Кои са новите таланти в киното?

Публикуваха списък на добрите кинематографисти
21 дек 2009 15:48, Петя Славова
2
Кои са новите таланти в киното?
Кадър от филма "La doppia ora". Снимка: IMDB

От kastel.blog.bg

Онлайн изданието "Screendaily" публикува списък на талантливи кинематографисти, за които светът е научил през отиващата си 2009 година, благодарение на спечелените от тях награди от престижни международни кинофестивали.

В този списък влизат предимно режисьори и актьори, дебютирали през годината, но има и такива, които отдавна работят в киното.

В топ класацията на "Screendaily" са попаднали някои от призьорите на последния Венециански кинофестивал.

Сред тях  се открояват: Джузепе Капотонди, чийто дебютен филм „La doppia ora” бе отличен с наградата за най-добър италиански филм, а също и за най-добро изпълнение на женска роля.

Тук е и иранският режисьор Надер Хумаюн, получил приз в секцията "Седмица на международната кинокритика" за своята творба „Tehroun” и модният дизайнер Том Форд, дебютирал като режисьор, сценарист и продуцент на филма „A SingleMan” с чудесния Колин Фърт в главната роля.
 

В списъка са намерили място и кинотворци, получили награди на кинофестивалите в Кан и Берлин, като Уорвик Торнтън („Златна камера” в Кан за режисьорския му дебют „Самсон и Далила”).

Следващият е френският актьор от алжирски произход Тахар Рахим, изпълнил блестящо главната роля във филма на Жак Одиар „Пророкът”.

Списъкът продължава с режисьора Петер Стрикланд, чийто филм „Каталин Варга” получи „Сребърна мечка” в Берлин за изключителен художествен принос.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Samosnimachka,svashtate li ;)
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
има още добри имена, но за жалост липсват от класацията