Как се прилага йод и лимон при болки в ставите и гръбначния стълб?

Захари Андреев @zahariada.blog.bg 1 авг 2014 17:30
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
3
9771
 

Как се прилага йод и лимон при болки в ставите и гръбначния стълб?

Това е един лесен и ефикасен метод за лечение на остеоартрит и други ставни заболявания с йод и лимон

йод и лимон

За приготвяне на разтвора трябва да се смесят в равни количества лимонов сок и 10-процентен спиртен разтвор на йод. Приготвената смес трябва да се съхранява на тъмно и хладно място и да се разклати преди употреба. Болното място на гръбначния стълб се намазва на широка лента (5-8 cm). След това трябва да наблюдавате. Намазаните места с йод и лимон ще променят цвета си. Там, където е по-светло, тези области трябва да се намажат отново на следващия ден.

Лечението трябва да бъде спряно, когато участъците останат равномерно жълти в продължение на 3-5 дни. При по-напреднала случи намазването с йод и лимон трябва да продължи около 3 седмици. По-ефективен е този популярен метод за лечение на дегенеративни заболявания ако се комбинира с масаж и упражнения за шията. Така йодния разтвор с лимонов сок е много по-добър и помага при други заболявания на ставите.

Противопоказания: Не използвайте йод с лимон, ако сте алергични към йод или цитрусови плодове и при висока температура.

Тъй като йодът е биологично активно вещество и има ясно изразени антивъзпалителни свойства, той прониква в ставите и околните тъкани, като спомага за елиминирането на възпалителния отговори стабилизирането на деформации в ставите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
bolniya преди 9 години
....tova koeto ste pisali e spored men e super...şte go naprava obaçe ...posle tova e yod kak ştese izçisti nali ştese vijda...ako dadete nakıkıv savet şte se radvam...bravo...