Аз съм емигрант в държавата си

лора валери @loura.blog.bg 21 окт 2013 16:11
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
14
3082

 Наричам се емигрант в своето родно място.
Заобикалящото настояще,също така и предполагаемото бъдеще ме карат да се чувствам така, че направо ме накараха и да емигрирам.
С ръка на сърцето си признавам,че по-тежка раздяла никога не съм преживявала. Дори когато живях с майка ми преди десет години,далеч от България, което беше първият ми емигрантски подвиг - в името на по-доброто бъдеще. Далеч от родното, през цял океан от София, от родната ми къща. Но и тогава мъката, която ме боцка в сърцето не беше толкова силна.
Сега, когато съм в България много повече боли да се чувствам емигрант всеки ден.
Много боли да веем всички заедно табелки с надписи - "ОСТАВКА", "Мафия" и "Вън".
Много боли под жарко лятно слънце,през юли и август да веем тези надписи, много боли и под дъжд и сняг да го правим. А няколко етажа по-нагоре да се затварят прозорци с нова дограма, изолираща шума отвън, и да се питат - "Е*ати лумпените, не им ли па писна на тия да викат по цел ден отпред?!" 
Много боли такъв кошмар да бъде ежедневие.
Още повече боли при мисълта, че след този кошмар няма да се събудим, да избършем чело да си кажем по-спокойно, че е било само сън и да се приготвим за деня. 
Боли и при мисълта, че край на този кошмар не се и задава. Нали, ако помислим, че случващото се е някаква буря и логично след бурята счупените клони се разчистват,грейва слънце и всичко си е по местата..., ама такова хубаво бъдеще дори и в съня не може да се види.  
Затова продължаваме ден подир ден да сънуваме спокойствие и да се будим на сутринта в кошмарната реалност.
Затова всеки от нас рано или късно, проклинайки II-ри терминал ще тръгнем по една пътека. И за съжаление друг изход няма да има.
Със сълзи на очи и куфари със свръх багаж, лисвам канче с вода пред входната врата и се изпращам към втория терминал. На прощаване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изходи колкото искаш - у Казанлък е пълно с АК 47, само намери някой първо теб да застреля и тогава ония другите 240, част от които са ти платили за това сърцераздирание
12
1
 
0
 
! Отговори
Волен С. преди 10 години
Кво искаш ***, кой те кара да ми викаш под прозорците? Ела ми на гости, пък после ще викаш, ама от уЙдоволствие, докато потъвам блажено в емигрантската ти ... душа.
11
1
 
4
 
! Отговори
Румен преди 10 години
"Много боли под жарко лятно слънце,през юли и август да веем тези надписи, много боли и под дъжд и сняг да го правим. А няколко етажа по-нагоре да се затварят прозорци с нова дограма, изолираща шума отвън, и да се питат - "Е*ати ***, не им ли па писна на тия да викат по цел ден отпред?!" Лора, за да си на протестите по цял ден, значи си безработна. Явно затова търсиш бягство в чужбина. Но и там трябва да се работи! Едва ли там ще ти плащат за участие в протести.
10
0
 
5
 
! Отговори
Емигрант от 7 год. преди 10 години
Добре дошла при истинските българи - емигрантите. Ние сме активанта част на българското общество която вярва в американската мечта, бори се за по-доброто си съществуване и успява при силна но реална международна конкуренция. Ние сме хората които не се чустват роби а уважават себе си и за това другите народи също ни уважават. Оправи себе си, не се стреми да оправиш държавата. Успешната държава се състои от уверени и проспериращи хора а не от молещи за коричка хляб. С молби (протести) не се успява
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
протестиращите - смешни сте бе !!!Ако е допустимо 200 души да блокират центъра на 2 милионен град, то тогава колко хора имат същото право за центъра на 70 хиляден град като Велико Търново?Отговор: 7 човека :)Значи 7 човека имат абсолютно същото право да блокират 70 центъра на 70 хиляден град.Осъзнавате ли сега защо хората ви мислят за смешни анархисти?
8
2
 
6
 
! Отговори
буба преди 10 години
Към авторката: Не знам дали някога си се замисляла, но опитай - опитай се да осмислиш, че на тая земя не си само ти. Не си само ти, тази, която има правото да определя кой да живее, и кой не, кой да управлява, и кой - не.Когато осзнаеш факта, че живеем във държава където и другите хора имат право на глас, тогава ще осъзнаеш, че нямаш право да унищожаваш свободния избор на другите
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВладоPishi po gramotno
6
2
 
3
 
! Отговори
Владо преди 10 години
До ***:*** си и *** ще си останеш! Явно си по- патладжанен от мен, след като си скаран с правописа. Но образование не ти трябва, за да пишеш неграмотно в интернет и да чакаш да ти платят за протести.
5
2
 
8
 
! Отговори
До Името преди 10 години
Продължавай да си фантазираш и бегай в *** да олабиш жилата.
4
12
 
6
 
! Отговори
Името преди 10 години
Лори нищо не прочетох от статията ти, обаче ако си визуално привлекателна заповядай да живееш в нас. Аз живея при баща ми, а той си има и приятелка. Храни ме майка ми, която си живее в друго жилище. Ама мисля, ако ставаш за каквото ми трябваш и го правиш с удоволствие и желание, все ще се разберем нещо.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато има такива Владковци, България няма бъдеще!
2
6
 
10
 
! Отговори
абдал Владо преди 10 години
Много си *** Владкооо, Вие от патладжанения етнос сте свикнали все пари някои да ви дава, кво тва чудо що народ излязал на протести без пари и за какво протестират??? щото ги управлявали Гея-Бея и Злодея, Будали!
1
25
 
10
 
! Отговори
Владо преди 10 години
Ми то тук за да живееш, трябва и да работиш. Едва ли ти стигат парите, които получаваш за да размахваш табелите и плакатите?