Отшелник строи чешми в Родопите

С клечките си 75-годишният мъж е хванал над 300 извора
29 мар 2010 18:00, Екип на Dnes.bg
169

 

Земфир Манчев е уловил над 300 извора през живота си. 75-годишният родопчанин е построил стотици чешми със свои пари, сега с минималната си пенсия.

От 30 години мъжът живее като отшелник в планината на десет километра от Смолян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
10
 
! Отговори
до смешни сте преди 14 години
Не виждам какво общо има морето.Никой не го отрича става въпрос за нещо направено доброволно и безвъзмездно за другите и свързано с богатството на водата.Защо пак се намесват пари?Планината не изключва морето или обратно, добре е че ги имаме и двете!Темата е друга!
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си смешния в случая
109
0
 
9
 
! Отговори
tototo преди 14 години
Napomni mi za moq dqdo,leka mu prast....s tezi hora si otiva edna epoha,da se zamislim malko i da si dadem smetka 4e jivota ne e samo hubavi kartinki ot holivudski film,ima i drugi ne6ta kato 4est,dalg,vqra....stiga s politika,stiga s taq lakomiq,neka si spomnim za nai blizkite ni hora i za tezi koito sa ostavili otpe4atak v nas,pomognali sa ni da poglednem na sveta s otvoreni o4i.
108
38
 
2
 
! Отговори
смешни сте преди 14 години
Кви Родопи бе, елате на морето! лято е все пак, престанете да ходите по тези кирливи планини. Или не ви стигат парите?
107
2
 
22
 
! Отговори
Пагане преди 14 години
Поклон на такъв човек, това с чешмите е нещо характерно за Родопите.Миналата година ходих там и ме впечатлиха изключително многобройните чешми направени за спомен на поколенията от конкретни дарители.Също така правят и заслони и беседки в близост до чешмите.Хубаво е това да се излъчи по телевизията, хората в България правят и добри дела, но доброто може би не е атрактивно!
106
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Браво на дедото! Ей такива да бяха 50% от хората в БГ, ехеееее!Още веднъж, браво.
105
2
 
20
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 14 години
Евала, мой човек, от здраве и любов да се не отървеш, дано ни се кръстосат пътеките из Родопа... сигурно съм пил от някоя направена от теб чешма...
104
2
 
21
 
! Отговори
PPP преди 14 години
Този човечец е съзрял нещо, което учените и до ден днешен разплитат и разгадават. Гледайте филма " Великата тайна на водата"! Жив и здрав да е дядото. Уважавам такива хора много
103
15
 
1
 
! Отговори
АЛПИ преди 14 години
то чалгата не пречи, пречи старото мислене на възрастните, а това е останало от комунизма, всичко да идва на готово: нямаш работа, намират ти работа, нямаш жилище, дават ти жилище за жълти стотинки. :)
102
3
 
8
 
! Отговори
do 107 преди 14 години
vie po-mladite vmesto ad evolurate vie degradirate, hem si mislite che mnogo znaete, hem nishto ne znaete osven chalga, kuponi i svirki
101
1
 
25
 
! Отговори
АЛПИ преди 14 години
Браво бе Дядо, халал на тебе. Дал ти бог здраве и щастие и на твоите деца. Нека направеното от тебе послужи за пример на всички, най вече на младите
100
1
 
27
 
! Отговори
Eeе преди 14 години
Жив и здрав да си дядо!!! Господ здраве да ти дава!И моята мечта в живота е къща да построя и чешма в балкана да сторя...
99
1
 
9
 
! Отговори
Alex преди 14 години
Pojelavam na diadoto - kato otide na drugia sviat vinagi da ima edna cheshmichka sys studena vodichka do sebe si ... inache da e jiv i zdrav oshte mnogo , mnogo godini !!!
98
2
 
2
 
! Отговори
До na преди 14 години
Явно не си запознат с багетите,че затова дрънкаш глупости.
97
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако не можеше да се получи това с пръчките как е уловил над 300 извора. Според мен го казваш от злоба и завист че ти не можеш или от неверие. И защото си толкова негативно настроен ще ти кажа че с тези пръчки могат да се търсят и златни монети. И ти можеш ако се научиш. Казвам ти го за да повярваш и от алчност да търсиш злато пък туко виж излезнало човек и от теб. Да е жив и здрав този родопчанин за благородната си кауза.
96
3
 
27
 
! Отговори
дона преди 14 години
абе, не е булшит това с пръчките....да е жив и здрав човека, че само хаир струва!!!!!!!
95
31
 
3
 
! Отговори
na преди 14 години
Като изключиме булшита с пръчките дето "магически" се кръстосвали, човекът е добронамерен.
94
1
 
42
 
! Отговори
FREEMAN преди 14 години
В света в който живеем, пълен със злоба и отрицателна енергия бликаща от всеки ъгъл, да видиш такъв добър човечец е просто глътка свеж въздух. Такива хора са изключителен дефицит и ми сгрява душата направо, когато видиш как положителната енергия просто строи от него. Жив и здрав да е и само като пример могат да ни служат такива хора. Да се опитваме поне малко от малко да сме по-добри един към друг.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
извинявам се .там трябва да е "Я"
92
1
 
20
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
Едно ГОЛАМО БЛАГОДАРЯ!