Набира ли Турция афганистанци да помогнат на Украйна?

Ердоган многократно е предлагал да посредничи в мирните преговори
27 май 2022 21:46, Йоана Цонева
55
Набира ли Турция афганистанци да помогнат на Украйна?
Снимка: БГНЕС

Турската дипломатическа мисия в Иран набира афганистански граждани да участват във войната в Украйна на страната на режима на Киев. Това твърди дипломатически източник пред РИА Новости.

Това се случва по нареждане на Анкара.

Източникът посочва, че им се оказва помощ най-напред да отпътуват за Турция, а след това и за Украйна, като им се изготвят всички необходими документи.

Още по темата
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган многократно е предлагал да посредничи в мирните преговори между Русия и Украйна.

През март Истанбул беше домакин на на мирните преговори между руски и украински представители.

Впоследствие турският президент заяви намерението си да привлече колегите си от двете страни на масата за преговори.

През април Анкара обяви, че работи по организирането на среща между руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Да! В Украина е пълно с турци,които воюват на страната на укрите. Кадиров също лъже,че е с Путин,защото Българо-Руската украинска земя бе размазана и от чеченците,които са турци. Няма абсолютно никаква логика пепенците-турци да са срещу Освободителната на Балканите от турско робство...никаква логика. Знам,че към днешна дата има безброй изнасилени от евеейско-искямската армия на Зеленски ДЕЦА НЕВРЪСТНИ! Русия трябва да престане с бавенето и да БОМБАНДИРА,ЗАЕДНО СЪС КИТАЙ,САЩ,ЕС,Англия.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че е фалшива новина ,Путин и доган винаги са били на ТИ
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ножар ти си украинец и можеш да пишеш от свое име не от името на Бг.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябваше да се разпада Съветския съюз. Германия се обединява а СССР се разпада и сателитите му се превръщат във врагове. .... 30 години Запада и САЩ водят яростна антируска пропаганда и се стигна до прокси война. Резонно....
43
2
 
1
 
! Отговори
Ножар преди 1 година
до сМосквьi - амчи кво да праим - ша забиваме, въпросът е ние или вие, естествено че ще гледаме ние да сме добре на първо място. От вас нищо добро не сме видяли
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долния прав си че трябва да те е срам да се се наричаш българин.
41
4
 
1
 
! Отговори
https://youtube. преди 1 година
Като прочета за дипломатическите отношения между България и Русия,като попрегледам факти,договори и събития относно руско-турската ,,освободителна'' направо ме е срам да касе нарека българин заради роболепието на бг-комунистите продали историята и честа на родината си.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ясно е, кой е този който непрекъснато се вклинява между Русия и Турция, между Русия и България, между Русия и Израел...... .Ще има още бой но каква полза Америка дава пари и оръжие а той е ненаситен
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ясно е, кой е този който непрекъснато се вклинява между Русия и Турция, между Русия и България, между Русия и Израел. Ще има още бой но каква полза Америка дава пари и оръжие а той е ненаситен
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До с москвы - русия най-безцеремонно изостави на произвола всички нейни сателити в СИВ и Варшавския договор! Русия първа заби нож в гърба на България още през 90-те години! Империята трябва да се срамува, ние българите няма за какво да се срамуваме
37
2
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До с москвыСтрахотни са им отношенията, Турция само чакаше руснаците да прехвърлят войските си от Сирия и да нападнат. На края ще се окаже, че 8 години руснаците са наливали пари и са се били за нищо. Турция също подкрепя здраво Азербайджан, като това води до смачкването на Армения, която е част от руския военен съюз.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Москва имаш право. Но Фашизма се е разпрострял в цяла Европа и най вече в бедните страни. Вината е на американските НПО та които го разпространяват вече 30г като го наричат либерална демокрация.
35
5
 
5
 
! Отговори
с москвы преди 1 година
Заби нож в гырба на Руссия България .Оружие дава украинцам ,А Руссия спасала колко пыти вас .неблагодарные сте вие
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато защитаваш страната си от агресора - всичко е позволено
33
4
 
5
 
! Отговори
с москвы преди 1 година
От былгарите руснаците не очакваха толкова подлости ,а с Турция Руссия си има прекрасны отношения .
32
0
 
0
 
! Отговори
с москвы преди 1 година
До Анонимен
31
2
 
2
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Ко стана бе Ф Е С А мъчи да прави мир в Украина а в Сирия трепе наред. Айде ту ря йте му санкции по руският модел и пращайте смелите нае м ниц и от НАТО да са тр еп ат в а на до ла!! Светът ся как мисли тая сирийско-турска -американска-израелска офанзива в Сирия дали е ДЕМОКРАТИЧНА или е просто случайно стечение на остоятелствата!?? Никога не е имало и никога няма да има демокрация където и да е по света. Всичко е ИНТЕРЕСИ и ЛИЦЕМЕРИЕ!!
30
1
 
7
 
! Отговори
Ясно е! преди 1 година
Тая статия вони на кисело зеле! Неназован "дипломат" прави интриги за да попречи на опитите за мир.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно обратното е. Авганистан не са много добри бойци на чужда територия са едни терористи най много. Ако идат в Украйна украинците ще ги неутрализират немедлено. Слава.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "руските ***" ....първо такива няма защото няма кой да им плаща. Второ да има русофили но те не пишат за пари а по убеждение и никой не може да ги сломи и трето Русия ще победи. Победа будет за нами. Ура.