния ден, съобщиха палестинското здравно министерство и местни медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Засега няма коментар от израелската армия, която през последните месеци засили среднонощните си акции в град Дженин в северната част на Западния бряг.

Здравното министерство заяви, че загиналото момче е 17-годишният Амджад ал Файед. Ведомството допълни, че друго, 18-годишно палестинско момче, е в критично състояние, след като е било ранено при израелска стрелба.

Местни медии съобщиха, че пред бежанския лагер в Дженин са избухнали сблъсъци, след като израелските сили щурмували района. Засега не е ясно как е бил застрелян Файед.

Израел казва, че извършва "контратерористични действия" за задържане на издирвани екстремисти и организатори на неотдавнашните смъртоносни нападения на Западния бряг и в Израел.

На 11 май дългогодишна палестинска журналистка от сателитния канал "Ал Джазира" загина при отразяване на израелска военна операция в Дженин.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Мирна преди 1 година
До Анонимен Истински и пълен мир на земята ще има само когато Царят на мира, който е небесният Бог Творец и Господ, Месията на Израел и Спасител на човечеството, дойде да управлява на земята със Своите праведни слуги,които вършат милост и правда,говорят само истина и правят мир. Но докато на земята управляват нечестиви слуги на дявола, каквито са всички злодеи-врагове на Бога, като нацисти,комунисти,ислямисти,терористи-корумпирани крадци,лъжци,убийци, агресори,които нямат мир с Бога правят войни
26
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 1 година
До ПенЮ питанката Израел не е агресор както са всички антисемитски режими като нацисткия комунистически,ислямски терористични престъпници! А Израел е единствената демократична правова държава в Близкия изток и единствения праведен народ пред Бога! По делата им се познава кой служи на Бог вършейки милост и правда и говорейки само истина, и кой служи на дявола - лъже, краде, изнасилва, отвлича, ограбва,убива,онеправдава с фалшива пропаганда като ислямските терористи и другите антисемити- злодеи
25
0
 
1
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Както се вижда от снимката дори и Израел да е убил някой от тези ислямски арабски терористи с фалшиво име палестинци са членове на терористични групи, които нелегално окупират,непрестанно тероризират, нападат и убиват невинни евреи,а Израел се защитава, защото палестинците са корумпирани престъпници нео-нацистки банди управлявани от дявола убийци,лъжци,клеветници,окупатори на 80% от малката земя Израел,макар че арабите имат 23 държави от 54 ислямски.И всички подкрепящи терористи са съучастници!
24
1
 
0
 
! Отговори
ПенЮ питанката преди 1 година
Защо не протестират срещу агресията на Израел в Палестина???
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък съм върл фен на Израел, откакто видях как дресират ислямистите араби палестинци. Стига да си стоят в близкия изток и да действат като буфер, спирайки тази чалмосана напаст, имат цялата ми подкрепа. Обаче д уточня - говоря за държавата Израел, която си оправя границите, а не за крипто американски евреи или мошеници тип зеленски. За ония, които си стоят в държавата и шамарят талибаните всекидневно.
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22:Израел е протеже на американците, които винаги са ги подкрепяли.
21
3
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Животът на палестинците било то и деца отдавна не означава нищо за демократичния западен свят
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите пак са неадекватни. Именно тяхната любима Русия е сред най-големите съюзници на Израел.
19
2
 
5
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 година
Британското разузнаване ще установи , че това е руски войник облечен като израелски !
18
2
 
4
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Да си дойдем на думата. Евреите са истинския смисъл на думата расизъм. Най-расисткото и мразещо племе което винаги обвинява останалите в същото. Палестинците ги приютиха след ВСВ и за благодарност ги изклаха и натъпкаха в гета. Отделно единствената геометрическа фигура, в която можем да открием 6 6 6 е печатът на Цар Соломон, по-късно известен като звездата на Давид, грееща на на флага на Израел. Само казвам!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега си представете какво пищене по медиите щеше да е ако Русия беше застреляла 17 год украинско момче! Няма да кажа нищо повече. Ще ви оставя сами да прецените с какво правосъдие оперира света.
16
4
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Геноцода над палестинския народ продължава над 70г!!!! Защо фейсбукито не дава опция да си сложа палестинското знаме на профилната снимка?!?! Или либийското, или египетското, иракското, сирийското, афганистанското и т.н. и т.н..... Долни циоонисти - завзеха цялата планета
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали сега либералчета ще заскимтя във фейсбук и ще наслагат палестински знамена по аватарите?
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не помня някога да е имало санкции към Израел. Те не само нарушават границите, установени с междинародни договори, но и са заселили големи територии, при това са ги свързапи с трайни пътища, получено е нещо като швейцарско сирене; Ощв повече: палестинците в много страни са обявени за терористи, даже и в България, откакто избухна демокрацията, а преди това имаше много палестински студенти у нас.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
той Зеленски нали беше обявил,че Украйна ще е новият Израел
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ко праим ся? Ще има ли ембарго, санкции, конфискация на еврейско имущество в западните страни? Май не.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще има МИР по света?
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те евреите убиват,демократично.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекай малко да помислА, когато руснаците се бият с фашистите на азов е недопустима война, а когИш евреите избиват цивилни палестинци чиято страна завзеха е АКЦИЯ.Правилно ли разбрах?!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, в света имало и други конфликти. Аз си мислех, че е само в Украйна.