Екооценка на Бургас-Александруполис ще е готова догодина

Първо инвеститорът трябва да внесе доклад
19 юни 2010 13:06,
11
Екооценка на Бургас-Александруполис ще е готова догодина
Снимка: БГНЕС

Екологичната оценка на проекта Бургас-Александруполис ще бъде готова най-рано през февруари следващата година, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова пред Дарик радио.

Първо инвеститорът трябва да внесе доклад с такава оценка, а такъв към момента няма. Министър Караджова очаква докладът да бъде внесен до края на септември. След това ще бъде оценено качеството му.

Аако той не съдържа достатъчно качествена информация, ще бъде върнат за доработване.

"Ако качеството е добро, ще започнат обществени обсъждания. След това има време за произнасяне на компетентния орган, на Висшия експертен съвет. В него има широко представителство на институции, на неправителствени организации, на граждани", обясни министърът.

Цялата процедура ще приключи в най-добрия случай през февруари следващата година.

Другият проект - АЕЦ "Белене", вече има положителна оценка за влиянието му върху околната среда и е дадено разрешение за строеж. Изготвянето на нова оценка ще се наложи само, ако бъде променена технологията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
джони уокър преди 13 години
абе норче, върви си пий уискито, за какво ни занимаваш с твоите еко щурутии, които и ти самата не схващаш? нали твоят кумир бойко борисов вече се отказа от този проект. е, верно очилатият му пудел трайчо каза , че не бил разбран правилно, ама ние си знаем - от американското посолство са ви посъветвали кое е най-правилното решение
9
3
 
4
 
! Отговори
Ахинора преди 13 години
Отказването от Южен поток, от Бургас-Александруполос, а и от Белене е най-голямата глупост, което може да направи това правителство!Източниците на енергия, енергията е стратегична ценност, който има достъп до "кранчето" пък дори и допреминаващите потоци през страната си има сила в съвременния свят! Добра идея е България на бъде енергиен център, независимо от кого се лансира. Това трябва да е държавен приоритет! Борисов продава интересите ни на американците!Ние сме все пак В Европа!
8
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 13 години
Русия няма нужда да си търси път за енергоресурсите! Има камара други, които и се молят.... Ето Румъния официално им е предложила трасетата на Южен поток да минат през Румъния (А, бе тези окология нямат ли?). В същото време парламента на Хърватска е написал писмо на Путин, да го поканят Русия да развива каквито си поиска свои проекти на тяхна територия, а е излишно да споменаваме и Турция. Мисълта ми е проста - докато едни се ослушваха кланяха се ниско и целуваха *** зад океана, други лапаха
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алкохоличката Нона Караджова упорито се "подлага", за да защити Бог Бойко.Ами ако има нещо, което не удовлятворява Бог Б. да се отложи за следващото столетие.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Французских энергетиков впустили в "Южный поток"Итальянская энергокомпания Eni и российский газовый монополист "Газпром" подписали 18 июня меморандум о взаимопонимании, позволяющий французской группе EdF войти в проект "Южный поток". Об этом сообщает AFP. Как заявила Eni, EdF приобретет пакет в российско-итальянском совместном предприятии South Stream, управляющим строительством газопровода. Каков именно будет размер пакета, пока не уточняется.Договоренность будет утверждена на встрече между президентами России и Франции Дмитрием Медведевым и Николя Саркози 19 июня. Помимо участия EdF в проекте, соглашение также подтверждает объемы газа, которые "Газпром" будет поставлять через "Южный поток".
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко ще си набие камшика и ще се кандидатира за президент - както винаги ще се скатае: Пожарникар - не е гасил пожар Провален съпруг - зарязал смейството си заради фуста с пари Каратист - скатавал се е от схватки Охранител - банката на жена си не опази Полицай - не е арестувал даже и джебчия Шеф на полицията - най ниска разкриваемост след 1989та Кмет - без пълен мандат..... И тоя си го избрахме да ни управлява.... Народе, Народе..........
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Идеята за Бургас - Александруполис е вече на 15 години, може да се построи за 3-4 години, даже и по малко! Хайде смятайте колко пари и работни места са загубени за тези 10 години... А и още ще бавим.... накрая не ще го направят в Турция, и ние от много хитреене ще духаме супата!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо не могат да спрат защото боко ще си тръгне веднага.Кой ще му разреши да спре големи проеки
2
4
 
8
 
! Отговори
&&& преди 13 години
ще стане много бързо,ако не искате да ви спрат газта.Боко няма да ви докара газ от САЩ
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
след като се отказахте от тези проекти за какъв ху.... пак се врете където не ви е мястото.Оставете Русия тя ще си намери път за газ и нефт .